Všeobecná diskusia II
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Re: Všeobecná diskusia II
Uplne jednoducho.. Pustis sa v hustejsom dazdi dole kopcom z Donoval (kludne si vyber iny oblubeny horsky priechod), cely cas budes pribrzdovat, zrazu zastanes na semafore a zostanes stat na brzde..
Vlastne to nebude ani 50km..
Toto mi hovoril mechanik, ze mali nejaku prezentaciu od ATE a tie kotuce tam videli nazivo, zvlnenie a odtlacok platniciek vraj bolo vidno dost zretelne..
Jasne, ze sa to nestane ani zdaleka kazdemu, skor to v tomto pripade chce za volantom nejaku zenu, co nechape mechanicke a technicke suvislosti pri soferovani, ale sanca tam stale je..
Ale takisto sa to moze stat aj dobremu soferovi, ked potrebuje prudko zabrzdit a nasledne vleti do mlaky.. Toto sa stalo zatkovi pred par rokmi medzi Sebechlebmi a Levicami, vybehla mu pred auto srna.. Sice ju nezrazil, ale menil tyzdnove kotuce.. A ani nezostal stat na brzde..
Vlastne to nebude ani 50km..
Toto mi hovoril mechanik, ze mali nejaku prezentaciu od ATE a tie kotuce tam videli nazivo, zvlnenie a odtlacok platniciek vraj bolo vidno dost zretelne..
Jasne, ze sa to nestane ani zdaleka kazdemu, skor to v tomto pripade chce za volantom nejaku zenu, co nechape mechanicke a technicke suvislosti pri soferovani, ale sanca tam stale je..
Ale takisto sa to moze stat aj dobremu soferovi, ked potrebuje prudko zabrzdit a nasledne vleti do mlaky.. Toto sa stalo zatkovi pred par rokmi medzi Sebechlebmi a Levicami, vybehla mu pred auto srna.. Sice ju nezrazil, ale menil tyzdnove kotuce.. A ani nezostal stat na brzde..
Spoiler: ukázať
stefan ty si ich nemas krive ale hrdzave
1. na hrdzavom mieste sa nevie urobit ten povlak z brzdneho prachu ktory zaobstarava brzdenie
2. ta hrdza na kotuci je tvrdsia ako platnicky takze sa nechce opotrebovat brzdenim...
Imho neboli nejak extremne zle na tom. Ked pojdes niekedy vecer po prazdnej ceste tak normalne s nimi 10x prudko zabrzdi zo 100 na 10kmh(prudko ale plynule, ziadne piskanie pneumatik a potom ich nechas vychladit 10km normalnou jazdou... Na 90% potom pojdu v pohode
Inak 140k km s jednymi brzdami je aj dost T6 ma 135k km a objednavam tretiu sadu, touran ma 105k km a tiez uz jazdi tretiu sadu brzd...
A celkovo, "tak akoby mi vletela pred auto srna" brzdim par krat do tyzdna, niekedy aj v kazdej zakrute a este som kvoli tomu kotuce menit nemusel.
1. na hrdzavom mieste sa nevie urobit ten povlak z brzdneho prachu ktory zaobstarava brzdenie
2. ta hrdza na kotuci je tvrdsia ako platnicky takze sa nechce opotrebovat brzdenim...
Imho neboli nejak extremne zle na tom. Ked pojdes niekedy vecer po prazdnej ceste tak normalne s nimi 10x prudko zabrzdi zo 100 na 10kmh(prudko ale plynule, ziadne piskanie pneumatik a potom ich nechas vychladit 10km normalnou jazdou... Na 90% potom pojdu v pohode
Inak 140k km s jednymi brzdami je aj dost T6 ma 135k km a objednavam tretiu sadu, touran ma 105k km a tiez uz jazdi tretiu sadu brzd...
A celkovo, "tak akoby mi vletela pred auto srna" brzdim par krat do tyzdna, niekedy aj v kazdej zakrute a este som kvoli tomu kotuce menit nemusel.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Na Superb som menil predné brzdy tusim okolo 200k.veľa diaľnice a malo brzdenia
FVE 12.45 kWp V/Z
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Ved tk ze som sa casto pytal a netreba menit brzdy a ze nie. Uz pri 90tis potom pri 120 a pri 140 sli ale aj tak ze neaky senzor mi mal ukazovat opotrebovanie. No ja jazdim stale rovnako tak ked vydrzalo nieco 140tis a teraz nieco po 35k sa serie tak mne to pride ako vadny kus. Donovaly certovixu idem tak 2x do roka minimalme a stale ja a stale ten isty styl jazdy
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
40K na kotuce je velmi malo. Pokial sa bavime o zadnych, tak tam to je skrz rezim jazdy. Hned ako vidim, ze v noci prsalo alebo parkujem po dazdi, tak dupem na brzdu, nech sa prebrzdia a zohreju. Jednak sa z nich odpari vlhkost, prebrzdi povrchova hrdza a hlavne prve brzdenie nebude gumene ak by bola krizovka.
Platne uz zalezi ake das, na avensise je 65K a drzia povodne, na impreze mi drzali tak 10K predok, 20K zadok a 30K kotuce. Predne kotuce zvacsa vydrzia 2-3x platnicky.
Ak mas pocit, ze su kotuce "ako nove" len trasu, mozes ich stiahnut sustruhom priamo na aute. V ke to stoji nejakych 150e
Platne uz zalezi ake das, na avensise je 65K a drzia povodne, na impreze mi drzali tak 10K predok, 20K zadok a 30K kotuce. Predne kotuce zvacsa vydrzia 2-3x platnicky.
Ak mas pocit, ze su kotuce "ako nove" len trasu, mozes ich stiahnut sustruhom priamo na aute. V ke to stoji nejakych 150e
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Za 150e kupi 4ks trextar kotucov s dph a povodne zvlnene zhrdzavene shity hodi do kosa.
Som za 45k znicil predne kotuce a oboje dosky a to teda este brzdim motorom.
Som za 45k znicil predne kotuce a oboje dosky a to teda este brzdim motorom.
.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Nechce sa mi to hladat ale tipnem, ze sada kotucov stoji tak 200-250e + 50-100e robota. Ak sa robia aj platne aj brzdovka, tak jasne, dame nove kotuce ale ak to je zanovne, tak sa to da riesit takto. Velka vyhoda, ze to eliminuje vsetky vyrobne materialove diskrepancie kotucov aj pripadnu hadzavost naboja.
Este k vode na kotucoch. Bezne sme vapkovali kotuce premioviek, co vyzerali, ze prisli z dialnice. Pary kopec a nikto sa nestazoval (auta tam chodili na tyzdennej baze).
Este k vode na kotucoch. Bezne sme vapkovali kotuce premioviek, co vyzerali, ze prisli z dialnice. Pary kopec a nikto sa nestazoval (auta tam chodili na tyzdennej baze).
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Sustruzit na aute moze byt fajn ale nie na tomto.
Nemam pocit ze velmi vodou zohnes kotuce, bezne vojdem do nejakej mlaky ci dazdu a krive nebyvaju.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
clovek aby sa bal kazdej mlaky
-
- Pokročilý používateľ
na stk spominali ze dosticky su luxusne, len soferov kotuc hadzal cosi k 20% a to bol limit na prejdenie stk. ked vymenim kotuc, meni sa brzdova kvapalina? ze jazdit mozem aj secko len ze o 2r neprejdem s tym isto , tak asi o 15tis by som menil zrejme tie kotuce
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
ak si nemenil brzdovku, tak ju daj vymenit. Inac kazdy lepsi servis ti vie povedat, ci brzdovka je na vymenu, alebo nie
NB: Asus ROG Strix G16
-
- Pokročilý používateľ
No ja ju menim. Som pracidelne az az v servise, len na kedy naplanovat vymenu tych kotucov myslim
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook