SKiLEX napísal: ↑So 23. Dec, 2023, 12:19
Cize EU ti ICE zakazuje(resp. obmeduje do miery ze ich kupa nedava zmysel) v mene obmedzenia lokalnych emisii.
S týmto vyrokom suhlasim
smerujú k tomu všetky viac či menej rozvinuté štáty
USA, UK, Čína, JK, AUS,...
Fu Proceed GT mi príde za 2 týždne (pôvodný odhad Marec, April)
Ze vraj od nového roka sa Proceed s 1.6l motorom nebude dat objednať a 2024 je posledný rok výroby
No vyzera skor ze bude koncit iba proceed GT 1.6 tka podla mna bude stale v ponuke pre ceedGT xceed ....1.6tku dostala aj nova Kona ktora vysla teraz na jeseň
Ja trosku odbocim od tych novych aut. Potreboval by som najst lacne auto za cca 2000-4000,-€. Urobil som research, ale chcel by som dalsie tajne tipy, ak som nejaky dobry model vynechal.
Poziadavky
- Auto naozaj v tejto sume. Nie za 5000, nie za 8000 na lizing.
- Spolahlive auto s OK cenami a dostupnostou nahradnych dielov.
- Rocnik cca 2008 a viac.
- 4/5 dverove auto (sedan, hatchback, mozno kombi). Skor nie male blbosti ako Toyota Yaris ci Kia Picanto.
- Elektricke okna (idealne 4x, ale aspon tie predne), tempomat, cuvacie senzory.
- Statisticky bez hrdze.
- Pod 200 000 km, idealne pod 150 000 km.
- Rychla dostupnost do 1-2 mesiacov (tj. dane auto sa musi casto predavat, aby sa dalo vyberat medzi kuskami).
Zamietnute vozy
- Skodovky a nalestene skodovky (VW), Fiat, Dacia, Mazda.
- Tuzerciny a cierne diery na peniaze v danej cene (Audi, BMW, Mercedesy).
Zoom zatial vybral
- Kia Cee'd (2006-2012), 1.4 CVVT alebo 1.6 CRDi.
- Suzuki SX4 (2006-2013), 1.6 alebo aj 1.5.
- Opel Astra nejaky?
- Neviem, ci pozerat aj nejaky Seat. Ibizu? Ine?
ale vies ze seat je tiez skoda friendly koncern? subaru? mitsubishi colt. a mne sa mega osvedcil nissan note. paradne same sa 5ti povozili na tripe len zas maly kufor mal
Žena vlastní focus 2 facelift s nepriamovstrekovou 1.6 a hydromenicom. Za mňa je to fajn vozenie s dobrým podvozkom a celkom veľký kufrom. Jediným negatívom je spotreba.
Ak by si chcel tak náš kúsok s 95 tis km a porobenym servisom/podvozkom je na predaj. Za 3600 je tvoj.
@zoom na tie starsie 1.4 kie ceed treba davat pozor ci nezeru vela oleja a nemaju ko kat (vedeli odchadzat); 1.6 crdi-cka boli vcelku spolahlive.
ten benzinovy 1.6 focus ma tiez napadol, vpodstate bezudrzbove auto pokial nezacne hrdzaviet (treba to pozriet) alebo neodide nieco na zadnej naprave, tam je to potom za repas financne narocnejsie - cize treba tiez dobre skontrolovat.