Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1610
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa d3Xter »

ten timeout nic nehovori, trace mas kompletny a dorazilo to do ciela, je normalne ze nieco niekde nemusi odpovedat na trace a ako vidis je to mimo siete ST vo frankfurte v prostriedkoch DT, nejake l3pe alebo nieco pripadne dalsi provider za DT > Tinet International Network
no big deal, dodaj trace vtedy ked ti host 6.19 nebude odpoved vobec
Používateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2728
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa patro16 »

Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: iGPU
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy A52 5G
Car: KIA Ceed HB MY22 LUNAR
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12081
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa mp3turbo »

vsetky DSL beziace po metalike maju proste technologicke limity. Optika take limity nema, na optike das domacemu uzivatelovi 100Gbit a ani nemyknes mihalnicou (toto sa nikdy na metalike stat nemoze).

Inak je uplne jedno ci mas 800/160 alebo 850/200, podla mna je uplne jedno ci mas 1000/200 alebo 400/100. Uploady by som prijal vseobecne vyssie ale ked uz mas porovnat tie cisla, tak ide o prdlajz.

Ajtak je to cele len reakcia na Orange ktory uz 1000/500 ponuka nejaku chvilu, cenovo su rovnaki.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1610
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa d3Xter »

pokial sa k tomu obce, mesta a samospravy budu stavat tak, ze ved telekom chce budovat tak nam z budgetu musia spravit chodniky, tak optika nikdy nenahradi metaliku
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6634
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa molnart »

ten upload potesi, inac absolutne nemam potrebu nicoho rychlejsieho aku sucasnych 400 MB download. aktualne mi mesacny pomer vychadza 2TB download a 5TB upload.
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 1426
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa lopo1 »

d3Xter napísal: So 27. Jan, 2024, 15:49 pokial sa k tomu obce, mesta a samospravy budu stavat tak, ze ved telekom chce budovat tak nam z budgetu musia spravit chodniky, tak optika nikdy nenahradi metaliku
Sice mimo temy ale zrovna tieti firmy si to mozu dovolit ked uz tie chodniky rozkopu kvoli kablom nech 8ch daju aj dokopy a nie je ryhu lebo to potom tak vyzera ze vsetko je rozdrbane lebo uzku ryhu ani nedokazes spravit rovno lebo to len lahkou zabou pobuchas ....
Používateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1610
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa d3Xter »

pokial, mozu dovolit, znamena ideme ich podojit len z principu tak si len dalsi mudry z toho isteho radu nepricetnych :facepalm:
jedna vec to je dat do povodneho stavu, dalsia je buduvanie neexistujucich chodnikov inak vystavba nebude, potom vsetci placu, preco koncova cena je aka je, lokalisti mozu kadeco, operator ma na krku hned zalobu ked sa niekomu nieco nepaci
lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 1426
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa lopo1 »

No asi patrim dk toho druhého tabora ale zas zazil som arogantnost sietarov .... Vsade idu cestou najlahsieho odporu drbneme to na most hned vedla cesty a zas ked sa ide robit cesta opravovat most podmienky od nich absolutne neprimerane .....spomeniem dva priklady prestavba krizovatky na okruznu v blizkosti optika UPC .... kabel nemozno prerusit musi sa vymenit pomaly 1.5km po dlhej natahovacke sa dotlacili ze by si to mali zaplatit prelozit sami tak to uz ieenn kabel išiel prerusit a naspojkovat , telekom detto riesila sa vybudovanie dazdovej kanalizacie v obci metalika v celej dlzke priamo v priekope podmienky take ze len ta ich prekladka ( ochrana ) kabl a navýšila rozpocet o 1/3 celej stavby samozrejme ze to moze robit len ich spriatelena firma zas po dlhej tahanici a pravnikoch pristupil telekom ze si to zrealizije telekom za vlastne a zrazu už netrebalo pancierove chranickya dalsie chobotiny z vyjadrenia ale prisli len chlapci zavesili kabel na plot a potom ho spat polozili naklady 1/10 z povodneho projektu ochrany kabla

Návrat na "Siete"