V poslednom obdobi som zacal mat problemy s casom, napr. pri overeni TOTP kodov apod. Ked si dam stranku https://time.is/ tak mi ukazuje ze lokalne hodiny maju rozdiel nejakych 9 sekund. Ked si vo Win vypnem a zapnem automaticky cas tak sa mi to synchne a chvilu je to OK. Lenze to iste som robil aj pred mesiacom. Nemate nejaku predstavu preco sa toto deje?
napr. aj teraz par minut po resynchu mam rozdiel +0,012 sekund
Nepsravny cas vo Win
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Nepsravny cas vo Win
Spoiler: ukázať
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Re: Nepsravny cas vo Win
Raz na jednom starom serveri so SuperMicro zakladnou doskou som mal uplne rovnaky problem, akurat vo vacsej miere - za mesiac tam boli schopne hodiny ist pozadu hadam aj o 15-30 minut. Vymena baterky na zakladnej doske nepomohla. Nikdy som neprisiel na presnu pricinu. Moj odhad je, ze to sposoboval pokazeny alebo stary kremikovy krystal, podla ktoreho sa riadi cas (tj. suciastka na doske). Netusim, akym sposobom sa kazi taky krystal - ci ide uplne presne a na druhy den uz nejde, alebo sa dokaze nejako spomalit, alebo je uplne nemozne aby kmital inak nez atomy vo vnutri, takze moj odhad moze byt aj blbost.
V danom case sa v tej firme nechcel kupovat novy server, tak som urobil workaround, ze som na tom serveri syncoval cas hadam kazdych 15 minut. V mojom (ich) pripade to bolo o to horsie, ze ten server bol aj domenovy radic . Pokial viem, ten server s tym hotfixom funguje doteraz a nikto sa ho nechytal uz mozno aj 7 rokov. Asi by som mal zajst na navstevu.
Takze realne riesenie nemam, ale len nejaky workaround. Nastav si Windows, nech casto synchronizuje hodiny, idealne po LAN (z routra cez NTP, z DC vo firme). Pokial niekto nema iny napad...
V danom case sa v tej firme nechcel kupovat novy server, tak som urobil workaround, ze som na tom serveri syncoval cas hadam kazdych 15 minut. V mojom (ich) pripade to bolo o to horsie, ze ten server bol aj domenovy radic . Pokial viem, ten server s tym hotfixom funguje doteraz a nikto sa ho nechytal uz mozno aj 7 rokov. Asi by som mal zajst na navstevu.
Takze realne riesenie nemam, ale len nejaky workaround. Nastav si Windows, nech casto synchronizuje hodiny, idealne po LAN (z routra cez NTP, z DC vo firme). Pokial niekto nema iny napad...
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Je to divne. Cas by sa mal automaticky udrzovat syncovanim cez internet, co robi OS sam, alebo su na to utilitky. Aj v pripade, ze by doska s tym mala nejaky problem.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Ak s tym ma doska problem, synchronizacia Windows sa neopakuje kazdu minutu, pat minut, desat minut, nehodiace sa skrtnite..
Rovnako ako DCF77 riadene hodiny sa synchronizuju v nejakom intervale a ak je interny krystal vadny, mimo toho intervalu mozu kludne nabrat aj vyraznejsiu odchylku..
Cize ano, utilita, ktora si to vynuti castejsie..
Rovnako ako DCF77 riadene hodiny sa synchronizuju v nejakom intervale a ak je interny krystal vadny, mimo toho intervalu mozu kludne nabrat aj vyraznejsiu odchylku..
Cize ano, utilita, ktora si to vynuti castejsie..
- molnart
- Pokročilý používateľ
no ved prave by som ocakaval ze windows syncne cas ason raz za den, co podla tych casovych rozdielov nemam pocit ze sa deje. teraz napr. na pracovnom notebooku mi tiez ukazuje Your clock is 0.5 seconds ahead ale to je este as v ramci normy
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Netusim, ako casto to ma defaultne nastavene.. Tento PC v praci sa synchronizoval, ked som ho dnes o 11:11 zapol..
Doma som PC nedavno restartoval, takze bezi len necele dva dni a synchronizacia zbehla rano o 7:39..
Doma som PC nedavno restartoval, takze bezi len necele dva dni a synchronizacia zbehla rano o 7:39..
Neskúsil si zmeniť časový server,či to bude rovnaké ?
- molnart
- Pokročilý používateľ
aktualny cas je "Your clock is 8.5 seconds ahead." pricom windows mi pise ze cas bol naposledy synchronizovany dnes o 15:22, teda pred 2 hodinami. ked dam okamzity sync tak sa to vrati do spravneho casu. co som ale pozeral tak takyto rozdiel mam aj na pracovnom notebooku
- molnart
- Pokročilý používateľ
takze problem bol v tom, ze synchronizacia vo win nefungovala, aj ked bola zapnuta v nastaveniach, tak service nebezal. musel som ho pustit cez prikaz w32tm /register podla tohto navodu https://learn.microsoft.com/en-us/windo ... abs=config