Kariera v IT
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Kariera v IT
to uz je hodne o osobnosti toho cloveka. ja radsej potiahnem 12ku kde mozem robit sam ako pracovat 4 hodiny denne v kuse ludmi
Spoiler: ukázať
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Ja len potvrdím že necho´d do ničoho hlboko, pozri si zopár fundamentals, vyplň si pekne LinkedIN (pokojne zazdieľaj).
ľudí chcú všade, aj sa zaučíš priamo v práci, to že sa ešte len ideš vzdelávať nech ťa nedrží pred hľadaním práce, sám na pohovoroch môžeš zistiť, čo ti chýba. a každému niečo chýba...
ľudí chcú všade, aj sa zaučíš priamo v práci, to že sa ešte len ideš vzdelávať nech ťa nedrží pred hľadaním práce, sám na pohovoroch môžeš zistiť, čo ti chýba. a každému niečo chýba...
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Hlavne si v prvom rade treba vybrat smer a zamysliet sa, co by ta ako tak bavilo a ci na to mas predpoklady. Realisticky, sebakriticky a nie stylom, tak tu su dobre peniaze, tak toto vyskusam. Ak na to nebudes mat predpoklady, nikdy dobry nebudes a priemerny developer tiez nezarobi tazke peniaze. A podpriemerny developer uz vobec nie a este sa s prepacenim presiera hore - dole. Treba si aj zistit, co ta praca obnasa v realite, ake ma nevyhody atd. Projektovy manazer musi byt tolerantny voci ludom a roznym korporatnym nezmyslom a procesom, schopny zaroven trocha pritlacit podla mna, nebat sa komunikovat, ziadat od ludi, byt asertivny a kriticky, pol dna stravit na calloch vybavovanim a zvysok zapisovanim do Excelov a pisanim mailov. Na to tiez treba mat osobnostne predpoklady. Klikat len tak v Jire, OK, ale na to musi byt clovek trpezlivy a nemat problem s monotonnejsou pracou, atd. Ak chces byt dobry developer, potrebujes mat fakt dobre logicke myslenie, trpezlivost a byt pripraveny, ze sa treba neustale ucit a byt v kontakte s novymi technologiami. To iste devops, minimalne co sa tyka tych technologii a tiez tam je spusta automatizovania. To tiez nie je pre cloveka, co ho nebavila fyzika, matika a logicke veci. Ja by som sa naopak na pohovor nehrnul, kym nebudes mat poriadnu predstavu, co chces a trocha si to nevyskusas, o com to je, pripadne to neprekonzultujes napr. s ludmi na forach. Ak pojdes na pohovor bez jasnej predstavy, lahko sa ti moze stat, ze si ta oni niekam umiestnia. A najskor ta umiestnia tam, kde im to najviac hori, pripadne kde to nefunguje a odkial odchadzaju ludia, kde je zly timlider a podobne. Presne toto sa mi stalo, si zo mna urobili dobry den na pohovore. V podstate dvakrat, ale im trebalo v oboch firmach surne niekoho s plynulou nemcinou, tak preco nie si zjavne povedali. Posunut som sa posunul, platovo nizsie , dovolenky menej mam a trvalo istu dobu vdaka Covidu kym som pochopil, ze v tej druhej firme to nema pre mna vyznam. Hlavne ze mi tvrdili, ze jasne, to je fajn, u nas sa budes vediet realizovat. Treba si dat pozor na tie pohovory, lebo ako sa vravi, ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju. Dnes je moda obojstranne prikraslovat realitu na pohovoroch Ked som videl promo nasej firmy a "benefity", islo ma urvat. Tradicne trocha skepticky prispevok , ale mojou zivotnou filozofiou je uz ze pomaly dalej zajdes a hlavne s rozumom a nie huraaaa stylom sa hrnut do vsetkeho.