Evidentne nechces pochopit, lebo mas svoju pravdu
Pisem, ze ja tych 2160 na vysku nevyuzijem. Vyuzijem 1700, vyuzijem aj 1440, 1/4 obrazovky, teda jedno FullHD z toho 4K mi na VSCode staci, samozrejme, ale potom preco som siel do 4K? Aby som sa nikam nepohol so zobrazenim viac riadkov? Ved pisem, ze VSC mam na 1700, cize vidim podstatne viac riadkov na takej sirke okna, ktora mi vacsinu kodu nezalamuje. To je fajn, je to super, s tym som velmi spokojny. Ale s cim spokojny nie som, ze mam nad tym oknom prazdny priestor, vyplneny inym oknom, ktore tam mam len preto, aby som tam to prazdne miesto nejako vyuzil (Spotify!). A vedla mam teda presne polku toho 4K, teda 1/4 a 1/4 pre 2 okna prehliadacov a realne pouzivam to horne tak 20% casu.
Keby som mal 5k2k, mam vedla seba vsetko co chcem a na vysku aku potrebujem, vtedy by som uz dokonca aj to VSC mozno slahol na 2160 vysku, lebo pri 40" a jeho PPI by to pre mna bolo v pohode. Ak vyjde nieco zaujimave 5120x1440, ani tam nebudem mat problem, lebo na vysku sa mi zmesti vsetko co doteraz (okej, 200px menej na VSC, stale viac ako pri 1/4 z 4K) a budem mat poriadok s oknami aky potrebujem. Neviem preco mas potrebu tlacit nazor, ze 4K je jedina spravna cesta a vsetci ostatni sme ***nuti lebo ten nazor nezdielame alebo jednoducho potrebujeme (CHCEME!) toho miesta viac. V kancli som za atrakciu s 4K 43", neviem preco, ostatni maju 2-3 monitory QHD/FHD a realne sa im tam zmesti toho viac ako mne, len ja som ten, co odmieta mat tych monitorov viac a chcem si to rozlozit na jednej suvislej ploche ako v praci, tak aj doma..
Tiez 4K 43" (104ppi) nie je QHD 27" (109ppi), ale mne je jedno aj druhe relativne malo, jednoducho mam oci spokojne pri 120-130ppi, co nemusi byt tvoj pripad a tes sa zo svojej 48" 4K, ktora ma naozaj to ppi ako 24" FHD, ale pre mna to je zbytocne velka plocha s velkym rastrom. Aktualne pisem z mojej 2560x1600 16" obrazovky so 125ppi, mam oci od monitora 90cm a som spokojny s tym co vidim.