Telekom optika problém s rýchlosťou
Telekom optika problém s rýchlosťou
Zdravím všetkých. Máte niekto internet od telekomu? Optiku 1000mb. Pred zhruba mesiacom začali problémy. Pri meraní ukazuje vždy +- 800mb download a 200mb upload. Ale aj keď mám verejnú IP adresu. A napríklad je tam 160 seederov tak mne to ťahá niekedy 4mb/s a vypadáva aj magio, netflix, a ďalšie. Aj wifi ma problém. Musím vždy vypnúť a zapnúť wifi na mobile aby som mohol odoslať správu napríklad whatsap. Nejdú načítavať stránky, len napíše error connection, a podobné správy. Podľa nich je všetko v poriadku. V noci po polnoci ide všetko OK. Alebo niekedy musím vypnúť sťahovanie torrentov. Potom to ide teda káblovka. Viete mi poradiť ako zistím že mi to obmedzujú? Lebo skúšal som ping, tracert a podobné veci čo som našiel na googli. Ale vyzerá to byť v poriadku. Oni mi poradili len reset rutru. Nič viac. Ale aj keď je mi jasné že je to nejaký lacný ruter niesom si istý či tento problém je v routeri. 4 mesiace to išlo úplne v pohode aj káblovka aj internet. Potom sa to pokazilo. Buď musím vypnúť sťahovanie ktoré ide ale 4mb/s aby som mohol vôbec pozerať káblovku. Alebo budem sťahovať. Upload ide normálne 20mb. Skúšal som aj upload obmedziť na 1mb ale aj tak ten netflix, magio, voyo, disney+ vyhadzuje chybu pripojenia. Je jedno či je to cez kábel alebo wifi. Neviem čo s tým mám robiť.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Telekom optika problém s rýchlosťou
aky mas od nich router? skor mi to pride ako problem s nim. povedal by som ze ta realna rychlost 800/200 je v ramci sluzby OK
ja mam od nich optiku 500/100 a rychlost sa mi vzdy drzi okolo 460/95, meriam to kazdy den 4x za posledny mozno rok. obcas je tam nejaky drop na 40 Mbps ale to vacsinou nieco stahujem. Mesacne mam traffic cez 5 TB a ziadny problem som nezaznamenal, torrenty idu bezne 20-30 MB/s
ale je pravda ze ten ich router pouzivam len ako nudzovu zalohu, mam za nim vlastny OPNsense
ja mam od nich optiku 500/100 a rychlost sa mi vzdy drzi okolo 460/95, meriam to kazdy den 4x za posledny mozno rok. obcas je tam nejaky drop na 40 Mbps ale to vacsinou nieco stahujem. Mesacne mam traffic cez 5 TB a ziadny problem som nezaznamenal, torrenty idu bezne 20-30 MB/s
ale je pravda ze ten ich router pouzivam len ako nudzovu zalohu, mam za nim vlastny OPNsense
Spoiler: ukázať
Vantiva FGA2235
40e mesačne a kým nevypnem torrenty 1.9KB/s a upload 1mb tak nedokážem načítať ani túto stránku nič nejde korektne. Ale 40eur mesačne chcú. Bojím sa že ani kúpa ďalšieho routru nezmení nič. Zaujímavé je že predošlé mesiace všetko fungovalo ako má. Len asi posledný mesiac sú tieto komplikácie. Včera večer mal internet aj svoju chvíľku a stiahol 175gb súbor za hodinku aj niečo. To bolo po telefonáte na zákaznícku linku že zas nič nejde. Poslednú dobu im voláme každý deň. Kvôli tomu som si dal takúto linku a verejnú IP adresu aby som nemusel riešiť takéto veci ako sa mi dejú teraz.
40e mesačne a kým nevypnem torrenty 1.9KB/s a upload 1mb tak nedokážem načítať ani túto stránku nič nejde korektne. Ale 40eur mesačne chcú. Bojím sa že ani kúpa ďalšieho routru nezmení nič. Zaujímavé je že predošlé mesiace všetko fungovalo ako má. Len asi posledný mesiac sú tieto komplikácie. Včera večer mal internet aj svoju chvíľku a stiahol 175gb súbor za hodinku aj niečo. To bolo po telefonáte na zákaznícku linku že zas nič nejde. Poslednú dobu im voláme každý deň. Kvôli tomu som si dal takúto linku a verejnú IP adresu aby som nemusel riešiť takéto veci ako sa mi dejú teraz.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Tak prejdi do O2, rovnakanoptika len ti vymebia router aj cenu daju lepsiu a uvidis.
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
poziadaj o premiovy router
Prémiový router? To niečo vyrieši? Nemôžem ísť do O2 lebo tu sme v podnájme a majiteľka má už vo svojom byte od nich káblovku a internet tak preto sa rozhodla pre telekom.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Nj potom ten vacsi router sagemcom, ziadna slava konfigracne ale funguje OK. Bude to stat majitelku euro mesacne.
Pozeral som teraz. To sú nejaké 30eurove Routre tam +-. Ale ak by to vyriešilo môj problém. Bol by som rád. Tu aj vypadáva wifi stále. Ale to bude tým že teda to má asi problém ten router ako mi píšete. Tak skúsim jej napísať lebo manželka má zožerie že nič proste nejde. Mesiac to trpíme. Nevyriešilo sa nič. Tak skúsim teda požiadať o ten router lepší. Dúfam že máte pravdu.
Ktorý z tých routerov čo majú v ponuke je teda najlepší? Potrebujem aby to zvládlo sťahovať torrenty, aby išla káblovka v dvoch televízoroch a mohli byť pripojené na wifi 4 mobily a 2 televizory.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2008, 18:12
Mám dva roky ten sagemcom 5655ac a ide bez problémov
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
hlavne tie telky nemaju co robit na wifi
Ten screen čo som sem dal je z telky ktorá je cez kábel z rutru. 1m lan kábel a tiež to isté vypisuje ako aj tá čo je na wifi. Druhá telka je 3 metre od rutru. Keď ide 28mb/s ešte káblovka, netflix ide ale keď vypadne tak neviem ani zmerať rýchlosť lebo sa nič nevie načítať v to televízore ale to nejde vtedy ani ten cez kábel. Ani v PC nejdú stránky načítať. Aj keď sa nestahuje nič. Ale keď meriam rýchlosť v tej chvíli cez počítač tak je cez 800mb/s. Stránky sa nevedia ani teraz načítať. Sťahovanie nejde, wifi nejde. Ale rýchlosť je dobrá. A to som pustil cez vpn.
To som si myslel aj ja, ale potom mi natiahli optiku, dali nový router, skúsil som to na nátlak manželky bez káblov a vôbec nechýbajú, všetko ide krásne spoľahlivo bez zaváhania. Huawei router od Orange.
Spoiler: ukázať
Veď toto že žena nechce káble nikde. Ale nám nejdu ani mobily. Nedajú sa načítavať stránky ani v mobile, Facebooku, whatsap, YouTube. Všetko sa len točí ale nič nenačíta. Tak niekde musí byť závada. Skoro 4 mesiace všetko išlo bez problémov. Sem tam vyplo magio. Teraz je to 20x za deň. Len nechápem keď robili vzdialenú diagnostiku routra ako to že to nevideli? Že teda ten router má nejaký problém?