Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od používateľa Papek »

Par krat som objednal Sunlu Silk a Rainbow, ale to som bral po jednom balení na skúšku. Tá cena je dobrá, za toľko kupujem najlacnejšie packy od GST3D. Na druhej strane na GST nemôžem povedať zlého slova, za tú cenu sa to tlačí dobre. Sem-tam sa stane že príde zle zavákuovaná cievka. Ak sú problémy, tak dám vysušiť.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

Video, ktoré je celkom dobré pre zamyslenie sa

a super, že Ikea má také šikovné čističky
https://www.ikea.com/sk/sk/search/?q=%C ... ka+vzduchu
pri tej veľkosti to nie je ani tak drahé a na počudovanie je možné u nich kúpiť aj náhradný filter (nemám k tomu presne informácie ale keď som sa na tému HEPA filtrov pozeral pre inú moju činnosť, tak narazil som na informácie ako to, že je ideálne HEPA filtre meniť raz ročne, takže pri takejto cene to nie je ani tak hrozná predstava)
https://www.ikea.com/sk/sk/p/foernuftig ... -10461944/
a detto aj uhlíkový filter
https://www.ikea.com/sk/sk/p/foernuftig ... -40487283/
tu napríklad nemám info o tom, že by sa musel meniť ale to uhlie potrebuje regeneráciu (dá sa to ľahko rozpoznať podľa toho, či filtruje smrad, ak nie, je potrebná regenerácia), a to teplom. Tak či tak ale nie je to najhoršie pre zamyslenie sa a myslím, že sám si aspoň jeden ten veľký zaobstarám. Kukol som aj na svoju X1C a veru ten filter, ktorí majú oni, je len uhlíkový, takže tie najhoršie častice nefiltruje (je to len pre výpary/zápachy), čo nie je najšťastnejšie riešenie.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa _Mato_ »

Kupovali ste niekto v poslednych tyzdnoch AMS? Ze ci plati stale obsah balenia, ktory ma Bambu na svojej stranke. Lebo som cital, ze obsah balenia sa v priebehu casu mierne meni. Chcem prikupit dalsie 3 AMS. Dakujem.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
Festro1991
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17

Príspevok od používateľa Festro1991 »

No ako komunita čo poviete na nový Prušov počin Core One?

https://www.prusa3d.com/cs/produkt/prusa-core-one/

Za mňa super konkurencia pre Bambulab, za to veľký odrb pre užívateľov MK4 z môjho pohľadu. Čo poviete na to vi?

Ja som aj tak odkúpil ďalšie P1S lebo to nemá konkurenciu za tie ceny čo sú teraz.
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Konkurencia je vzdy vitana. Ja zatial zostavam verny BL (X1C so 4 AMS + A1 Mini s AMS Lite). Zboznujem, ked potrebujem nejaku malickost a zistim, ze si to mozem vytlacit doma vo farbe, aku potrebujem/chcem.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

@_mato_ Ja som s A1 + AMS lite tiez spokojny. Uz som sa stretol s tym ze by sa mi hodilo viac farieb ako 4, ale zatiaľ som si poradil a cez pauzu som si dorobil farby. Nie je to uplne vzdy pouzitelna metoda, ale zatial som si poradil nejako.
Hlavne sa mi paci rychlost vymeny trysky na A1 - ako by si v tomto porovnal X1 a A1? Lebo som pokukoval po P1S kvoli moznosti upgradu a zakrytovania, ale vymena trysky mi tam pride zdlhava. Vela krat sa mi stava, ako teraz na halloweena, ze som doslova tlacil na sekundy aby som postihal vsetky objednavky a tam som menil trysku doslova po sediacky od pocitaca. Vlastne, odkedy mam Bambu A1, tak som Prusu mini takmer ani nezapol a pritom dovtedy bola vytazena niekolko krat do tyzdna. Teraz ju mam iba ako dodatocnu tlaciaren na opakovane ulohy, ktore uz mam odladene a ulozene.
Festro1991 napísal: Pi 22. Nov, 2024, 14:09 No ako komunita čo poviete na nový Prušov počin Core One?

https://www.prusa3d.com/cs/produkt/prusa-core-one/

Za mňa super konkurencia pre Bambulab, za to veľký odrb pre užívateľov MK4 z môjho pohľadu. Čo poviete na to vi?

Ja som aj tak odkúpil ďalšie P1S lebo to nemá konkurenciu za tie ceny čo sú teraz.
Preco odrb? Je tam predsa cenovy rozdiel oproti MK4S. Ano zakrytovat MK4S stoji viac ako je cenovy rozdiel voci Core One, na druhej strane kto ide po cene, tak stale je rozdiel dat za tlaciaren 899 a 1049. Rovnako sa mohli citit minuly rok ti co kupili A1 mini a chvilu na to vysla A1. A rovnako som aj ja vahal ci ist do P1S, ale ked som si spocital cenu AMS, zakrytovania a filtracie, tak som si povedal ze kaslat na to. Obcas by sa mi hodila tlac ABS alebo ASA, ale za posledny rok to boli asi dve mozno tri ulohy.

Inak, neviete kde zohnat PET? Nie PET-G ale vyslovene PET. Kupil som asi dva roky dozadu niekde na skusku. Uplne zo zvedavosti a aj cene - mam pocit ze to bolo okolo 15€/kg. Prehrabal som stare maily kde vsade som mohol robit objednavky ale ani za svet to neviem dohladat. Mam pre to iba obcasne vyuzitie, zrovna nedavno som tlacil jednu vec ktora je vystavena teplu a PET bol pri rovnakej teplote tvrdsi a lepsie drzal tvar.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

Čo vlastne tlačíte ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
pet2
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 12. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa pet2 »

na 3djake su tiez nejake alebo aj tu nejaky recyklovany https://justcreate3d.sk/products/filame ... =1.75%20mm
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Papek napísal: Pi 22. Nov, 2024, 21:20 Hlavne sa mi paci rychlost vymeny trysky na A1 - ako by si v tomto porovnal X1 a A1?
Samozrejme A1 seria vyhrava v rychlosti vymeny trysky, je to doslova minutova zalezitost. Pri X1C zalezi, ci ma clovek k dispozicii kompletny hotend, alebo iba trysku samotnu a musi prehadzovat termistor a ostatne veci. Aj pri kompletnom hotende je to vsak otazka cca 4-5 minut, nakolko sa musia odpajat kable a povolovat skrutky. Ja vacsinou tlacim 0,4 tryskou, takze nemusim menit. U mna je velky plus A1 mini v jej tichosti v porovnani s X1C. Mam obe tlaciarne v pracovni vedla stola s pocitacom a v pripade X1C si niekedy pripadam ako na letisku :-).
Chris napísal: So 23. Nov, 2024, 21:58 Čo vlastne tlačíte ?
Vacsinou veci pre seba, rozne drziaky na smart senzory, prichytky na kable a dalsie podobne "blbosticky" do domacnosti. Prve dni po kupe som vsak tlacil rozne doplnky/vyplepsenia na tlaciarne. Takze som si vlastne kupil 3d tlaciarne, aby som si vyrabal doplnky na 3d tlaciarne :-).
Festro1991
Používateľ
Používateľ

Mi máme teraz 4X P1S a 2xA1 všetko v Combo verziách :D keď som domov doniesol prvú P1S tak mi vlasy dupkom stáli proti A1 to hučí riadne nejde ani o ventilátory ale o také dunive zvuky ktoré znásobuje ešte to že je to zakritovane. Hneď šla do pivnice a k nej potom prišli ďalšie jej sestričky a A1-ky máme v izbe v dome :)

Tlačíme na zákazku, hračky, litophane a blbosti. Za tento rok sa nám všetky zaplatili a to som začal s jednou A1 :D

Teraz máme na ceste aj ďalšiu srandu Xtool M1 Ultra chceme skúsiť aj niečo iné celkom sa mi ten produkt páči ako vyzerá ako to funguje.
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Takze nakoniec nemam velmi co lutovat. Ta nehlucnost A1 je super, kedze ju mam v obyvacke vedla PC a v podstate nejake ine miesto ani nemam na vyber. Bezne tlacim pocas toho ako robim na PC, pripadne aj v noci bez toho aby ma rusila do spalne. Stale spekulujem nad nejakym zakrytovanim, ale asi je to prilis zlozite aj kvoli velkosti aj absencii chladenia.
pet2 napísal: So 23. Nov, 2024, 22:03 na 3djake su tiez nejake alebo aj tu nejaky recyklovany https://justcreate3d.sk/products/filame ... =1.75%20mm
dakujem za tip :good:
Festro1991
Používateľ
Používateľ

A1 by som do kritu nedával, kamarát to dal a už ma druhú dosku, nevedno či to je tým potom to dal preč. Keď potrebuješ dáke lepšie materiály čo potrebujú krit tak si kúp radšej p1s za 550 euro či keli teraz stojí bez ams
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Akurát dnes som pozeral bambu store a veľmi ma svrbel prst na myši :D Bojím sa že popri A1 bude mať iba minimálne využitie a zase kvôli hlučnosti nechcem mať iba P1S. Stále špekulujem čo s tou Prusou mini, ale asi bude najlepšie ju predať a potom si už ľahšie obhájim druhú tlačiareň. Ešte mám doma starú deltu Kossel XL, tá už zostane asi iba ako dekorácia.
Chris napísal: So 23. Nov, 2024, 21:58 Čo vlastne tlačíte ?
Komerčne, ak to tak môžem nazvať, tlačím do roboty úchyty na akumulátory. Nie sú to nejaké veľké peniaze, ale zaplatili mi tlačiareň behom pár mesiacov. Logá do predajne - viem že by sa dalo nechať ich vyrezať z polystyrénu, ale potrebovali niečo odolnejšie. Pár vecí som si vyrobil aj pri rekonštrukcii maminho bytu - rôzne neštandardné úchyty a prechodky na mieru, ktoré sa jednoducho nevyrábajú a bolo by potrebné kvôli tomu uberať z priestoru, prípadne rezať stenu a pod. Takže toto ušetrilo nejaké peniaze aj priestor. A partia čo mi tam robila plastové okná si ich z času na čas zopár objedná na svoju robotu.
Ale si vravím, že som somár lebo keď vidím čo všetko sú ľudia ochotní zaplatiť, tak som mohol mať dávno aspoň živnosť a ponúkať veci cez Sashe prípadne cez vlastný web. Hlavne to vidím u kamoša čo predáva dekorácie ktoré stojí vyrobiť pár eur a predáva to po desiatkach.

No a potom v domácnosti mám kopu vecí, madlá na skrinky kde mi pôvodné popraskali alebo mi nevyhovovala farba a dizajn, úchytky na káble, stojan na repráky, krytky, držiaky, úchyt na bidetovú batériu ale napríklad aj držiak na hajzlák :laugh: Nevedel som nájsť taký, čo by mi vyhovoval a potreboval som ho namontovať na stenu aby mi mohol po kúpeľni behať robotický vysávač. A vlastne som si kvôli tomu vytlačil aj úchyt na stenu pre kôš na prádlo, takže vysávaču nestojí nič v ceste. No a potom ešte kolegovcom a známym čo si nájdu na nete, ale to sú skôr drobné na pivo. Hlavne som rád že som sa popri tom naučil robiť vo Fusion 360. Skúšam aj Blender, ale moja trpezlivosť zatiaľ zvládla iba zopár tutoriálov. Ak chcem modelovať niečo pre seba, tak radšej zapnem Fusion lebo ten už poznám a viem sa dopracovať k výsledku.
Festro1991
Používateľ
Používateľ

Ja sa učím vo Fusion 360, komplikované veci mi robí bratranec samozrejme za normálne prachy ale učím sa aj ja keď niečo neviem napíšem mu ukáže mi to, bez toho aby si vedel čosi nakresliť sa nedá nič na Tom zarobiť

Bratranec má tiež P1S na ktorú si zarobil len tým kreslenie behom chvíľky

Návrat na "Debata o všetkom"