Teco TK 2000 Chiller In Da House

Všetko o vodnom chladení a riešenie problémov ...
Používateľov profilový obrázok
ericc64
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 8146
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Teco TK 2000 Chiller In Da House

Príspevok od používateľa ericc64 »

Som objednal, tak sa tu podelim so skusenostami :) Chiller bude umiestneny v pivnici. Planujem ho miesto Mory 420 na chladenie PC, bezne 24/7 pouzitie.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
MB: ??? CPU: ??? RAM: G.SKILL 48 GB KIT DDR5 8 000 MHz CL40 VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB + Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Fortron Hydro Ti PRO 1 000 W CASE: Streacom BC1 LCD: Alienware AW3225QF KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95

COOLING → CPU: Alphacool Core 1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Full Nickel Water block + IceManCooler Full Nickel RAM Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: IceManCooler F40 Glass Filter
Používateľov profilový obrázok
wingo
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5848
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: Teco TK 2000 Chiller In Da House

Príspevok od používateľa wingo »

Fíha, potom popíš skúsenosti. Na koľko stupňov plánuješ chladiť? Nad rosný bod či všetko odizoluješ a kašleš na kondenz? :)
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB
Používateľov profilový obrázok
ericc64
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 8146
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: Teco TK 2000 Chiller In Da House

Príspevok od používateľa ericc64 »

Planujem tak, aby nevnikala kondenzacia. Takze uplne na doraz. Cize okolo 14-13C to vychadza podla mojej teploty a vlhkosti v izbe. Teraz s morou ked je zima, tak nebol problem s 15C. Samozrejme v lete, ked bude v izbe 26-28C , tak budem musiet ist s teplotou vyssie.

Menej nechcem ist pretoze

1. Nemam skusenost s odizolovanim socketu, aj ked nejake navody som uz studoval, ale nechcem si odpasnut drahy HW :D
2. Planujem chladit aj GPU a tu odizolovat je asi este narocnejsie
3. Kedze ja menim casto komponenty, tak to pre mna ani nema zmysel

Jedine co planujem, tak natiahnut na hadice nejaku izolacnu penu.

Povodne som mal vybraty Hailea Ultra Titan 1500 chiller, ktory je vykonnejsi a o dost lacnejsi. Ale ma pre mna 3 zasadne nedostatky.

1. Hlucnost, ta Hailea je hlucna,,, nie ze by bol ten TEco tichy, ale podla videi co som videl, je tichsi ... + da sa jednoduchsie prerobit na chladenie 120/140 venilatormi , ktore hlucnost o dost znizuju, pretoze najvacsi bordel robi prave ventilator v tych chilleroch a nie kompresor. Aj ked bude sice v pivnici, ale nemoze to tam zase moc hucat, kvoli susedom.

2. Teco ma wifinu. Treba dokupit wifi modul. Co je pre mna asi najdlozezitejsia funkcia. Kedze chiller nebudem mat po ruke, tak si neviem predstavit, aby som chodil kazdu chvilu do pivnice stelovat teplotu. Takto pekne nainstalujem apku do mobilu a nastavim si teplotu vody aku chcem. To bude na nezaplatenie :)

3. Nastavitelny offset teploty vody. To bohuzial Hailea nema a ma nastaveny na pevno na 1C. Cize chiller sa zapina a vypina v rozmedzi 1C. To sposobuje, ze ked ho daju ludia k PC , tak sa stale vypina a zapina, kedze PC vie rychlo zohriat vodu o 1C. Do je dost naprd. Ludia davaju preto k nemu dalsiu nadrz vody, napr 20-50L nadrz, aby tak casto nezopinal. Realne to ale moc nepomaha... Teco ma nastavtelny tento offset od 1 do tusim 15C, co je super, cize kludne mozem nastavit od 15 do 20C a zopne sa az ked sa voda zohreje na 20C.

Takze kvoli tomuto som nakoniec kupil Teco 2000.


Inak tu dodatocu nadrz planujem aj ja. Obj som uz 32L " autochladnicku " ktoru planujem odizolovat a bude napojena s chillerom. Nasiel som jedneho typka, od ktoreho som si zobral proklad, takze tak nejako :)

Otazka uz iba znie, akym sposobom to napojit. Su dve varianty... Planujem tam dat 3xD5 pumpy.

1. 2xD5 budu tahat vodu z nadrze a pojdu do PC - z PC pojdu do 3x D5 - odtial do chilera - z chilera do nadrze - z nadrze spat k tym 2xD5

2. Dva samostane okruhy. Jeden okruh bude cisto PC, cize 2xD5 budu tahat vodu z nadrze , odtial k PC a odtial spat do nadrze. Druhy okruh by bol pre samotny chiller, cize 1x D5 by tlacila vodu cez chiller , do nadrze a spat do pumpy. Cize chiller by chladil 30L vody v nadrzi a PC by si tu studenu vodu bral z tej nadrze. Tym padom by ma chiller velmi kratky okruh, s dobrym prietokom.

Neviem co je lepsie :) Vsade co citam skusenosti, tak najpodstatnejsi pre chiller je prietok vody. Potrebuje to co najlepsi prietok. Preto je zevraj vyhodnejsie , mat samostatny okruh iba pre chiller, preto je asi lepsia varianta c.2. Aby zbytocne neklasal prietok, ked musia pumpy tlacit velku vzdialenost k PC, cez bloky , atd ...

Takze takto nejako to planujem :D
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
MB: ??? CPU: ??? RAM: G.SKILL 48 GB KIT DDR5 8 000 MHz CL40 VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB + Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Fortron Hydro Ti PRO 1 000 W CASE: Streacom BC1 LCD: Alienware AW3225QF KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95

COOLING → CPU: Alphacool Core 1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Full Nickel Water block + IceManCooler Full Nickel RAM Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: IceManCooler F40 Glass Filter
Používateľov profilový obrázok
ericc64
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 8146
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: Teco TK 2000 Chiller In Da House

Príspevok od používateľa ericc64 »

A je doma :) Tak som zvedavy, ako to bude fungovat...
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
MB: ??? CPU: ??? RAM: G.SKILL 48 GB KIT DDR5 8 000 MHz CL40 VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB + Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Fortron Hydro Ti PRO 1 000 W CASE: Streacom BC1 LCD: Alienware AW3225QF KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95

COOLING → CPU: Alphacool Core 1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Full Nickel Water block + IceManCooler Full Nickel RAM Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: IceManCooler F40 Glass Filter
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5448
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13
Bydlisko: KE

Re: Teco TK 2000 Chiller In Da House

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Na zaklade toho ze som v poslednych dnoch riesil kurenie/chladenie v dome je podla mna spravne spravit 2 nezavisle okruhy...

Odpadaju tym problemy s rozdielnym prietokom, rozdielnymi tlakmi...
Môj Premiér, môj premiér, drž sa. Milujeme ťa. Celé Slovensko ti drží prsty a drž sa. Tento súboj musíš zvíťaziť pre našu krajinu, pre nás všetkých. Držíme ti prsty. Sme s tebou. Milujeme ťa. Môj Premiér, máme ťa radi a nech sa uzdravíš. Si náš najväčší politik akého sme kedy mali. Môj premiér, drž sa. Zvládni to pre nás.
Používateľov profilový obrázok
ericc64
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 8146
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: Teco TK 2000 Chiller In Da House

Príspevok od používateľa ericc64 »

Chiller narychlo otestovany. Najviac huci ten stock ventilator. Samotny kompresor sice neni extra tichy, ale ventilator ho z prehladom prehuci. Takze som obj 10x AC P12 PWM PST a pojdu miesto toho jedneho stock ventilatora. Stock ventilator iba nasava cez radiator a vrchom vyfukava teply vzduch.

Skusil som maly test a z 17C na 14C to schladil stock za presne 2min.

Dopredu isli 6x 120 ako push a hore 4x ako pull. Takze by to malo byt dostacujuce. S tymto setupom , 120tky fany na cca 1400ot, chiller schladit vodu z 17C na 14C za 1:35, takze sa zda ,ze to je este vykonnejsie, spravil to o 25sek skor :)

Spotreba klesna z cca 245W na 220W. 25W zral ten stock ventilator. Samozrejme aj tie 120 nieco zase zozeru, OCTO ukazuje ze cca 6W, takze celkova uspora je teda cca 19W. Ale to je len maly bonus, hlavne to teraz huci podstatne menej. 1400ot na 120 fanoch je este v pohode do pivnice :)

Bol som kupit uz aj izolaciu , pojdu sa obalit komplet hadice. Planujem casom obalit aj nadrz na vodu a aj nadrz co je priamo v chilleri. Ako nadrz som zvolil 32L chladiaci box. Uz to bezi v pivnici, zatial vsetko tak provizorne.


Co treba spravit:

- obalit hadice
- obalit 32L nadrz + nadrz v chilleri
- poriadne upevnenie 10x fanov, zatial len olepene paskou
- poriesiet zdroj do pivnice, aby napajal pumpy


SKiLEX - zapojil som to vsetko ako jeden okruh zatial. Potestujem tak.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
MB: ??? CPU: ??? RAM: G.SKILL 48 GB KIT DDR5 8 000 MHz CL40 VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB + Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Fortron Hydro Ti PRO 1 000 W CASE: Streacom BC1 LCD: Alienware AW3225QF KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95

COOLING → CPU: Alphacool Core 1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Full Nickel Water block + IceManCooler Full Nickel RAM Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: IceManCooler F40 Glass Filter
Používateľov profilový obrázok
ericc64
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 8146
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: Teco TK 2000 Chiller In Da House

Príspevok od používateľa ericc64 »

Skoro hotovo :) Ostava

- obalit hadice v byte
- obalit 32L nadrz + nadrz v chilleri
- zdroj uz tam je, ale taky starsi. Uz mam objednany novy 300W SFX zdroj na napajanie pump a OCTA

prietok 300l/h.. teplota 13-14C menej nemozem ist, uz to zacina kondenzovat :-D
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
MB: ??? CPU: ??? RAM: G.SKILL 48 GB KIT DDR5 8 000 MHz CL40 VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB + Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Fortron Hydro Ti PRO 1 000 W CASE: Streacom BC1 LCD: Alienware AW3225QF KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95

COOLING → CPU: Alphacool Core 1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Full Nickel Water block + IceManCooler Full Nickel RAM Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: IceManCooler F40 Glass Filter
Používateľov profilový obrázok
ericc64
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 8146
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: Teco TK 2000 Chiller In Da House

Príspevok od používateľa ericc64 »

Uz finisujem :)

- ostava obalit nadrz v Teco

Zatial max spokojnost. Chladi to super, spotreba je minimalna. Aj ked je pravda ze nemam teraz poriadny HW a v podstate PC bezi len v idle . Mam nastavene ze sa teplota hybe medzi 17-22C... Ked sa schladi na 17C , trva tomu pri beznom pozerani YT, FB, atd,, cca 1,5h kym teplota vystupi zo 17C na 22C. Chileru trva 10min, kym schladi teplotu z 22C na 17C... Takze bezi 10min za 1,5h,, co je super. To bolo este bez obalenia nadrze, tu som obalil este len dnes.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
MB: ??? CPU: ??? RAM: G.SKILL 48 GB KIT DDR5 8 000 MHz CL40 VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB + Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Fortron Hydro Ti PRO 1 000 W CASE: Streacom BC1 LCD: Alienware AW3225QF KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95

COOLING → CPU: Alphacool Core 1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Full Nickel Water block + IceManCooler Full Nickel RAM Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: IceManCooler F40 Glass Filter
Používateľov profilový obrázok
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 10018
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: BT

Re: Teco TK 2000 Chiller In Da House

Príspevok od používateľa stiv »

Parada. :)
.
Používateľov profilový obrázok
ericc64
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 8146
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: Teco TK 2000 Chiller In Da House

Príspevok od používateľa ericc64 »

V podstate mame hotovo...

Este chcem spravit maly upgrade a to pridat do pivnice filter. Momentalne mam filter pri PC a to taku malu klasiku ( https://www.icemancooler.com/page84.htm ... =165&brd=1 ) ktory funguje dobre, ale chcelo by to nieco vacsie.

Mam vybraty tento Alphacool, https://tichepc.sk/Alphacool-ES-Big-Inl ... -4-IG.html ,, tak niekedy ho obj a dam do pivnice, pri PC by zavadzal. Filter je dobra vec, pretoze v okruhu mam vzdy nejaky bordel, jedna sa o taky sedy povlak, je to pravdepodobne z tych ciernych EK hadic. Pretoze nema sa kde inde tvorit, voda v nadrzi / expe bola vzdy cista. Takze asi hadice pustaju bordel a ono sa to casom nazbiera. Filter pravidelne cistim.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
MB: ??? CPU: ??? RAM: G.SKILL 48 GB KIT DDR5 8 000 MHz CL40 VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB + Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Fortron Hydro Ti PRO 1 000 W CASE: Streacom BC1 LCD: Alienware AW3225QF KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95

COOLING → CPU: Alphacool Core 1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Full Nickel Water block + IceManCooler Full Nickel RAM Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: IceManCooler F40 Glass Filter

Návrat na "Vodné chladenie"