Kde kúpim? - rôzne prkotiny, ktoré si nie ste istí, kde kúpiť
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Re: Kde kúpim? - rôzne prkotiny, ktoré si nie ste istí, kde kúpiť
Nerozmyslal si nad origo Dell nabijackou s tym konektorom? Na Bazosi su..
Viem, ze medzi HP a Dell nie je kompatibilita, aj ked su konektory rovnake.. To bolo uz pri tych velkych 7,4 x 5,0 mm
Viem, ze medzi HP a Dell nie je kompatibilita, aj ked su konektory rovnake.. To bolo uz pri tych velkych 7,4 x 5,0 mm
Spoiler: ukázať
tu koncovku na HP som dal ako len priklad, ze nieco take by mi postacovalo.\
Praveze som sa chcel vyhnut kupovat zvlast nabijacku lebo tu co mam je ok a zas mat dve je zbytocne (jedine ze by som ju hodil na bazos).
Aj ked pozeram tie ceny a zase medzi novou nabijackou a tym kablom/koncovkou nie je taky priepastny rozdiel... akurat ci nahodou niekto nevie o nejakej podobnej srande za par supov
Praveze som sa chcel vyhnut kupovat zvlast nabijacku lebo tu co mam je ok a zas mat dve je zbytocne (jedine ze by som ju hodil na bazos).
Aj ked pozeram tie ceny a zase medzi novou nabijackou a tym kablom/koncovkou nie je taky priepastny rozdiel... akurat ci nahodou niekto nevie o nejakej podobnej srande za par supov
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
priamo neviem, len ta chcem upozornit na jednu blbinu : USB-C ma vlastny protokol. Komunikacia predtym nez zacne nabijat. Zariadenie sa musi dohodnut s nabijackou na akej voltazi pojde, ake ampere, akym standardom (PD 3.0) no proste nesmierne zlozitejsia vec nez fyzicky kontakt a nabijacka tlaci svoje volty a ampere kolko zariadenie zobere lebo fyzika.
Tak aby sa nestalo, ze tieto prevodniky nebudu chodit.
Tak aby sa nestalo, ze tieto prevodniky nebudu chodit.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
ok diky za rady...hmm teraz rozmysalm ci sa to vobec oplati riesit
-
- Pokročilý používateľ
.
.
doslo aj na mna : hladam microUSB splitter, rozdvojku, zlučovač alebo neviem ako sa to vola.
Fotak Sony A7R II ma jeden HDMI konektor a jeden microusb. Potreboval by som do neho strcit dialkovu spust [ https://www.mini-max.sk/pics/products/t ... 76ca4b.jpg ] a =SUCASNE= externu powerbanku (zabudovana baterka je mala a prdlajz vydrzi).
Pruser ale je, ze tieto dve veci nesmu byt prepojene datovymi pinmi. Z externej powerbanky musi šťava tiect vyhradne do fotaku ; z dialkovej spúšte musia vyhradne data tiect vyhradne do fotaku. Tieto datove a napajacie veci NESMU byt navzajom prepojene v rozdvojke.
Dlzka kablov nepodstatna, bude to rovno pri fotaku. Mame nejaky napad ? Idealne Slovensko lebo to chcem relativne rychlo.
.
doslo aj na mna : hladam microUSB splitter, rozdvojku, zlučovač alebo neviem ako sa to vola.
Fotak Sony A7R II ma jeden HDMI konektor a jeden microusb. Potreboval by som do neho strcit dialkovu spust [ https://www.mini-max.sk/pics/products/t ... 76ca4b.jpg ] a =SUCASNE= externu powerbanku (zabudovana baterka je mala a prdlajz vydrzi).
Pruser ale je, ze tieto dve veci nesmu byt prepojene datovymi pinmi. Z externej powerbanky musi šťava tiect vyhradne do fotaku ; z dialkovej spúšte musia vyhradne data tiect vyhradne do fotaku. Tieto datove a napajacie veci NESMU byt navzajom prepojene v rozdvojke.
Dlzka kablov nepodstatna, bude to rovno pri fotaku. Mame nejaky napad ? Idealne Slovensko lebo to chcem relativne rychlo.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Pokročilý používateľ
V najhorsom pripade kupim battery grip a strcim do fotaku dve baterky - ani to nie je pre mna vyborne riesenie (powerbanka uzivi fotak dva dni, dve baterky v tom najlepsom par hodin), navyse je ukrutne drahsie nez nejaky hlupy kabel za styri eura. Druhy najhorsi pripad je, ze kupim dummy baterku ktoru pribijem na USB powerbanku a teda fotak budem krmit cez baterkovu šachtu https://www.aliexpress.com/item/1005005933777864.html
Mozno hladam totok : https://www.alza.sk/premiumcord-usb-a-f ... 783672.htm
do velkeho USB-A zapojim vystup z databanky. Do samice micro-usb strcim kabel zo spúšte a samcový microusb strcim do fotaku. Ak je to spravne vnutri prepojene, dosiahnem co potrebujem : elektriku z powerbanky iba do fotaku a nie do spúšte (spúšť pravdepodobne nema zapojene piny na napajanie, so ziadnym externym napajanim sa tam nepocita takze toto by nemusel byt kriticky faktor0 ; data zo spuste do fotaku (powerbanke samozrejme nemaju ako ublizit aj keby jej smerom isli cize keby to vnutri bolo hlupo prepojene drot na drot).
Vase nazory ?
Mozno hladam totok : https://www.alza.sk/premiumcord-usb-a-f ... 783672.htm
do velkeho USB-A zapojim vystup z databanky. Do samice micro-usb strcim kabel zo spúšte a samcový microusb strcim do fotaku. Ak je to spravne vnutri prepojene, dosiahnem co potrebujem : elektriku z powerbanky iba do fotaku a nie do spúšte (spúšť pravdepodobne nema zapojene piny na napajanie, so ziadnym externym napajanim sa tam nepocita takze toto by nemusel byt kriticky faktor0 ; data zo spuste do fotaku (powerbanke samozrejme nemaju ako ublizit aj keby jej smerom isli cize keby to vnutri bolo hlupo prepojene drot na drot).
Vase nazory ?
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Moj nazor, ze si najdi nahradu baterky, ktora je napajana z USB-C powerbanky. Asi lacnejsie riesenie ako battery grip. V blizkosti nabijacky to vie ist aj priamo z PD adaptera niekolko hodin (Oly OM-D).
Nieco taketo
https://blindspotgear.com/products/blin ... a1-cameras
.. a pozeram, ze uz si to linkol, nejako mi unikol ten link z Ali. Za mna je to najlepsie riesenie, aj ked je problem zavriet sachtu mozno, zalezi ako su dvierka, u mna sa daju vycvaknut von.
Nieco taketo
https://blindspotgear.com/products/blin ... a1-cameras
.. a pozeram, ze uz si to linkol, nejako mi unikol ten link z Ali. Za mna je to najlepsie riesenie, aj ked je problem zavriet sachtu mozno, zalezi ako su dvierka, u mna sa daju vycvaknut von.
-
- Pokročilý používateľ
dik, rozmyslal som nad tym ako vidis - bude to na stojane takze sa trosku bojim upevnovacej dosticky ci nebude kolidovat s baterkovym priestorom atd.
battery grip je v mnohom lepsie riesenie nez takato plastova hovadina namiesto baterky ; prehrava samozrejme vo vydrzi.
battery grip je v mnohom lepsie riesenie nez takato plastova hovadina namiesto baterky ; prehrava samozrejme vo vydrzi.
-
- Pokročilý používateľ
.
som vyriesil : software https://github.com/ma1co/Sony-PMCA-RE/r ... /tag/v0.17 namiesto externej spúšte
do volneho mikrousb portu strcit barsjaku powerbanku, pouzit standartnu bateriu np-fw50 [ak si dobre pamatam oznacenie]
120 fotiek to nafotilo s poklesom baterky z 90% na 85%, powerbanka ma kapacitu na dva dni. Neviem preco ta baterka klesla lebo to bolo furt od zapnutia na externej powerbanke ale netrapi ma to, lebo splni co potrebujem.
.
som vyriesil : software https://github.com/ma1co/Sony-PMCA-RE/r ... /tag/v0.17 namiesto externej spúšte
do volneho mikrousb portu strcit barsjaku powerbanku, pouzit standartnu bateriu np-fw50 [ak si dobre pamatam oznacenie]
120 fotiek to nafotilo s poklesom baterky z 90% na 85%, powerbanka ma kapacitu na dva dni. Neviem preco ta baterka klesla lebo to bolo furt od zapnutia na externej powerbanke ale netrapi ma to, lebo splni co potrebujem.
.
zhanam radio budik, ktory by poznal aj dni v tyzdni. Tj ze by budil len pondelok-piatok. V nay som vyskusal snad 15 roznych no mali iba opakovanie kazdy den. Mate niekto tip?
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Mobil
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
https://www.lidl.sk/p/auriol-meteostani ... p100338695
pripadne skus nieco najst z tohto lokalne https://www.amazon.com/7-day-programmab ... larm+clock
pripadne skus nieco najst z tohto lokalne https://www.amazon.com/7-day-programmab ... larm+clock
@molnart ďakujem, presne niečo takéto som zháňal. Vyzerá že to pôjde aj cez nemecký amazon,resp. doručenie do rakúska bez extra príplatku. @shiro aj tebe ďakujem
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Zháňam kabel USB A (C) na 3.5jack potrebujem vyriesiť externé napájanie predlzovacieho USB kábla
Úplne ideálny stav by bol ze by som mal zasuvku do autozapalovaca ktorý by končil tým 3,5jackom a dával na výstupe 5V
našiel som nieco takéto akurát neviem ci to splna podmienku, že to pusti do 3,5 konektora 5V max 2A ale potrebujem dostupnosť na SK trhu ideálne alzaÚplne ideálny stav by bol ze by som mal zasuvku do autozapalovaca ktorý by končil tým 3,5jackom a dával na výstupe 5V
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Pozor, ak sa bavime o tomto extenderi, tak tych 3,5mm nie je jack, ale klasicky dvojpolovy konektor..
Inak ten repeater mame vo firme, ale ani ked ma zastrelis, tak si nespomeniem, ci bol v baleni ten napajaci kablik.. My sme na to pripajali len webkameru, takze ziadne externe napajanie nebolo potrebne.. A do firmy sa dostanem asi az buduci tyzden, ak este existuje krabica..
Inak ten repeater mame vo firme, ale ani ked ma zastrelis, tak si nespomeniem, ci bol v baleni ten napajaci kablik.. My sme na to pripajali len webkameru, takze ziadne externe napajanie nebolo potrebne.. A do firmy sa dostanem asi az buduci tyzden, ak este existuje krabica..
Naposledy upravil/-a michalesku v St 17. Apr, 2024, 18:21, upravené celkom 1 krát.