IoT - Vseobecne
- Danix64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 12. Máj, 2008, 14:00
Re: IoT - Vseobecne
zaujimave. Mozno ta frekvencia 2,4 GHz. To sa mi nepaci, ze Wi-Fi, Bluetooth ale aj Zigbee pouzivaju 2,4 GHz.
Preto pre kriticke a dolezitejsie veci som sa rozhodol zmigrovat na Z-Wave technologiu.
Preto pre kriticke a dolezitejsie veci som sa rozhodol zmigrovat na Z-Wave technologiu.
Spoiler: ukázať
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
skus zmenit kanal zigbee v kontrolleri. ja som sa toho tiez obaval, ale zatial so 40 zigbee devicemi a dalsiou asi 50kou wifi zariadeni som ti zatial nevsimol takyto problem. obcas ale zaznamenam dlhsiu latenciu
- Danix64
- Používateľ
toto je dobry clanok co som pred casom pozeral https://www.metageek.com/training/resou ... existence/
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Hola. Potrebujem pripojit rozne hlupe LED pasy na Zigbee/Philips Hue. Ma niekto nejaky tip na konkretny device?
Zatial na dvoch miestach pouzivam Gledopto (konkretne tento). Ma to mnoho moznosti a co do funkcii je to naozaj vsetko, co potrebujem - multi-voltage input, ovladanie CCT aj RGB pasu, prepojenie s Hue, moznost menit internu frekvenciu kvoli piskaniu, funguje dlhodobo bezproblemovo.
Jedina vec, co mi na nom vadi je, ze ked je LED pas vypnuty, tak stale slabucko svieti. Ocividne dlhorocny problem, ale Cinankovia na to kaslu. Cez den neviditelne, ale v tme je to trochu vidiet. Hoci by sa to lahko dalo ignorovat, vadi mi to a chcem skusit nieco ine ale neviem co.
Zatial na dvoch miestach pouzivam Gledopto (konkretne tento). Ma to mnoho moznosti a co do funkcii je to naozaj vsetko, co potrebujem - multi-voltage input, ovladanie CCT aj RGB pasu, prepojenie s Hue, moznost menit internu frekvenciu kvoli piskaniu, funguje dlhodobo bezproblemovo.
Jedina vec, co mi na nom vadi je, ze ked je LED pas vypnuty, tak stale slabucko svieti. Ocividne dlhorocny problem, ale Cinankovia na to kaslu. Cez den neviditelne, ale v tme je to trochu vidiet. Hoci by sa to lahko dalo ignorovat, vadi mi to a chcem skusit nieco ine ale neviem co.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Ale to mas zakladnu verziu toho ich controllera, kaslu na to asi lebo stale vyrabaju nieco nove.
Existuje este `pro` seria a `pro+` seria. Ja som teraz prave objednaval ale je to este niekde medzi CN a SK
2in1 pro+ (na cct, fixna frekvencia)
5in1 pro+ (cct,rgb, variabilna frekvencia)
Existuje este `pro` seria a `pro+` seria. Ja som teraz prave objednaval ale je to este niekde medzi CN a SK
2in1 pro+ (na cct, fixna frekvencia)
5in1 pro+ (cct,rgb, variabilna frekvencia)
- zoom
- Používateľ
No to je pekne, ze maju nieco nove, ale v EU to nie je nejako jednoducho dostupne a vobec sa mi nechce tym cinskym suflikantom davat dalsie peniaze. Tu sme urobili produkt, co nefunguje poriadne, ale teraz uz mame dalsi, tak si zakupte ten. V slabej chvili som ho siel na Aliexpresse objednat, ale neda sa z nasej krajiny platit PayPalom a kartu tym zergom teda nemienim davat.
Skusenosti po internete 0. Pockam si, kym to bude lepsie dostupne, a potom mozno zakupim a vyskusam.
Skusenosti po internete 0. Pockam si, kym to bude lepsie dostupne, a potom mozno zakupim a vyskusam.
-
- Sponzor fóra gold
no tak v EU toho nenajdes vela (ja by som tiez kludne bral tuto od petrzalskeho smarterhome ale ked nema tak nebudem bez svetla).
Ak najdes nejaky iny CCT zigbee/esp wifi driver tak daj vediet. Ja som nenasiel.
btw na to su fajn one-time karty
Ak najdes nejaky iny CCT zigbee/esp wifi driver tak daj vediet. Ja som nenasiel.
btw na to su fajn one-time karty
-
- Sponzor fóra gold
No uz mi prisli tie controllery, su miniaturne. Podarilo sa mi to jednoducho sparovat s hue hubom funguju, pri tomto 12V RGBW 60l/m pasiku co mam doma pri vypnuti nic nesvieti.
CCT pasiky este nemam, cize tam este neviem overit funkcnost
https://ibb.co/5BBMTtX
https://ibb.co/rtwGvdx
https://ibb.co/J3VY21Y
CCT pasiky este nemam, cize tam este neviem overit funkcnost
https://ibb.co/5BBMTtX
https://ibb.co/rtwGvdx
https://ibb.co/J3VY21Y
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Neskusali ste pripojit externu antenu na nejaky zigbee/z-wave senzor? Namontoval som do postovej schranky motion sensor od Ikei, ale nakolko je schranka celokovova, tak signal zostava vo vnutri a senzor sa chvilu po zatvoreni dvierok odpoji od HUBu. Riesenim by zrejme bolo "vytiahnut signal von", ale netusim, ci mozem pouzit lubovolny "drotik" a tiez je otazna idealna dlzka.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
- Danix64
- Používateľ
Pri z-wave sa zvykne na senzoroch pouzivat cca 3-8 cm drotik ... skusim neskor odmerat
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
V garazi mam z-wave rele so suchym kontaktom, ktore pouzivam na otvaranie garazovej brany (simulacia tlacitka). Na nom je presne taky drotik ako antena, dlzka priblizne 6 cm, ak si dobre pamatam. Skusim cosi podobne vymysliet aj na tento Ikea senzor.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
- zoom
- Používateľ
Ked sa bavime o IKEA pohybovom senzore, tak asi mas TRÅDFRI alebo novy VALLHORN. Obidva su tusim Zigbee (cize 2,4 GHz) a maju vysielaci vykon 3 dBm.
Moje napady:
Btw. nasiel som ten Gledopto controller na Amazone. Ocividne ho branduju aj inym firmam, takze tam je pod znackou Gidealed a trosku drahsie, ale je skladom a pride to za 2 dni a zadarmo do Rakuska. Dnes vecer objednam a potom vyskusam.
Moje napady:
- Nepomohlo by pouzit Z-Wave pohybovy senzor, ktory bude mat 800-900 MHz frekvenciu? Priechodnost signalu bude lepsia, ale neviem nakolko lepsia oproti 2,4 GHz. Pripadne najst senzor, ktory ma vyssi vysielaci vykon.
- Nebude lahsie/jednoduchsie urobit lepsiu antenku na druhej strane? Niekde pri Home Assistant krabicke (alebo co pouzivas), kde vies dat velku antenu so SMA konektorom a pokoj?
- Asi nevies blizsie k schranke zapojit nejake Zigbee zariadenie do elektriky, ktore by fungovalo ako router (opakovac)...?
Btw. nasiel som ten Gledopto controller na Amazone. Ocividne ho branduju aj inym firmam, takze tam je pod znackou Gidealed a trosku drahsie, ale je skladom a pride to za 2 dni a zadarmo do Rakuska. Dnes vecer objednam a potom vyskusam.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
mate nejaky tip na meteosenzor (vietor + dazd) za dobru cenu? co som videl vsetko ide za niekolko stoviek a vacsina ani nie je dostupna v nasich koncinach. najlacnejsie co som nasiel je toto https://smarterhome.sk/sk/meteostanice/ ... r-372.html ale stale mi to pride vela na jednoucelovy senzor
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
Ano, zakladom je mat Netatmo Weather Station, ktora obsahuje vnutorny modul (cosi ako centrala) a vonkajsi modul na meranie teploty/vlhkosti vonku. Pouzivam doma uz asi 5 rokov, vratane 3 pridavnych vnutornych modulov a vonkajsich pre vietor a zrazky.