Nechapem, preco to nejde(te) riesit so spravcom bytoveho domu. Respektive sa najprv opytat susedov, ake cisla maju na tom meraci oni a potom si to nechat vysvetlit pekne pisomne, ako tie merace funguju, od dodavatela meracov. Skontrolovat si to so susedmi. A spokojne sa pripadne pokusit kontaktovat vyrobcu. A nie sa v tom sprtat a riesit fyzikalne vypocty na pc fore
Ono zasa 78 m2 nie je tak malo, stary tehlovy nezatepleny bytovy dom je stary dom. A vykurovat byt v zime na 24 stupnov a mat okna otvorene nonstop na vetracku
A este je ten byt na podkrovi pod strechou
Zrhnme si to
, 78 m2, (pra)stary dom, byt pod strechou, 24 stupnov vykurene v zime (fajne mrzlo minuly rok ak sa nemylim a aj tento rok pekne mrzne) a vetracka nonstop
Co cakate, ze ake jej dojde vyuctovanie ? Plus uz to tu spomenuli, ked si vykuruje byt na 24 stupnov, tak zrejme tym vykuruje aj susedov. Ked ako jedina dostala taky vysoky ucet, tak to skor smrdi chybou na jej alebo dodavatelovej strane a nie podvodom. Keby chceli robit podvody, tak to dvihnu kazdemu o par percent. A nie jedine jej, na takuto sumu. Kedy kupovala byt ? Dovtedy jej tolko neuctovali ? Kolko platil predchadzajuci majitel, kolko platia susedia v podobnom byte, atd ? To su otazky, ktore by ste si mali klast a nie ratat rovnice na fore
A mna ta suma az tak nesokuje, podla toho, co si napisal, ze to je za byt. Ja som platil 735 eur, v KE, nie v BA (v BA to musi byt drahsie predpokladam). Nezatepleny dom takisto (slovenska realita, kde sa kazdy stara o seba plus je truhlik a majster sveta, tiez architekt a energetik
), 52 metrov stvorcovych, stredovy byt s papierovymi prieckami medzi bytmi, druhe poschodie, ziadne prizemie ani strecha. Z jednej strany tusim vacsiu cast zimy nikto nebyval, z druhej strany su dochodcovia, doma cely cas. Nadomnou, podomnou byvaju ludia, tiez dochodcovia, nonstop doma. V spalni skoro vypnuty radiator, 20 stupnov, v obyvacke 22, max 23, skor 22. Vetrat som vetral ako sa ma. Ziadna vetracka nonstop. Bonus, cez kupelnu mi prechadzaju rozvody kurenia pre cely bytovy dom. Dve obrovske rury nonstop zohriate na maximum. Kupelna susedi so spalnou, s kuchynou a s obyvackou. Mozno to beru do uvahy, neviem, nesprtal som sa v tom doteraz. 735 eur som platil za kurenie. S takymito otazkami inac radsej na modreho konika chod