Vodorovny pas na obrazovke

Všetko o grafických kartách, ich problémy, ovládače ...
milanx777
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 179
Dátum registrácie: Po 04. Dec, 2017, 21:59
Bydlisko: Partizánske

Vodorovny pas na obrazovke

Príspevok od používateľa milanx777 »

Caute, viete mi niekto povedat ked sa mi objavil takyto vodorovny pas na obrazovke na notebooku aky to moze byt problem? Nie je ten pas cely, ale je preruseny a vidiet to hlavne na bledych farbach, ked mam cierny podklad tak tam sa to neobjavuje. Ide o model dell xps 7590 je tam OLED displej. Pripadne ci nie je nejaky program alebo nieco take na cistenie obrazovky co by mohlo pomoct? Foto v prilohe. Vopred dakujem za rady.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2205
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (40)

Re: Vodorovny pas na obrazovke

Príspevok od používateľa zoom »

Velmi pravdepodobne hardwarova chyba. Mal by si to overit nejakym pokusovanim.
  1. Nabootuj niekde do BIOSu a pozri, ci tu ciaru kresli aj tam. Takto vylucis, ze je to len zalezitost Windowsu, a teda cisto softwarova vec. Alternativne mozes pouzit Dellacky zabudovany LCD test (pri boote drzis klavesu D, KB clanok).
  2. Pripoj notebook na externy monitor/TV. Ak na nom bude tiez tato ciara, tak ju kresli graficka karta a nie je to zalezitost displeja.
  3. Ked ta ciara bude nakreslena v BIOSe, ci v tom Dell LCD teste, ale nie na externom monitore, tak je zrejme vadny displej ci nejaka jeho elektronika.
Zaujimavy je pre teba asi len ten prvy bod, aj ked je najmenej pravdepodobny. Moj tip je poskodeny displej. Vsetko ostatne zrejme neopravis doma = reklamacia. Ak je notebook mimo zaruky, mozes to skusit rozobrat aspon do miery, kedy budes vediet hybat tymy sirokymi kablami, ktorymi je displej pripojeny do dosky. Ze to opatrne vypojis, zapojis 10x, kebyze je nejaky zly kontakt/oxidacia. Ale to je len take skusanie na urovni modlenia sa.

Návrat na "Grafické karty"