Telekom optika problém s rýchlosťou
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Telekom optika problém s rýchlosťou
ten router ti nedava torenty, nezvlada to. Ale teraz nehaj ta chvilu torenty. Musis najprv dosiahnut stabilnu siet a postupne budes do nej zapajat veci. strc do routra len notas cez Lan kabel a meraj rychlosti a stabilitu cez pingploter alebo cstatus. Po hodine na to mrkni, bude to ok, tak hod do bridgu ten mikrotik. Zapoj notas a znovu pust meranie. Cisla a hodnoty budu ok, postpne napajaj veci. notas maj stale pripojeny na mikrotik a maj spusteny ploter alebo cstatus
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Nový router je zase ten istý. Vantiva zatiaľ to vyzerá takto. Ide len kábel z vantivy do PC. A dcérka pozerá na mobile YouTube cez wifi. Ale nič iné sa nesťahuje. Vpn je vypnuté.
exxon station locator
exxon station locator
Je to v podstate to isté ako predtým. Len idú načítavať stránky a ide wifi.
Jedine rozumne riesenie je zavolat do telecomu, poziadat nech router prepnu do bridge modu a dat za to svoj kvalitnejsi router.
Domace pripojenia proste nie su stavane na 200torrentov a podobne srandy. Mna trebars antik minule odpojil a volal mi ich servisny technik s tym ze mam prestat robit to co robim, lebo ze im zhadzujem ich infrastrukturu v oblasti (bezala mi asi 8TB zaloha Gbitovym uploadom, par torrentov, mozno 5pocitacov...)
Domace pripojenia proste nie su stavane na 200torrentov a podobne srandy. Mna trebars antik minule odpojil a volal mi ich servisny technik s tym ze mam prestat robit to co robim, lebo ze im zhadzujem ich infrastrukturu v oblasti (bezala mi asi 8TB zaloha Gbitovym uploadom, par torrentov, mozno 5pocitacov...)
Veď ok ale predtým som tam mal naraz 2800 torrentov a všetko bežalo v pohode. Išiel televízor, išlo wifi, načítavali sa stránky. Teraz aj keď nejde nič zdajú sa ti tie grafy teda v poriadku? Čo som dal hore vyššie? Je to teda v poriadku a môžem dať prepnúť do bridge módu vantivu?
Predtým keď fungovalo všetko tak som tie torrenty stiahol v priebehu pár dní a bolo to. Veď to nejde nonstop. Keď sa dokáže par TB dát stiahnuť hneď tak to nieje predsa nonstop zapnuté. Ale teraz to ide strašne pomaly. Viem si nejako overiť či som aktív na torentoch? Aby som mohol sťahovať aj ja od aktívov? Platím si verejnú adresu ale či som aktív a či ja ich vďaka tomu vidím to neviem ako skontrolovať.
Predtým keď fungovalo všetko tak som tie torrenty stiahol v priebehu pár dní a bolo to. Veď to nejde nonstop. Keď sa dokáže par TB dát stiahnuť hneď tak to nieje predsa nonstop zapnuté. Ale teraz to ide strašne pomaly. Viem si nejako overiť či som aktív na torentoch? Aby som mohol sťahovať aj ja od aktívov? Platím si verejnú adresu ale či som aktív a či ja ich vďaka tomu vidím to neviem ako skontrolovať.
Rozklikni v PingPloter jednu položku a daj sem screen.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
ten ICMP protokol na telekom a google ti kto poradil? Musis mat zariadenie na dotazovanej strane, co ti na tento protokol odpoveda. Skusil si tieto testy len s pripojenym laptopom?
To co ti bezalo predtym v poho, nemusi bezat teraz uz v pohode. Moze to byt kludne tou agregaciou. Je vas na pripojke jednoducho viacej.
Ten bridge sprav, proste ten mikrotik je galaxie inde ako to hovienko od operatora. A tiez cez ten zaklady router neries wifi siet
To co ti bezalo predtym v poho, nemusi bezat teraz uz v pohode. Moze to byt kludne tou agregaciou. Je vas na pripojke jednoducho viacej.
Ten bridge sprav, proste ten mikrotik je galaxie inde ako to hovienko od operatora. A tiez cez ten zaklady router neries wifi siet
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
To by som najprv musel vedieť co je ICMP protokol. Ja som nenasravoval nikde nič. To beží samo po zapnutí programu. Ani v routri som nič nerobil. Ako ho zapol technik tak presne je. Áno je pripojený len jeden počítač kablom. A to beží hodinu ako mi poradili.
Podľa screenu už prvý hop je strata.Tak jak som už napísal,keď tam bol starý router,že to vyzerá na problém už od PC ,tak to zostalo aj po výmene.
Nemáš možnosť tam pripojiť káblom druhý NTB na skúšku?Ale skús vymeniť kábel,ak máš.Alebo ten NTB pripoj na inú linku na skúšku.
Nemáš možnosť tam pripojiť káblom druhý NTB na skúšku?Ale skús vymeniť kábel,ak máš.Alebo ten NTB pripoj na inú linku na skúšku.
Už som si to našiel a nastavil som TCP protokol.
Počítač druhý nemám. Kábel áno. Vyskúšam teda pripojiť iný kábel. Dosku v PC mám túto. pred nedávnom som skladal nový počítač.
https://www.alza.sk/asrock-b650m-hdv-m- ... BVEALw_wcB
Takže spojenie iba router od telekom a káblom do PC ?