Kde kúpim? - rôzne prkotiny, ktoré si nie ste istí, kde kúpiť
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Re: Kde kúpim? - rôzne prkotiny, ktoré si nie ste istí, kde kúpiť
Ano presne o tomto extendri sa bavime v popisea toto
"Aktívna časť kábla obsahuje konektor (Ø 3.5 x 1.3 mm vonkajší x vnútorný priemer) pre prídavné externé napájanie 5V/1-2A."
Mne to sluzi na vytiahnutie USB portu z PC ktore vozim na korbe auta ....USB nacita ale ked pripojim SSD disk tak nula bodov v správcom vidim ze je disk pripojeny ale system ho nedokaze ho nacitat resp. rozbehnut ked ho pripojim na priamo na PC kratkym kablom tak vsetko ide a kedze potrebujem z PC stahovat dáta aj cez 300GB tak USB nestaci
"Aktívna časť kábla obsahuje konektor (Ø 3.5 x 1.3 mm vonkajší x vnútorný priemer) pre prídavné externé napájanie 5V/1-2A."
Mne to sluzi na vytiahnutie USB portu z PC ktore vozim na korbe auta ....USB nacita ale ked pripojim SSD disk tak nula bodov v správcom vidim ze je disk pripojeny ale system ho nedokaze ho nacitat resp. rozbehnut ked ho pripojim na priamo na PC kratkym kablom tak vsetko ide a kedze potrebujem z PC stahovat dáta aj cez 300GB tak USB nestaci
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Jasne, disky to nema sancu utiahnut, velku cast "stavy" USB portu spotrebuje on sam na zosilnenie signalu..
Podla webu by ten kablik mal byt v baleni..
https://axagon.eu/sk/produkty/adr-210
Ale ako vravim, netusim, ci tam realne bol alebo nie, vobec som sa on nezaujimal..
Podla webu by ten kablik mal byt v baleni..
https://axagon.eu/sk/produkty/adr-210
Ale ako vravim, netusim, ci tam realne bol alebo nie, vobec som sa on nezaujimal..
Spoiler: ukázať
-
- Sponzor fóra silver
no pohladam aj ja ale bojim sa ze som ho tiez niekde "ulozil" takze otázka je existuje dostupná nahrada ktoru by som vedel použit?
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
- Danix64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 12. Máj, 2008, 14:00
Existuje taka vec (adapter) ktory umozni ovladat 3-pin ventilator - regulovat otacky alebo aspon zapnut/vypnut ventilator na zaklade PWM zo 4-pin konektoru na doske?
Rad by som si ponechal Noctua ULN s 3pin konektorom
Ak nie tak budem musiet porobit trochu DIY s MOS-FETom
Rad by som si ponechal Noctua ULN s 3pin konektorom
Ak nie tak budem musiet porobit trochu DIY s MOS-FETom
ak mas samotny extender, ale chyba ti len kablik na externe napajanie, tak mas v podstate dve moznosti. Kupit nejaky 5V zdroj s 3,5x1,3mm konektorom. Pripojis, fungujes a nemas asi viac co riesit.
Druha moznost si zbastlit kabel sam. V GME a pod. elektro si vies kupit letovaci USB 2.0 konektor a naletovat na napajacie piny kablik s 3,5x1,3mm konektorom. Ak si dobre spominam, tak v napajacom kabli bolo potrebne navzajom datove piny aby USB nabijacka davala cisto iba stavu a neriesila komunikaciu... ale za toto momentalne nedam ruku do ohna, kedze je to uz par rokov co sme si vyrabali nieco podobne
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
-
- Sponzor fóra silver
@Papek kable mam v aute cize potrebujem to napajat z 12V zasuvky preto hladm riesenie ze jack bude na druhej strane usb - A a do 12V autozasuvky hodim nabijacku na mobily ....bastleniu som sa chcel vyhnut predsa len ja a jemna elentronika - letovanie tenkych kablikov ... ee
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
-
- Sponzor fóra silver
nooo toto by mohlo byt ono
- Danix64
- Používateľ
a mne nevie nikto poradit?
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Ma to byt do PC? ak hej ako stara doska tam je? ked je to aspon UEFI a aspon Win 10 tak by ti mal fungovat tento soft:
https://getfancontrol.com/
Je to snad najlepsi soft na regulaciu ventilatorov, a je to free.
Da sa tam nastavit startup speed a potom sa zreguluje na pozadovane otacky, daju sa vytvarat grafy pre regulaciu atd.
Ak to potrebujes mimo PC tak ti asi neporadim, alebo skusit pohladat nieco na aliexpresse.
https://getfancontrol.com/
Je to snad najlepsi soft na regulaciu ventilatorov, a je to free.
Da sa tam nastavit startup speed a potom sa zreguluje na pozadovane otacky, daju sa vytvarat grafy pre regulaciu atd.
Ak to potrebujes mimo PC tak ti asi neporadim, alebo skusit pohladat nieco na aliexpresse.
- Danix64
- Používateľ
ale ja potrebujem hardverovu vec, pretoze 3-pin fany sa reguluju velkostou napatia. 4-pinove PWM fany dostavaju stale 12V a otacky sa upravuju pomocou PWM signalu.
V UEFI sa ti nedá prepnúť na voltage reguláciu? Na posledných dvoch mojich doskách som si mohol pre každý header nastaviť či sa bude ovládať cez voltage alebo PWM nezávisle od toho či som tam pichol 3-pin alebo 4-pin ventilátor. A keď som tam pichol 3-pin automaticky regulovalo cez voltage.
Čo máš v jednom headeri 4-pin rozdvojku a na ňu chceš dať nejaký 4-pin ventilátor a aj ten 3-pin? Keď zmeníš v UEFI reguláciu na voltage pre daný header tak dosiahneš presne čo chceš, teda ak pre ten 4-pin ventilátor nie je z nejakého dôvodu problém keď je regulovaný napätím.
Čo máš v jednom headeri 4-pin rozdvojku a na ňu chceš dať nejaký 4-pin ventilátor a aj ten 3-pin? Keď zmeníš v UEFI reguláciu na voltage pre daný header tak dosiahneš presne čo chceš, teda ak pre ten 4-pin ventilátor nie je z nejakého dôvodu problém keď je regulovaný napätím.
Nejaký regulátor do PCI pozície by nebol dobrý (tam samozrejme nebudeš vidieť otáčky v žiadnom softe ani nikde)?
Alebo potom obyčajný adaptér https://tichepc.sk/Noctua-NA-SRC7-4-Pin ... ptors.html ?
CPU: i5 12600kf Cooler: NOCTUA NH-U12A Chromax Black MB: ASUS ROG STRIX B660-A GAMING D4 RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 Trident Z RGB GPU: ASUS GeForce RTX 4060 Ti DUAL O8G SSD: Samsung 980 PRO 1TB + Kingston KC3000 NVMe 2TB + Crucial MX500 2TB SSD PSU: Corsair RM750x white CASE: Fractal Design Define 7 Compact White TG Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Microlab FC50 Monitor: Dell S2721DGFA OS: Win 10 64bit
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Presne tak ako to napisal Wingo, ked je to "moderna" doska tak sa tie FAN headery daju prepinat medzi napetovou a PWM regulaciou.
A ten soft co som postol ovlada priamo ten controler pre regulaciu Fanov, sam si zdetekuje aky vetrak je pripojeny v ktorom headery a podla toho reguluje.
Vyskusaj to aspon, aj Jays2cents o tom robil video, je to asi najlepsi soft na regulaciu fanov aky existuje.
A ten soft co som postol ovlada priamo ten controler pre regulaciu Fanov, sam si zdetekuje aky vetrak je pripojeny v ktorom headery a podla toho reguluje.
Vyskusaj to aspon, aj Jays2cents o tom robil video, je to asi najlepsi soft na regulaciu fanov aky existuje.