Klimatizacia do bytu alebo len rekuperacia ?
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Re: Klimatizacia do bytu alebo len rekuperacia ?
Tu pri servise nejde o funkčnosť ale práve o plesne a pod., hlavne vo vnútornej jednotke.
možno práve mega pravidelné používanie pomáha tomu, aby to sa to nezadrbalo (Kukiakov prípad).
možno práve mega pravidelné používanie pomáha tomu, aby to sa to nezadrbalo (Kukiakov prípad).
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
tak moja ide nonstop v zime, jar skoro neide ale stale sa zaserie min prachom.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
kto chce jak chce, prave ak ju pouzivas stale tak bude problem s prachom na ventilatore
plesne na vyparniku samozrejme tiez
ta druha vec sa robi lahko ta prva ani nie - zalezi od modelu no
inak suhlaism najlacnejsia cinska klima = +- najdrahsia najlepsia
plesne na vyparniku samozrejme tiez
ta druha vec sa robi lahko ta prva ani nie - zalezi od modelu no
inak suhlaism najlacnejsia cinska klima = +- najdrahsia najlepsia
-
- Pokročilý používateľ
No stare klimy boli dost hlucne..ibaze je clovek hluchy. O funkciach a moznostiach napr len intenzite ventilatora a smer lamiel asi tiez nebolo vela na vyber.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Tiez zacinam uvazovat klimu a prijal by som nejake odporucania v BA. Zrejme split jedna jednotka do obyvacky a napojene cez spalnu na balkon (mozno aj do spalne?). Asi cerpadlo a nadrzka na kondenz. Nechcem to spadovat, kedze panelak a nezasekam to. A odpad je tiez kus mimo.
Chcel som najprv mobilnu klimu (WHIRLPOOL PACF212HP B), v praci sme tak mali dokonca dva rozne pripady a celkom obstojen to fungovalo, ale tam bol vyvod pekne cez stenu, doma by som musel do okna a to ma odradza. A teda hlucnost tam je tiez vyssia, tak to ostava iba ako zalozne riesenie.
Chcel som najprv mobilnu klimu (WHIRLPOOL PACF212HP B), v praci sme tak mali dokonca dva rozne pripady a celkom obstojen to fungovalo, ale tam bol vyvod pekne cez stenu, doma by som musel do okna a to ma odradza. A teda hlucnost tam je tiez vyssia, tak to ostava iba ako zalozne riesenie.
CPU: Ryzen 5 5600X, MB: MSI MPG B550 Gaming plus, RAM: 2x16GB Patriot Viper Steel DDR4 3600 Mhz, GPU: XFX Speedster QICK 319 RX6750XT CORE, Monitor: HP OMEN 27q, HDD: Seagate Ironwolf Pro 4TB, M2: Samsung 970 Evo plus 1TB, Crucial P5 plus 2TB SSD: Apacer Panther AS350 512GB PSU: Corsair RM850X Gold, Case:Fractal Define S, NET:Orange FiberNet 500Mb, OS: Win 10 pro 64
-
- Pokročilý používateľ
Ak ti nevadi mat otvorene dvere tak staci jednq 3.5kW . Ale spadovat nechces.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
cerpadla su za mna v pohode riesenie (mam 3, stvrta jednotka je pri odpade)
zasekavat je sialenstvo (za mna je sedlactvo aj nechat kvapkat na fasadu/ulicu), najlepsie to stiahnut niekam do kupelne/kuchyne do odpadu ci uz v liste alebo cerpadlom (len to je tak +100-150e a mozne kazitko)
a za mna urcite separe jednotku aspon do tej spalne nech sa daju zatvarat dvere
s klimy.net mam dobru skusenost
zasekavat je sialenstvo (za mna je sedlactvo aj nechat kvapkat na fasadu/ulicu), najlepsie to stiahnut niekam do kupelne/kuchyne do odpadu ci uz v liste alebo cerpadlom (len to je tak +100-150e a mozne kazitko)
a za mna urcite separe jednotku aspon do tej spalne nech sa daju zatvarat dvere
s klimy.net mam dobru skusenost
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- HaDeS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
freda poznam osobne, keby sme uz nemali klimu, tiez dam robit do klimy.net
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
-
- Pokročilý používateľ
len skoda ze nerobia vychod no. vyzeraju ze vedia co robia len trosku maju nietore klimy drahsie no. ale zas to je ako s tichepc. clovek si priplati za servis /sluzby
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Recenzie maju dobre, zrejme ich oslovim.
CPU: Ryzen 5 5600X, MB: MSI MPG B550 Gaming plus, RAM: 2x16GB Patriot Viper Steel DDR4 3600 Mhz, GPU: XFX Speedster QICK 319 RX6750XT CORE, Monitor: HP OMEN 27q, HDD: Seagate Ironwolf Pro 4TB, M2: Samsung 970 Evo plus 1TB, Crucial P5 plus 2TB SSD: Apacer Panther AS350 512GB PSU: Corsair RM850X Gold, Case:Fractal Define S, NET:Orange FiberNet 500Mb, OS: Win 10 pro 64
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Ono namontovat klimatizaciu nie je ziadne umenie. V podstate potrebujes iba vrtacku, vakuovu pumpu, rezacku na trubky a pertlovacku. Ked kupis budget naradie, tak po prvej instalacii ho mas zaplatene.
Robit klimy je solidny biznis. Ako vzorovy priklad uvediem, ze velkoobchodna cena 3,5 kW AUX Q-Smart je niekde okolo 330 eur bez DPH. Montazna firma si tam nahodi 100% marzu + 300 eur za montaz. Cize dajme tomu, ze zarobi 600e za 4 hodiny roboty (aj s cestou).
Chladivo je naplnene vo vonkajsej jednotke, cize iba natiahnes trubku, spravis vakum, otvoris ventil a je hotovo. Peknych par rokov sa o nic nestaras.
Robit klimy je solidny biznis. Ako vzorovy priklad uvediem, ze velkoobchodna cena 3,5 kW AUX Q-Smart je niekde okolo 330 eur bez DPH. Montazna firma si tam nahodi 100% marzu + 300 eur za montaz. Cize dajme tomu, ze zarobi 600e za 4 hodiny roboty (aj s cestou).
Chladivo je naplnene vo vonkajsej jednotke, cize iba natiahnes trubku, spravis vakum, otvoris ventil a je hotovo. Peknych par rokov sa o nic nestaras.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
-
- Sponzor fóra gold
najviac ma vysli jednotky (mitsubishi, ceny vo finale nizsie ako po eshopoch ale tak jasne VO to neni) a hned za tym 50m cu rozvodov... montaz bola nejakych 240/jednotka
jedine co mi nevyriesili bola absencia anti-siphon fittingu na cerpadle, kde sa tvarili, ze netusia co chcem ale mali ochotu zistovat cize ok, ja som to nastastie doriesil sam skor ako sa ozvali (nasiel som niekde v nemecku)
ale tak cerpadla zas nedava rada ziadna firma cize absentuju asi skusenosti
+ zabezpecili aj plosinu kedze sa nedalo montovat z okna (az to bol biznis, 30min bola na mieste a nejakych 150 to stalo)
+ mam na nich este dalsie 2 dobre referencie (jeden odporucil mne a druhemu som odporucil ja )
jedine co mi nevyriesili bola absencia anti-siphon fittingu na cerpadle, kde sa tvarili, ze netusia co chcem ale mali ochotu zistovat cize ok, ja som to nastastie doriesil sam skor ako sa ozvali (nasiel som niekde v nemecku)
ale tak cerpadla zas nedava rada ziadna firma cize absentuju asi skusenosti
+ zabezpecili aj plosinu kedze sa nedalo montovat z okna (az to bol biznis, 30min bola na mieste a nejakych 150 to stalo)
+ mam na nich este dalsie 2 dobre referencie (jeden odporucil mne a druhemu som odporucil ja )
Naposledy upravil/-a LordKJ v Po 17. Jún, 2024, 19:42, upravené celkom 1 krát.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Pokročilý používateľ
Ved to hej ze nikto uceni z neba nespadol a paru otazkami aj ked firma nevie ale vidis ze si to dostuduje tak svedci o ich zaujmu to ovladat kedze ich to bavi. Klobuk dole. A aj s tou plosinou ze sa im tto chce riesit. Nie je nic horsie ako ze firma povie neda sa to musi tu a co vymyslam atd.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Tych "60/jednotka" je preklep? My sme riesili 2 roky dozadu montaz 7,5kW klimy do dielne (2 metre trubky, bez listy, bez konzoly, super pristupne) a najlacnejsie, co sme nasli bola montaz za 300e.
Plosiny su tiez take, ze si ju prenajmes a dotiahnes za autom s taznym. Stoji to okolo 80e / den.
Plosiny su tiez take, ze si ju prenajmes a dotiahnes za autom s taznym. Stoji to okolo 80e / den.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
-
- Sponzor fóra gold
oh, pravda, preklep pozrel som na zlu kolonku na fakture diky za sanity check
200bez dph/jednotka + konzoly vonku + trubky + doprava
cize tych 300 by to tiez vyslo za tu jednu
no plosina viem, ze sa dala ale tak musel by som mat tazne a riesit to sam (3. posch, panelak)
daval som 7.2kw vonkajsia + 1x3.5, 2x2.5 a 1x2.0
200bez dph/jednotka + konzoly vonku + trubky + doprava
cize tych 300 by to tiez vyslo za tu jednu
no plosina viem, ze sa dala ale tak musel by som mat tazne a riesit to sam (3. posch, panelak)
daval som 7.2kw vonkajsia + 1x3.5, 2x2.5 a 1x2.0