Homelab / Self-hosted kutik
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Re: Homelab / Self-hosted kutik
musis asi vysvetlit preco ti hlavne klakne databaza, ako ti ju aplikacia rozbije? aka databaza?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
je neviem, este mi ziadna nepadla resp. padala mi sqlite databaza home assistantu, najprv som myslel ze chybne SSD, ale padalo aj na druhom, mal som nejaku staru schemu spred 6 rokov kde uz niektore stlpce boli navyse alebo mali aj iny format, tak som musel spravit tabulky podla novej schemy, dropnut stlpce zo starych tabuliek, preimportovat data, rebuildnut indexy apod.
cakam ze problemy nastanu aj s tou novou postgres databazou, lebo zabbix mi bezi 3 dni a uz ma db cez giga a dnes uz tam doteka 2x tolko dat ako vcera lebo som pridal monitoring asi 60 docker containerov
cakam ze problemy nastanu aj s tou novou postgres databazou, lebo zabbix mi bezi 3 dni a uz ma db cez giga a dnes uz tam doteka 2x tolko dat ako vcera lebo som pridal monitoring asi 60 docker containerov
Spoiler: ukázať
mozno je otazka ci to je dobra databaza na to co potrebujes
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
tak ja som myslel skor tak, ze ak ti zlyhal pc/disk kde mas povodnu db tak pri replikacii by si mal druhu "rovnaku" ale nie "identicku"
postgres kludne zvladne aj par tb... nemoze mat s nicim problem
postgres kludne zvladne aj par tb... nemoze mat s nicim problem
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- molnart
- Pokročilý používateľ
potrebujem databazu pre aplikaciu ktora vyzaduje databazu. co ine na to mozem pouzit? nejdem tam ukladat ziadne "svoje" data, ani z toho robit selecty. len nainstalujem aplikaciu, vytvorim v db usera a databazu a poviem appke ze hen tu mas, rob si s tym co chces.
- molnart
- Pokročilý používateľ
firefly som skusal niekedy este zaciatkom roka, ale prislo mi to strasne neprehladne. teraz som ale narazil na https://actualbudget.org/ a ten vyzera byt celkom slubny. v podstate na par klikov som naimportoval tranzakcie z VUB aj Revolutu. Akoze je to taka jednoduchsia appka, ale vyzera ze v dokumentacii je kopa veci ako to spravne pouzivat a moc som to este nestudoval.steel napísal: ↑Po 18. Dec, 2023, 15:15 Skusali ste niekto totok? https://www.firefly-iii.org
Je ta integracia cez 3rd party s bankou bezpecna?