Roboticky vysavac

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Re: Roboticky vysavac

Príspevok od používateľa LordKJ »

Tie hadicky funguju spolahlivo? Treba ich nejak aktivne udrziavat?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

Muhyng napísal: Ut 08. Okt, 2024, 16:22 My mame 5 rokov S5ku a zo zaciatku to obcas slo aj na mopovanie, ale tipujem ze najmenej 4r. nie.
tak bez dokovacej stanice by som to nepouzival ani ja, vzdy ten mop rucne vycistit, davat vyschnut apod.
Amhro napísal: Ut 08. Okt, 2024, 17:09 Ja s8 pro ultra bez mopovania pomaly ani nepoužívam.
a pouzivas to naraz? ja som to tak parkrat omylom pustil, ale cely vysavac bol z toho zasraty. vacsinou davam cyklus 2x vysavanie a raz mopovanie (to aj s nabijanim je na cely den takmer, pusti sa to automaticky ked sme vsetci mimo hranice mesta, teda radovo okolo 8 rano a dokonci tak o 14:00) alebo potom pred spanim pustim jedno vysavanie + mopovanie, to skonci tak okolo druhej-tretej v noci)
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa _Mato_ »

LordKJ napísal: Ut 08. Okt, 2024, 17:39 Tie hadicky funguju spolahlivo? Treba ich nejak aktivne udrziavat?
Zatial som s hadickami nic nemusel robit (klop-klop na drevo). Vypustacia nadoba s cerpadlom obsahuje jemny sietkovy filter, takze zachyti akukolvek vacsiu vec (hoci len vacsie zrnko piesku), ktora by nasledne mohla sposobit upchanie hadicky. Takze moja doterajsia udrzba spocivala v preplachnuti tohoto filtra pod tecucou vodou.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa lopo1 »

hmno ja mam este starý roborock S51 ale mopovanie sme nepouzili ani raz u mna su problem vysoké prahy ked som vyberal robota podmienka bola aby sa vedel dostat cez 2cm prahy Roborock to vedel ale iba bez mopu s mopom je priehodnosť mizerná
Amhro
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 27. Aug, 2011, 17:23

Príspevok od používateľa Amhro »

molnart napísal: Ut 08. Okt, 2024, 17:47
Muhyng napísal: Ut 08. Okt, 2024, 16:22 My mame 5 rokov S5ku a zo zaciatku to obcas slo aj na mopovanie, ale tipujem ze najmenej 4r. nie.
tak bez dokovacej stanice by som to nepouzival ani ja, vzdy ten mop rucne vycistit, davat vyschnut apod.
Amhro napísal: Ut 08. Okt, 2024, 17:09 Ja s8 pro ultra bez mopovania pomaly ani nepoužívam.
a pouzivas to naraz? ja som to tak parkrat omylom pustil, ale cely vysavac bol z toho zasraty. vacsinou davam cyklus 2x vysavanie a raz mopovanie (to aj s nabijanim je na cely den takmer, pusti sa to automaticky ked sme vsetci mimo hranice mesta, teda radovo okolo 8 rano a dokonci tak o 14:00) alebo potom pred spanim pustim jedno vysavanie + mopovanie, to skonci tak okolo druhej-tretej v noci)
Jasne, naraz. Jedine pri dlažbe v kúpelniach som si všimol, že je lepšie povysávať a potom pustiť mopovanie (hlavne intezívnejšie), ale všade inde to nerobí žiadny rozdiel.
CPU: AMD RYZEN 7 5800X w/ ASUS ROG STRIX LC 360 MOBO: ASUS CROSSHAIR VII HERO RAM: G.SKILL TRIDENT Z 16GB 3200MHz CL14 GPU: ASUS ROG STRIX RTX 3080 OC WHITE SSD: SAMSUNG 970 EVO 500GB & 860 EVO 1TB PSU: CORSAIR RM850x WHITE CASE: LIAN LI O11 DYNAMIC WHITE AUDIO: beyerdynamic DT 700 PRO X + Topping DX1 MOUSE: LOGITECH G502X MONITOR: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD & Lenovo T27p-10 27" 4K
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

_Mato_ napísal: Ut 08. Okt, 2024, 19:19 Zatial som s hadickami nic nemusel robit (klop-klop na drevo). Vypustacia nadoba s cerpadlom obsahuje jemny sietkovy filter, takze zachyti akukolvek vacsiu vec (hoci len vacsie zrnko piesku), ktora by nasledne mohla sposobit upchanie hadicky. Takze moja doterajsia udrzba spocivala v preplachnuti tohoto filtra pod tecucou vodou.
To je super. Ja planujem kvoli tej stanici prevrat 2 diery do kupelne (k sifonom a vode z pracky) tak nerad by som to potom nejak pravidelne pracne cele rozoberal :D
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
stevo891
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 14. Jan, 2009, 02:54

Príspevok od používateľa stevo891 »

Hmm co tak Dreame L20 ultra za 600?
https://www.alza.sk/dreame-bot-l20-ultr ... 594747.htm
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
MB: ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2 | CPU:Intel Core i7-4790K @ 4600 MHz | COOLING: Raijintek Ereboss, 2x Noctua NF-P12-1300 | RAM: Kingston DDR3 12GB 1333MHz CL9 HyperX (2x4GB, 2x2GB) @ 1800MHz | VGA: ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5| SSD: Kingston 240GB SSD HyperX SATA3, 2.5 | HDD: Seagate Barracuda 7200.12 SATA 3Gb/s 1TB | MONITOR: LCD Benq G2420HDBL | CASE: Fractal Design Define R2 Black Pearl, 3x Noctua NF-S12B FLX| FAN CONTROLLER:NZXT Sentry Mesh | PSU: Seasonic M12II-620
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa _Mato_ »

Urcite vyborna cena. Jedine minus pre niekoho mozu byt vacsie rozmery dokovacej stanice.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Uz sa hadam navela pomaly aj blizi cas, kedy si aj ja prikupim robotika a potrebujem schvalit moje myslienkove pochody. Len uvediem, ze na 97% pojdem do Roborocku.
- Mal som vybraty Roborock S8 [500,-€], pretoze to je pokracovatel takeho zakladneho robota s malou nabijacou stanicou, nejakym mopovanim a v podstate dobre dopadal v testoch. Ma velku nadrzku na vodu, vie lahko fungovat na prizemi aj na poschodi, vsetko bolo jednoduche, uz som ho skoro objednaval.
- Avsak ludia tu v topicu (aj rozne inde) sa tvaria, ze zakladnova stanica s cistou a spinavou vodou je uplne esencialna a bez toho zivot nema zmysel. Navyse rotujuce mopy su asi lepsie, aj ked mne sa vzhladovo nepacia. Najlacnejsi model s tymto vsetkym je QRevo S [624,-€].
- Potom som sa docital od nadsenych ludi, ze je fajn vec mat jeden rotujuci mop na vysuvnom ramene a ze to skvelo cisti silikon/sparovacku medzi stenou a zemou. Tak uvazujem, ze mam 2 kupelne, kde naozaj mam silikonove rohy okolo dlazby a asi by bolo fajn, keby robot cistil dlazku az uplne k stene (k soklom okolo podlahy). Z miliona modelov som identifikoval najlacnejsi QRevo Plus [673,-€], ktory to splna. Akurat je to taky menej bezny model a dostat ho tak v Rakusku a Nemecku.
- Jednoduchsie dostupny vyzera byt QRevo Pro [700,-€], ktory ma to iste, ale navyse este umyva mopy horucou vodou a ma nepodstatne "intelligent dirt detection".

Cize salamovou metodou som sa prepracoval z 500,-€ na 700,-€ a to ani nie som presvedceny o tom nakupe. Idem na to spravne? Nechce sa mi velmi drzat velku stanicu v mini-dome, ale vedel by som jej najst mieste niekde v spodnej kupelni pod bojlerom, takze by ani nebola volne viditelna. Chcem vsetky tie cacky-macky, alebo mam zobrat povodny S8 a pokoj? Je dolezite mat umyvanie mopov horucou vodou?
Idealny by bol samozrejme novy QRevo Edge, ktory ma vacsiu bateriu, je tichsi, ma novu kefu proti zamotaniu vlasov, vysuvnu malu kefku na rohy, ale ten uz je (bude) cenovo niekde uuuplne mimo.
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

co som videl recenzie tak ta voda na umyvanie mopov bola horuca akurat tak na papieri, ale mozno to vyriesili medzitym novym fw. kazdopadne ak ma byt rozdiel 27 eur a nemusis kvoli tomu kupovat zo zahranicia, tak je to podla mna no brainer.

zrovna nedavno som natrafil na clanok o najzbytocnejsich veciach v domacnosti a bol tam aj roboticky vysavac:
Juraj za najzbytočnejšiu vec vo svojej domácnosti považuje robotický vysávač s mopom, za ktorý si priplatil, aby aj vytieral.

„Problém je, že nevie zmyť väčšiu špinu, maximálne prach z dlážky. Údržba je časovo náročná (handru vyumývať/vysušiť, nádržku naplniť/vyprázdniť, aby tam nestála voda). V princípe robím to isté aj s vedrom a klasickým mopom, ale to je pocitovo jednoduchšie, a teda to boli vyhodené peniaze za robota s mopom.“
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Miso122
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36

Príspevok od používateľa Miso122 »

To platí pre tie jednoduchšie mopy, kde sa len ťahá handra. A je to pravda.
ITX >>> ATX
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

podla mna to plati pre akykolvek vysavac s mopovanim bez stanice na vymenu vody
Miso122
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36

Príspevok od používateľa Miso122 »

Pokiaľ nemá rotujúce mopy tak tú handru môže prať koľko chce, vymieňať vodu koľko chce, a aj tak toho veľa neumyje. Čiže platí čo som písal vyššie.
ITX >>> ATX
Muhyng
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Muhyng »

Ja s tym v podstate suhlasim. Nas stary roborock len pasivne taha handru a naozaj len pozbiera jemny prach. Druha vec su koberce - kade tade mame na laminate nejaky solo koberec. Aj keby je vysavac super inteligentny a s mopom na koberec nevylezie, castokrat by to bolo trapenie, lebo medzi kobercom a nabytkom ostava malo miesta... Cistenie silikonu v kupelni je uz len take panske huncutstvo. Neviem, po stvornozky som to nikdy neskumal, ale na to, aby tam nezili pavuky uplne staci ta predna rotujuca stetka, co zhrna smeti.

Zaver - ak mas holu podlahu, kde ti nezavadzaju koberce a mas dost miesta na velku dokinu, kludne si to kup. Za mna je vacsi plus, ze sa s malou dokinou zmesti pod TV skrinku.
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Mne naopak takéto základné mopovanie stačí. Mám Roborock S7 a raz za týždeň (ak nezabudnem) mi prebehne handrou celý byt 3x. Celkom dobre si poradí aj s kvapancami v kuchyni na laminatovej podlahe. Inak klasický mop vytiahnem tak 1-2x do roka v rámci veľkého upratovania, keď vytiahnem aj ručný vysávač a prebehnem miesta kde sa bežne robot nedostane.
Čistenie handry na vysávači je celkom easy. Odopnem suchý zips, namočím do vody, trochu mydla a prebehnem kefou kým neodteká z nej iba čistá voda. Robota hádam na 2-3 minúty. Nádržku na vodu iba dopĺňam, žiadne vylievanie starej vody ani nič podobné.
Celkovo mám byt povedal by som robot-friendly - okrem jedného nábytku v obývačke a postele v spálni sa dostane úplne všade, takže prach sa časom nazbiera iba v rohoch mistnosti. Dokonca aj kúpeľňu som si prispôsobil tak, že kôš na prádlo visí na stene, takže sa robot dostane aj pod neho.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB

Návrat na "Nákupná poradňa"