Klimatizácia
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Re: Klimatizácia
Ja mam len subjektivny pohlad od firmy co montovala mne. Oni uz prestali posledne roky montovat samsung klimy lebo to vela servisovali a casto k tomu chybali diely v style, ze ich nemal ani importer na SK /dokonca mu taky zakaznik volal ked u mna instalovali kde sa presne bavili o tom, ze nemaju diely /.
Plus teda co som videl nazivo tak su znatelne hlucnejsie vonkajsie jednotky ako mitsu/daikin co som mal moznost porovnat
Plus teda co som videl nazivo tak su znatelne hlucnejsie vonkajsie jednotky ako mitsu/daikin co som mal moznost porovnat
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
za mna je komfora tichsia vs samsung windfree, windfree je len marketing, tu je proste najlepsie stropne chladenie ak nechces fukat
ale problem neni ani s jednou
daikin ma moznost 5rocnej zaruky, samsung ma tusim 3
ale problem neni ani s jednou
daikin ma moznost 5rocnej zaruky, samsung ma tusim 3
Ja mam jednotku vonku pod oknom tak neriesim ako huci. Vnutorna v rezime quiet je uplne potichu. Ja som isiel do Avant z dovodu ze manzelka nema rada fukanie klimy a tiez mame babatko a v miestnosti kde som daval klimu byva v lete dost teplo a planujeme ze sa tam potom bude dieta hravat aby bolo mame na ociach a nechcem aby nan ta klima fukala. Cital som len chvalu na tu Windfree tak som do toho siel. Ale technik tiez naznacil ze sa vedia kazit, tak uvidime ked pojde dlhodobo v ostrej prevadzke.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
avant ma lepsiu jednotku ako comfort co sa najcastejsie predava, ta je ticha celkom
- charonme
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 16. Aug, 2004, 14:00
Tiez mam windfree avant a zatial sa nepokazila, ale od zaciatku sa mi cez potrubie z vonkajsej jednotky siria dovnutra dost nejprijemne zvuky.
Zdroj: PicoPSU-120-WI-25
Pri kureni aleno chladeni? Lebo ja som to postrehol len pri kureni.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Mam doma Daikin (najvyssi model Ururu Sarara) a tiez Samsung 2x WindFree (opat ten najvyssi model Pure 1.0). Zatial nie je problem ani s jednym, ale bezia mi len ~1 rok. Nejdem porovnavat tieto dve medzi sebou funkciami, lebo ten Daikin je ina kategoria. Je to uplna morda co vsetko dokaze, ako funguje a ako sa ovlada. Takze len bodovo nejake veci:
Nemam skusenost s inymi znackami (videl som teda aplikaciu Midea), ale Samsung ma toto zdaleka najlepsie vyriesene. Midea bola tak na urovni mojho Daikinu (zakladne funkcie a dost). Mitsubishi je uplne mimo (ak sa za posledne roky velmi zasadne nezmenili). Celkom by ma zaujimali tie Daikiny s integrovanym internetovanim, ci je to lepsie urobene ako Ururu Sarara.
- WindFree rezim je len pri chladeni a fukani (nie pri kureni) a nie je to tichy rezim - jeho funkcia je len zabranenie prievanu. Pri zapnutom WindFree sa neda menit rychlost ventilatora, je nastaveny na Auto a nie je extra tichy. Samotny Quiet rezim s otvorenymi lamelami je tichsi, ale napriklad Quiet rezim nefunguje pri fukani/cisteni vzduchu. Hlukovo je asi taketo poradie: Quiet < WindFree < Fan1 < Fan2 < Fan3 < Fan4.
- Vzhladom na perforovane telo nie je az taka extremne ticha. Nic katastrofalne, ale urcite su tichsie klimy (aj nizsie rady Daikinu na tom budu lepsie).
- Samsung ma fajn displejik. Naozaj taky prijemny - zobrazuje informacie o teplotach, kvalita vzduchu, dycha tam farebne svetielko s kvalitou vzduchu a tak. Da sa samozrejme vypnut. Roh displeja je stlacaci a zapina/vypina klimu. Taka blbosticka ale celkom potesi. Ked idem popod nu, mozem tam len ďobnúť prstom a vypne sa. Samozrejme sa to da poriesit smart domom ci naviazanim na mobil.
- Ten Daikin nema pripojenie na internet by default. Treba dokupit externu krabicku, tu pripojit kablom do PCB a samotnu krabicku vyviest von mimo klimu. Ovladanie cez tu ich aplikaciu je extremne vyfailovane. Funguje to spolahlivo, ale je tam asi 5 a pol veci dokopy, co sa da nastavit. Mod kurenie/chladenie/fukanie, otacanie lamiel, sila fukania, nejaky zakladny scheduling a hotovka. Je to akurat tak, ze idem domov, zapnem si na dialku klimu. Oproti tej mase funkcii, co to dokaze cez dialkac, je to uplne nic. Neda sa nastavit cistenie vzduchu (ma to asi 4 rozne filtre), neda sa nastavit kurenie so zvlhcovanim vzduchu (berie vlhkost zvonku a primiesava ju), neda sa nastavit privadzanie cerstveho vzduchu zvonku, neda sa pozriet spotreba klimy, nema ziadne ukazatele nicoho napr. nakolko je filter plny (alebo aspon kolko hodin bezal), nevie to nic. Cele je to len taky afterthought na urovni fanusikovskeho reverse engineerovania.
- Ine Daikiny (nizsie modely) maju tieto internetove funkcie integrovane a naozaj velmi dufam, ze to znamena, ze to funguje PODSTATNE lepsie. Ak nie, je to ultra fail a ak ano, stale je to ultra fail, ze ich najvyssi model je takyto dopatlany.
- Samsung WindFree ma na rozdiel od toho prikladne internetove ficurky. Vsetko sa da nastavovat, ukazuje znecistenie vzduchu (PM10, PM2.5, PM1.0), da sa nastavit automaticke susenie klimy, dezinfekcia, okrem zakladneho schedulingu to vie byt naviazane na mobil (blizim sa domov, zapne klimu), zobrazuje spotrebu, statistiku spotreby.
- Obidve klimy mam vystrcene do Home Assistanta a tam je to kopia tych internetovych funkcii, takze Samsung ma podstatne viac senzorov a nastaveni. Problem je trochu s aktualizaciou udajov, ale musim to este pozriet (Samsung je robeny nejakym custom modom cez SmartThings).
Nemam skusenost s inymi znackami (videl som teda aplikaciu Midea), ale Samsung ma toto zdaleka najlepsie vyriesene. Midea bola tak na urovni mojho Daikinu (zakladne funkcie a dost). Mitsubishi je uplne mimo (ak sa za posledne roky velmi zasadne nezmenili). Celkom by ma zaujimali tie Daikiny s integrovanym internetovanim, ci je to lepsie urobene ako Ururu Sarara.
-
- Sponzor fóra gold
MELCloud je stale rovnako nepouzitelny ako bol pred 2r (ale ako zapne a vypne sa)
Daikiny nove maju integrovane internetovanie asi iba v zmysle, ze ta 50eur krabicka je v cene a rovno nainstalovana, starsie daikiny vedeli fungovat local-only nove uz iba cloud
Midea vraj ma jednoduchu wifi integraciu co vie fungovat aj local only inak neviem co je to za klima.
Daikiny nove maju integrovane internetovanie asi iba v zmysle, ze ta 50eur krabicka je v cene a rovno nainstalovana, starsie daikiny vedeli fungovat local-only nove uz iba cloud
Midea vraj ma jednoduchu wifi integraciu co vie fungovat aj local only inak neviem co je to za klima.
- charonme
- Používateľ
Kurit som asi este ani neskusal, dokonca tuto zimu som ani radiatory nemusel zapinat.
Mozno je to tym ze mi spravili velmi kratke trubky medzi vonkajsou a vnutornou jednotkou, mozno ze keby tu dlzku umelo predlzili nejakym loopom tak by to nebolo take zle.
Moze byt, lebo som studoval a dostal aj potvrdene od technika ze dlzka potrubia ma byt minimalne 3m.
Edit: v kratkosti som skusal chladenie a nieje z potrubia nic pocut ale je pravda ze nesla na plny vykon kedze momentalne je chladno.
Edit: v kratkosti som skusal chladenie a nieje z potrubia nic pocut ale je pravda ze nesla na plny vykon kedze momentalne je chladno.
- charonme
- Používateľ
Dik za potvrdenie, tak asi si to budem musiet nechat prerobit. Mne to inak tie zvuky robi aj pri slabom vykone
- charonme
- Používateľ
teraz ked ju znovu zapinam tak som si spomenul ze som zabudol pokritizovat: neodporucam ju a uz by som ju nezobral, lebo sa mi nepaci ovladanie. Nepameta si nastavenia, pri kazdom zapnuti musim znova vsetko dookola nastavovat
-
- Sponzor fóra gold
ake nastavenia?