Datart
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Re: Datart
No mozem "poopravit" skusenost. Kavovar mi nakoniec prisiel s dobierkou, neprebral som a v den ked sa im to vratilo mi napisala ombudsmanka, ze v zaujme udrziavania prozakaznickeho pristupu mi to poslu znova bez dobierky. Cize celkovo pristup musim uznat, ze som spokojny a uz menej nasraty. Na druhu stranu procesy ako ich maju nastavene su zle, komunikacia cloveka, ktory riesil konkretnu objednavku bola tiez mizerna. Moje navrhy, ako predist podobnych problemom som napisal pani a slubila, ze to preposle dalej - ci sa to aj bude riesit neviem, ale uz mi to moze byt jedno. Asi sa tak skoro nepozriem na datart web, no aspon viem, ze veci sa u nich daju riesit a vyriesit.
Spoiler: ukázať
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Trosku to tu ozivim, neviem kde inde to dat. Ako uz asi mnohym prisiel e-mail Datart na Slovensku konci a jeho agendu prevezme Nay. A zoom je z toho nestastny. Datart som mal vlastne rad. Nemali nejaku uzasnu stranku, ale mali dost tovaru, VIP program s nizsimi cenami, ktore castokrat aj realne boli o dost nizsie nez konkurencia ci e-shopy. Teraz u nas ostane uz len Nay a to je koniec celeho konkurencneho prostredia? Najprv skoncilo Hej.sk, lebo ho vcucol Datart (Elektrosped), teraz u nas konci aj Datart. Ako nemam nic proti Nay, ale nemam rad ich e-shop a takmer vzdy mali drahsie ceny na vsetko nez ostatni.
Ked si porovnam nejake vyrobky v tejto chvili, tak:
Ma niekto nejake zakulisne informacie, co sa deje? Nepredaval Datart u nas, ako si predstavoval? Nebavi ho slovenska vlada? Krachuje cely Elektrosped? Alebo preco sa toto deje? Kde mam teraz nakupovat?
Ked si porovnam nejake vyrobky v tejto chvili, tak:
- Fajn Rowenta tichy vysavac: Datart 214,-€ (VIP ceny) • Nay 230,-€
- Philips 77OLED819: Datart 3540,-€ • Nay ho ani nema, ale radi mi predaju starsi 77OLED818 za 3800,-€
- Roborock S8 biely: Datart 580,-€ • Nay 600,-€
- Umyvacka riadu Bosch SMV6ZCX16E: Datart 815,-€ • Nay 1050,-€ a nedostupne, ale predaju mi SMV6ZCX17E za 990,-€
- Philips Hue Ensis cierne: Datart 400,-€ • Nay 450,-€
Ma niekto nejake zakulisne informacie, co sa deje? Nepredaval Datart u nas, ako si predstavoval? Nebavi ho slovenska vlada? Krachuje cely Elektrosped? Alebo preco sa toto deje? Kde mam teraz nakupovat?
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
HP Tronic a Nay sa zlucili v cesku bude vsetko po novom Datart u nas bude vsetko Nay
nay btw dava vo vernostnom programe par % cashback ako kredit + po kazdom nakupe posielaju ziadost o recenziu (hviezdicky 1-5) a za to obratom daju 5e kupon
napr. Hue Enrave je Nay 220 (+2% kredit alebo 203 nay pre firmy) vs 240 (230vip) Datart
Kazdy ma nieco lacnejsie a nieco drahsie (z datartu mam pracku/susicku), z nay pozeram posledne som objednaval mikrovlnku, tie hue svetla a nejake shelly veci (ktore mi po tom ako umrelo zdobropisovali rovno na predajni)
Otazkou ci budu potom neskor aj nejake ine zmeny
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Na Datarte mi vyhovovala ich doprava s vynesenim az do bytu. Mame sa pokazila pracka, objednal som novu a v sobotu dopoludnia priviezli, vyniesli na druhe poschode, staru pracku odpojili, novu zapojili (vratanie vyrovnania podla vodovahy) a tiez odvziezli staru pracku + obalovy material z novej. To vsetko bud v cene produktu, alebo za symbolicky priplatok.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
-
- Sponzor fóra gold
to tiez ma asi kazdy predajca nie?
nahodna pracka
Nay - vynaska 22.90, vynaska+instalacia 27.90
Datart - uz to neviem najst... iba toptrans?, pozeram fakturu za susicku platil som 21.90 za vynasku
Alza - 21.98 aj s instalaciou
Planeo - 24.90 s instalaciou
TPD- 24.99 s vynaskou, 29.99 s odvozom
nahodna pracka
Nay - vynaska 22.90, vynaska+instalacia 27.90
Datart - uz to neviem najst... iba toptrans?, pozeram fakturu za susicku platil som 21.90 za vynasku
Alza - 21.98 aj s instalaciou
Planeo - 24.90 s instalaciou
TPD- 24.99 s vynaskou, 29.99 s odvozom
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Je mozne, ze to bola iba zhoda nahod, ale vzdy som mal v Datarte dopravu s vynesenim v cene tovaru (alebo symbolicky priplatok par eur). V pripade Nay sa mi napriklad stalo, ze som objednal dopravu s vynesenim (pracka), ale prisiel chlapik sam s tym ze: bud vam to zlozim za prve dvere sam s vozikom, alebo mi budete musiet pomoct to vyniest. Jednalo sa o starsieho pana s vekom tesne pred dochodkom, tak mi bolo luto ho trapit nesenim pracky do schodov.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
-
- Sponzor fóra gold
ved som si teraz tie obchody presiel ale tak idem este raz
Nay
Alza (chodi ich druha firma Alza Express)Vyberte si voľný termín doručenia, ktorý vám vyhovuje. Tovar vám vynesieme do bytu, vybalíme a starý spotrebič odvezieme, dokonca aj večer, alebo cez víkend.
Planeo (https://www.planeo.sk/clanky/novinky/do ... eo-elektro)Chcem kompletné doručenie až do bytu. S výberom času doručenia.
Odvezte môj starý spotrebič
Rozbaľte, nainštalujte mi spotrebič a odvezte obaly
Z tych co som pozeral iba TPD nerobi instalaciu iba dovoz a odvoz, cize ake male pismo? Ci niekto to nerobi naraz a platia k tebe 2 vyjazdy alebo ako?Čo všetko spravíme?
Privezieme, vynesieme, umiestnime, odbalíme, nainštalujeme*, zapojíme, vyskúšame, všetko po sebe upraceme a odídeme. Pokojne nám na cestu späť pribaľte aj starý spotrebič, my sa už oňho ekologicky postaráme za vás.
---
no to je druha debata zas... z Okay som mal tiez objednany dovoz kde mali byt 2 ludia a prislo stare gebruder weiss auto a chudak typek tahal chladnicku..._Mato_ napísal: ↑Ut 06. Aug, 2024, 15:08 Je mozne, ze to bola iba zhoda nahod, ale vzdy som mal v Datarte dopravu s vynesenim v cene tovaru (alebo symbolicky priplatok par eur). V pripade Nay sa mi napriklad stalo, ze som objednal dopravu s vynesenim (pracka), ale prisiel chlapik sam s tym ze: bud vam to zlozim za prve dvere sam s vozikom, alebo mi budete musiet pomoct to vyniest. Jednalo sa o starsieho pana s vekom tesne pred dochodkom, tak mi bolo luto ho trapit nesenim pracky do schodov.
ad. datart a ceny asi
mali nejake akcie ja som normalne platil 20cku ako vsade inde, aj alza mava niekedy instalaciu zadarmo alebo za nejake drobne a niekedy chcu aj 60e
Ja mam skusenosti s tymto dovozom a instalaciou (tu som nechcel ale vsetci sa pytali) od nay, datartu a alzy.
// edit este som si spomenul na existenicu mall.sk (zatial kym ich nezje uplne allegro) a ti to maju tiez
Mall Comfort - https://www.mall.sk/mall-comfort
15 eur (+9.90 za vynesenie do bytu) alebo (+13.90 za vynesenie+instalaciu)
samozrejme aj s odvozom stareho
- fallenblue
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 20. Sep, 2021, 10:00
Mall by som už medzi veľkých hráčov vôbec nerátal, po tom, čo ich zobralo Allegro, to zakapalo a vôbec, Mall bol nahovno už aj posledné roky pred odkúpením. Poznám nejaké detaily toho pozadia a kto môže, nech sa Mallu radšej vyhýba, hlavne veľké nákupy - reklamovať tam nechcete. Planeo a Okay už tiež pomaly umierajú a ich služby sú dosť nanič. Planeo je ešte v pohode, ale Okay, to vôbec. Nakúpiť sa tam samozrejme dá, ale nechytá sa to na úroveň Alzy a Nay.
Takže vlastne na trhu ostanú z veľkých hráčov len Nay a Alza. U Alzy je veľká výhoda sieť boxov, široký sortiment, rýchle doručenie atď, pri Nay je zas výhoda, že sa tam dá prísť a kúpiť spotrebič hneď skladom. Teda ak niekto nežije v BA a potrebuje niečo súrne, je to lepšia voľba ako objednať a čakať. Navyše, stále je veľká časť ľudí, ktorí len prídu do predajne, nechajú si poradiť (ehm...) a kúpia niečo priamo z predajne, hlavne starší ľudia.
Čo sa týka toho spojenia s Datartom a VIP cien – zachytil som niečo (z pozadia mimozemšťana), že by nejaká forma VIP cien a akcií, ktoré mal Datart, mala ostať a prejsť aj pod Nay, ale neberte to ako zaručenú informáciu. Možno to nakoniec bude inak. Uvidíme.
K tomu doručeniu a výmene spotrebiča. Kupoval som práčku z Datartu, doručenie, zapojenie a odvoz starého spotrebiča bolo za nejakých 15-20€. Bývam na treťom poschodí bez výťahu a pohoda. Prišli dvaja chalani, síce trochu pohundrali, že nie je výťah, ale za 10 min vybavené.
Chladnička z Alzy, dovoz, zapojenie a odvoz starej bolo myslím 22€ a tiež všetko bez problémov. Tiež dvaja chalani a za pár minút vybavené. Akurát že tí po sebe aj pozbierali bordel a "omrvinky" z kartónov, pri Datarte vzali len veľké obaly a bordel okolo nechali tak. Ale to je len nepodstatný detail.
Z Nay som osobne dovoz nemal, ale v rodine sa menili nejaké spotrebiče, rovnako dovoz, zapojenie a odvoz starého a bez problémov. Cena tiež okolo 20€ a spokojnosť. Takže v podstate všetci narovnako. Môže sa to líšiť aktuálnou ponukou, niekedy je to aj zadarmo, ale kvalitou služieb to bude asi +- rovnaké.
Takže pokiaľ sa niečo z VIP Datartu prenesie aj do Nay, vôbec by som sa toho nebál. Ale logicky, Alza je pre Nay najväčšia konkurencia a chcú sa dorovnať službami, takže očakávam, že niečo spravia. Predpokladám nejakú formu Nayplus+
Takže vlastne na trhu ostanú z veľkých hráčov len Nay a Alza. U Alzy je veľká výhoda sieť boxov, široký sortiment, rýchle doručenie atď, pri Nay je zas výhoda, že sa tam dá prísť a kúpiť spotrebič hneď skladom. Teda ak niekto nežije v BA a potrebuje niečo súrne, je to lepšia voľba ako objednať a čakať. Navyše, stále je veľká časť ľudí, ktorí len prídu do predajne, nechajú si poradiť (ehm...) a kúpia niečo priamo z predajne, hlavne starší ľudia.
Čo sa týka toho spojenia s Datartom a VIP cien – zachytil som niečo (z pozadia mimozemšťana), že by nejaká forma VIP cien a akcií, ktoré mal Datart, mala ostať a prejsť aj pod Nay, ale neberte to ako zaručenú informáciu. Možno to nakoniec bude inak. Uvidíme.
K tomu doručeniu a výmene spotrebiča. Kupoval som práčku z Datartu, doručenie, zapojenie a odvoz starého spotrebiča bolo za nejakých 15-20€. Bývam na treťom poschodí bez výťahu a pohoda. Prišli dvaja chalani, síce trochu pohundrali, že nie je výťah, ale za 10 min vybavené.
Chladnička z Alzy, dovoz, zapojenie a odvoz starej bolo myslím 22€ a tiež všetko bez problémov. Tiež dvaja chalani a za pár minút vybavené. Akurát že tí po sebe aj pozbierali bordel a "omrvinky" z kartónov, pri Datarte vzali len veľké obaly a bordel okolo nechali tak. Ale to je len nepodstatný detail.
Z Nay som osobne dovoz nemal, ale v rodine sa menili nejaké spotrebiče, rovnako dovoz, zapojenie a odvoz starého a bez problémov. Cena tiež okolo 20€ a spokojnosť. Takže v podstate všetci narovnako. Môže sa to líšiť aktuálnou ponukou, niekedy je to aj zadarmo, ale kvalitou služieb to bude asi +- rovnaké.
Takže pokiaľ sa niečo z VIP Datartu prenesie aj do Nay, vôbec by som sa toho nebál. Ale logicky, Alza je pre Nay najväčšia konkurencia a chcú sa dorovnať službami, takže očakávam, že niečo spravia. Predpokladám nejakú formu Nayplus+
CPU: i9-9900K + Arctic II 360 + 3×NF-A12x25 chromax MB: MSI MPG Z390M RAM: 4×8GB HyperX 3200 MHz Predator RGB GPU: Asus TUF RTX 3080 SSD: 2×Samsung 980 1TB + CLR-M2 ALU PSU: Corsair RM850x(2018) CASE: Asus AP201 Black + 4×NF-A12x25 chromax LCD: 27GP850 + P2421D Repro: PreSonus Eris E3.5 Mouse: Logitech G502 Lightspeed + Logitech MX Master 3S Keyboard: Logitech MX Mechanical Headset: Logitech G Pro X Wireless MB: MacBook Pro 13 2020 | i5-8257U | 16GB | 256GB Apple: iPhone 15 Pro Black 256GB + Airpods Pro2 + Apple Watch 4 Grey 44mm + iPad mini 6 Grey Cell Gaming: PS5
Cca 2-3 roky dozadu kupovana pracka z Alzy - cena dopravy bola nulova. Ale asi to mali len nejaku akciu, lebo niektore modely (aj od tej istej znacky) nemali dopravu zadarmo. Pri objednavke som si zvolil termin dodania. Cca 2 hodiny pred dodanim mi volal kurier, ze by mohli prist aj skor, ak mi to vyhovuje. Prisli, staru pracku zobrali, vybalili novu, zapojili a odskusali, ci funguje. Vsetok bordel zobrali so sebou. Velmi pozitivna skusenost.