Finančné poradenstvo - finančný plán
- sh4d0wko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 08. Dec, 2009, 17:21
Finančné poradenstvo - finančný plán
Ahojte,
kolega už cca 13 rokov využíva finančé poradenstvo konrkétne PARTNERS GROUP SK. Stará sa o neho stále jedna a tá istá poradkyna. Neplatí za to nič, jej odmena je zo sprostredkovaných poistení, úverov atď. Tj pre ňu je odmenou keď ju niekomu odporučí.
Druhý kolega, ktorý je na tom finančne horšie, sa s nou teraz zkontaktoval na odporúčanie prvého kolegu a ako ďalšie odporúčanie dal mňa.
Najprv som ju chcel hneď zrušiť ale nakoniec sme mali už 2x1hod call kde mi predstavila ich službu finančný plán (https://youtu.be/LlmEcrxt7kU) a má mi vypracovať môj finačný plán na základne toho čo som jej o sebe povedal atď.
Stále som voči tomu troška skeptický, viem že mi bude chcieť tlačiť ich služby. Ale v pár veciach mi aj otvorila oči. Bol som v tom že som relatívne "finančne gramotný", kade tade investujem, snažím sa pripraviť na nejakú dalekú budúcnosť a nežiť od výplaty k výplate. Ale viem už od nej že mám na hovno životnú poistku a keby sa dačo stalo tak moja rodina je v múke, môj druhý pilier mi prinesie ledva 700 eur na dôchodok (ak vôbec), a byt ktorý sme kupovali pred 3 rokmi máme poistený o 100k menej ako je jeho aktuálna trhová hodnota.
Využívate vy nejaké takéto služby? Popr sa vám niekto stará o financie resp zmluvy,poistenia atď?
kolega už cca 13 rokov využíva finančé poradenstvo konrkétne PARTNERS GROUP SK. Stará sa o neho stále jedna a tá istá poradkyna. Neplatí za to nič, jej odmena je zo sprostredkovaných poistení, úverov atď. Tj pre ňu je odmenou keď ju niekomu odporučí.
Druhý kolega, ktorý je na tom finančne horšie, sa s nou teraz zkontaktoval na odporúčanie prvého kolegu a ako ďalšie odporúčanie dal mňa.
Najprv som ju chcel hneď zrušiť ale nakoniec sme mali už 2x1hod call kde mi predstavila ich službu finančný plán (https://youtu.be/LlmEcrxt7kU) a má mi vypracovať môj finačný plán na základne toho čo som jej o sebe povedal atď.
Stále som voči tomu troška skeptický, viem že mi bude chcieť tlačiť ich služby. Ale v pár veciach mi aj otvorila oči. Bol som v tom že som relatívne "finančne gramotný", kade tade investujem, snažím sa pripraviť na nejakú dalekú budúcnosť a nežiť od výplaty k výplate. Ale viem už od nej že mám na hovno životnú poistku a keby sa dačo stalo tak moja rodina je v múke, môj druhý pilier mi prinesie ledva 700 eur na dôchodok (ak vôbec), a byt ktorý sme kupovali pred 3 rokmi máme poistený o 100k menej ako je jeho aktuálna trhová hodnota.
Využívate vy nejaké takéto služby? Popr sa vám niekto stará o financie resp zmluvy,poistenia atď?
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Re: Finančné poradenstvo - finančný plán
Ja tiež využívam PG SK, ale moc to nepreháňam. Mám zlé skúsenosti s poisťovňami, takže si dávam poistiť len minimálne minimum. Neverím týmto inštitúciám (zlé skúsenosti v rodine), aj keď mám životnú poistku a aj poistenie domu (kvôli hypo).
Investície do akcii alebo ETF by som cez PG neriešil (vysoké poplatky) a išiel by som rovno cez brokera - Interactive brokers ak nie je problém angličtina príp. XTB ak je problém angličtina.
Investície do akcii alebo ETF by som cez PG neriešil (vysoké poplatky) a išiel by som rovno cez brokera - Interactive brokers ak nie je problém angličtina príp. XTB ak je problém angličtina.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
- sh4d0wko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 08. Dec, 2009, 17:21
A ak sa smiem opytat, co teda cez nich vyuzivas? Vdaka
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Životné a úrazové poistenie, II. a III. pilier. Mal som cez nich aj investovanie do podielových fondov Pioneer, ale keď som objavil ETF, všetko som prehodil ku Interactive brokers.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
ja nemam PG ale vlastneho poradcu. riesili sme s nim nejake investovanie, hypoteku a poistky ci uz na auto, dom, domactnost alebo zivotne poistky.
CPU: Intel Core i9-14900K COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Corsair K95 MOUSE: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
NAS: Synology DS920+
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
ja s nimi spolupracujem uz 11 rokov a nedam na ich sluzbu dopustit... mame u nich s manzelkou vyse 7 sluzieb a vdaka nim mam auto, som poisteny, 4 investicne konta, riesil som cez nich uver. mesacne cez ich sluzby odo mna a mojej manzelky idu stovky eur. a nelutujem. Jedine co cez nich neriesim, je poistenie auta.
A ano, mam jedneho financnika od zaciatku, ktory sa nakoniec stal nasim osobnym priatelom.
A ano, mam jedneho financnika od zaciatku, ktory sa nakoniec stal nasim osobnym priatelom.
TUF B650+ Wifi, 9800X3D @ Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 @ SB Z @ Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir @ HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Andre co sa tyka provizii z posledneho prispevku toho vlakna, co si postol, tak uz 10 rokov to maju nastavene tak, aby dostavali od kazdej institucie rovnake provizie, z toho vyplyva, ze musia vyberat zmluvy podla vyhodnosti pre klienta, nie podla vysky provizie z tej banky/poistovne... takze tie bludy, co su v tom vlakne popisane su az trapne.
/// btw patrim pod kosicke riaditelstvo, takze ked si niesi isty a nemas doveru v daneho cloveka, tak ti mozem poradit niekoho z kosickej pobocky.
/// btw patrim pod kosicke riaditelstvo, takze ked si niesi isty a nemas doveru v daneho cloveka, tak ti mozem poradit niekoho z kosickej pobocky.
TUF B650+ Wifi, 9800X3D @ Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 @ SB Z @ Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir @ HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Long story short. Ak je na trhu najvyhodnejsi produkt institucie ktoru nemaju zazmluvnenu, zabudni na to ze ti to bude spomenute. Zaroven kazdy jeden fin. poradca ma len take znalosti kolko casu je tomu ochotny denne investovat, ked zaspi len na 3 mesiace, tak ti dobre neporadi.
Cize je fajn dat nejaku uvodnu konzultaciu, vybrat nejake ponuknute produkty a potom s spravit VLASTNY RESEARCH, ci je to ozaj to najlepsie na trhu alebo len to najlepsie z ich portfolia.
Bohuzial poznam pripady kedy partnersak odporucal investovanie do dost rizikovych projektov ( na prvy, druhy aj treti pohlad ponzi schema jak vysista)
To co pisem vyssie ale plati globalne pre vsetkych. Slusny financak ti poardi aj pomoze ( do miery co vie a moze) aj s produktom z ktoreho nema nic.
Pekny priklad su produkty fio banky, garantujem vam, ze o nich nikdy pocut nebudete, lebo FIO nema zaujem uzatvarat sprostredkovatelske zmluvy.
Pritom mali minimalne od januara najnizsi urok na refinanc hypo a ako bonus produkt hyposporiace konto.
Ja sam vyuzivam sluzby fin. poradcu ale nie bezhlavo.
Cize je fajn dat nejaku uvodnu konzultaciu, vybrat nejake ponuknute produkty a potom s spravit VLASTNY RESEARCH, ci je to ozaj to najlepsie na trhu alebo len to najlepsie z ich portfolia.
Bohuzial poznam pripady kedy partnersak odporucal investovanie do dost rizikovych projektov ( na prvy, druhy aj treti pohlad ponzi schema jak vysista)
To co pisem vyssie ale plati globalne pre vsetkych. Slusny financak ti poardi aj pomoze ( do miery co vie a moze) aj s produktom z ktoreho nema nic.
Pekny priklad su produkty fio banky, garantujem vam, ze o nich nikdy pocut nebudete, lebo FIO nema zaujem uzatvarat sprostredkovatelske zmluvy.
Pritom mali minimalne od januara najnizsi urok na refinanc hypo a ako bonus produkt hyposporiace konto.
Ja sam vyuzivam sluzby fin. poradcu ale nie bezhlavo.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
@scream no prave mojej zene byvala spoluziacka, ktora tusim zacala s Winners ako prvy krok "spoluprace" dala zalozenie uctu vo FIO, s cim ju zena poslala niekam, lebo naozaj nebude predsa kvoli blbosti robit dalsi ucet, ked ma dobre podmienky vo svojej sucasnej banke... Tak ja len tolko, ze aj FIO sa moze objavit v ponuke sprostredkovatela. Inak v podstate suhlasim so zvyskom vyssie napisanym (co je irelevantne, ja som financne negramotny)
Spoiler: ukázať
Ma tu niekto z vas realne skusenosti so spolocnostou WINNERS ? Pripadne mate od nich nejake produkty? Kludne sa rozpiste.
Argumentum ad hominem (lat.) je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme samotnom k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.