Rýchlosť cez switch
Rýchlosť cez switch
Ahojte,
mam optiku od telekomu 800/160 a keď si spravím test rýchlosti na kábli ide max 100Mbps. Mám ho, ale pripojený cez switch
https://www.alza.sk/mercusys-ms105g-d56 ... ssionPosts
Lan kábel mám tiež ktorý uvádza rýchlosť 1Gbps.
Keď pripojím kábel priamo na router tak všetko ide ako má.
Vedeli by ste mi niekto poradiť čo mám zle ?
Ďakujem veľmi pekne.
mam optiku od telekomu 800/160 a keď si spravím test rýchlosti na kábli ide max 100Mbps. Mám ho, ale pripojený cez switch
https://www.alza.sk/mercusys-ms105g-d56 ... ssionPosts
Lan kábel mám tiež ktorý uvádza rýchlosť 1Gbps.
Keď pripojím kábel priamo na router tak všetko ide ako má.
Vedeli by ste mi niekto poradiť čo mám zle ?
Ďakujem veľmi pekne.
Re: Rýchlosť cez switch
Ak sú káble v poriadku,tak zle je to ,že si kúpil daný switch.Ale tak,skúsil si všetky porty?
Naposledy upravil/-a 4040 v Št 21. Dec, 2023, 00:44, upravené celkom 2 krát.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
iny kabel si skusal? pravdepodobne poskodeny kabel, aj ked ani od toho switchu za tu cenu by som necakal zazraky
Spoiler: ukázať
Hej skúsil som všetky aj kábel z routeru som poprehadzoval do všetkých. A teda je pravdepodobne chyba vo switchi. Vieš mi odporučiť nejaký, ktorý ma nesklame? Lebo nemám s tým skúsenosti.
Zyxel GS-105B v3
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Tak hocico zoberies malo by to dosahovat udavane parametre.
Mas 14 dni na vratenie ak budes skusat a nevyjde to, napis ako to dopadlo.
Mas 14 dni na vratenie ak budes skusat a nevyjde to, napis ako to dopadlo.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
este to skus takto. pichninkabel priamo do routru a zmeraj rychlost. Ak je OK, zober yen isty kabel a pichni ho do toho switchu a zova zmeraj. Ak rychlost klesne, tak je problem switch. Samozrejme router a switch prepoj odskusanym kablom
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
a hlavne kontrolky pri portoch by ti mali ukazovat rychlost, tie si tiez pozri
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
a co tak pozriet na pc ako je port chyteny? ak na 100 tak vies kde je problem a vrat sw, pripadne dat natvrdo full1000 a vyskusat ci pojde vobec up
Veď píše ,ak pripojí kábel na router,je všetko v poriadku.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Ano, ale link negotiation medzi Routrom a PC je nieco ine ako medzi tym Switchom a PC. Samozrejme by to malo byt jedno, ale z toho sme sa dozvedeli akurat to, ze kabel je v poriadku (vsetky pary ma spravne zapojene a funkcne) a ze sietovka v PC mu zvladne 1 Gbit a tam problem nebude.
Ono switch je dnes uz tak hlupo jednoduche zariadenie, ze aj ten najvacsi Cinan pod Slnkom to musi zvladnut. Aj ked kupis nejaky najvycsi smejd, tak 1 Gbit rychlost musi dat na vsetkych portoch. Na stranke Mercusysu pisu, ze switch ma 10 Gbit switching capacity, takze musi zvladnut 1 Gbit na kazdom porte, naraz na vsetkych a oboma smermi (1 Gbit × 5 portov × 2 smery full-duplex). Preto po zapojeni PC do toho switchu treba pozriet, ako sa tvari sietovka vo Windowse a ak tam bude svietit 100 Mbit, tak rucne prehodit na 1 Gbit full-duplex a skusit vypnut vselijake Eco Ethernet chujiny a podobne.
Ono switch je dnes uz tak hlupo jednoduche zariadenie, ze aj ten najvacsi Cinan pod Slnkom to musi zvladnut. Aj ked kupis nejaky najvycsi smejd, tak 1 Gbit rychlost musi dat na vsetkych portoch. Na stranke Mercusysu pisu, ze switch ma 10 Gbit switching capacity, takze musi zvladnut 1 Gbit na kazdom porte, naraz na vsetkych a oboma smermi (1 Gbit × 5 portov × 2 smery full-duplex). Preto po zapojeni PC do toho switchu treba pozriet, ako sa tvari sietovka vo Windowse a ak tam bude svietit 100 Mbit, tak rucne prehodit na 1 Gbit full-duplex a skusit vypnut vselijake Eco Ethernet chujiny a podobne.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Alebo tu lowcost Daciu vratit do 14 dni a vziat napr. ten spominany ZyXEL, aby nebolo treba manualne prepinat nastavenia, do ktorych som poslednych milion rokov ani nepachol..
Moze byt kabel poskodeny takym sposobom ze niektore zariadenia s nim funguju na gigabite a niektore nie.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
staci nejaka mechanika - do tohoto switchu ho zapajas tak ze je zahnuty z lavej strany, do routra ho zapajas uplne rovno a je to.
Stalo sa mi viackrat v zivote.
Stalo sa mi viackrat v zivote.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.