Pneumatiky :)

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Re: Pneumatiky :)

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Ja tu len skopirujem co som pisal na vedlajsie forum o premiumcontact 7 a vpodstate to iste sa da aplikovat aj na allseasoncontact 2
Ja by som to na tvojom mieste vyriesil jednoducho - Gumy z koncernu continentalu(na slovensku continental, barum, matador, semperit a uniroyal) nekupujem. S premiumcontact 7 este nie su dlhodobe skusenosti kedze vpodstate existuju len druhu sezonu... Ale pri ostatnych pneumatikach jednoznacne podvadzaju a pouzivaju menej kvalitnu zmas pod povrchom. To znamena ze ich po trebars 3rokoch zjazdis na 3,5-4mm a odrazu prestanu drzat. V priebehu tyzdnov mas pocit ze si z premiovej pneumatiky presiel na nieco pochybne smyklave. Aj keby to pri premiumcontact 7 napravili, tak uz len z principu nebudem taketo firmy podporovat nakupom ich produktov...
V tvojom rozmere by som bral bud tie hankooky za 90€ alebo doplatil na goodyear vector 4 seasons gen3 po 110€/ks. Adac sa v testoch snazi merat aj vydrz pneumatiky(nejak to vypocitavaju na zaklade toho aky ma dezen ako nova a kolko gramov gumy strati pocas X kilometrov...) a goodyear aj hankook tam obsadzuju 1 a 2. miesto.

https://www.tyrereviews.com/Article/202 ... e-Test.htm
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Príspevok od používateľa wingo »

Kde sú tie Hankook za 90€ kus? Vezmem hneď za takú cenu. Heureka mi ukazuje 110€ na ten 17" rozmer. Ak je to na tie 16" tak tie mám plecháče, celoročky dám radšej na krajšie 17" origo disky.
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Hej to bolo na R16, ten druhy rozmer som si nevsimol.
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

tuna...podrazeli o 3e, 88e
https://www.pneueshop.sk/pneumatiky/825 ... -r16-102-v
ale jasne ak mas 17tky, tak to bude viac
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
satanicek666
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47

Príspevok od používateľa satanicek666 »

Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
Easa
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 25. Apr, 2011, 00:04

Príspevok od používateľa Easa »

Sa sem len tak nachomejtnem zase po nejakom čase, dve sezóny odjazené na BFGoodrich G-FORCE WINTER 2 205/55 R16 91H, hrozné gumy na sneh a ľad. Na vode sú OK, nehučia, spotreba sa nezmenila, toto je všetko v pohode ale na snehu je to hrozná bieda. Zajtra prídu nové Conti WinterContact TS870, som zvedavý ako bude vyzerať táto zima.
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

Spokojne.
.
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

Pri defenzinom style jazdy sa pri 20k km rocne stale oplatia celorocky. Samozrejme nie, ked to brusis niekde ostro cez klukate kopce kazdy den cestou do prace.

Kumhace za mna celkom slusna guma skoro zadarmo. Vobec sa zatial netrhaju. 300kol na malom okruhu - cca 250km cisteho tyrania. Drzia za mna lepsie jak 4 rocne ps4 https://quickshare.samsungcloud.com/wtxz38rb6yP7
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Ale to je nejake zvlastne, jednak tie bfgoodrich maju podla fotiek dezen ktory sa snehu paci a taktiez co mam odskusane tak na snehu funguje snad vsetko +- rovnako(rovnako zle).

V zmysle ze sneh je asi jediny povrch na ktorom vpodstate nepoznat rozdiel medzi lacnou a drahou pneumatikou... Staci ze neni zjazdena a ani 10rocny vranik podla mna na suvislej vrstve snehu velmi neujde TS870tkam.

By som hladal zradu niekde inde.
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Ako moja offroadova skusenost bude asi mimo, ale len tak zo zaujimavosti - ked som maval este na starom Jeepe BFGoodrich All-Terrain T/A KO2 s tym ich trademarkovym C-ckovym dezenom, tak na studenej mokrej az mozno jemne namrznutej ceste som si tiez vsimol, ze teda nic moc a celkom auto ide do smyku. Neskor som ich vymenil za Cooper Discoverer A/T3 a s nimi som bol echt spokojny, posluzili mnoho rokov (doteraz su na tom Jeepe).
Offroadove pneu su samozrejme na taketo veci nachylnejsie, ale pri BFG mi to vadilo nejako viac. Mozno maju inu zmes, tvrdsiu?

Teraz mam Cooper Discoverer S/T Maxx a co do smykania na mokrej ceste by som ich prirovnal k tym BFG, akurat ze tieto su uplne iny level. Este viac offroadove/stuplove, tvrdsie, pevnejsia a vystuzena bocnica a navyse tento Jeep ma o 500kg viac, takze tak aj vyzera odstrediva sila. Neviem no, ked budem vyberat nejake dalsie pneu, asi tiez preskocim BFG. Je toho na vyber dost ineho.
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

Ta uz som.prezul
Kaslem..sa m8 nechcelo.cakat
Svine este vyzeraju pohode gumy ta celorocky odklada
hry- ps5
doma-HP probook
lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa lopo1 »

zoom napísal: St 23. Okt, 2024, 03:52 Ako moja offroadova skusenost bude asi mimo, ale len tak zo zaujimavosti - ked som maval este na starom Jeepe BFGoodrich All-Terrain T/A KO2 s tym ich trademarkovym C-ckovym dezenom, tak na studenej mokrej az mozno jemne namrznutej ceste som si tiez vsimol, ze teda nic moc a celkom auto ide do smyku. Neskor som ich vymenil za Cooper Discoverer A/T3 a s nimi som bol echt spokojny, posluzili mnoho rokov (doteraz su na tom Jeepe).
Offroadove pneu su samozrejme na taketo veci nachylnejsie, ale pri BFG mi to vadilo nejako viac. Mozno maju inu zmes, tvrdsiu?

Teraz mam Cooper Discoverer S/T Maxx a co do smykania na mokrej ceste by som ich prirovnal k tym BFG, akurat ze tieto su uplne iny level. Este viac offroadove/stuplove, tvrdsie, pevnejsia a vystuzena bocnica a navyse tento Jeep ma o 500kg viac, takze tak aj vyzera odstrediva sila. Neviem no, ked budem vyberat nejake dalsie pneu, asi tiez preskocim BFG. Je toho na vyber dost ineho.
Cooper Discoverer A/T3 su celoročné gumy obuval som ich na Ford Ranger .... sa mňa super guma keby sa robili v rozmere pre Subaru tak ich tam obujem aktualne ho idem obuvat na Continental AllSeasonContact 2 tak som zvedavý

Cooper Discoverer S/T Maxx obuva brat na LR Disco2 ale to je cisto letna guma na ujazdenom snehu je nebezpečná
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Nejdem sa tvarit, ze tu v Bratislave mame sneh ako u vas na dalekom severe, ale s tymi S/T Maxx som tiez chodil cez zasnezene kopce (napr. Stiavnicke vrchy alebo okolie Pezinskej baby) ci len tak po meste, ked este v minulosti napadol cerstvy sneh. Normalne sa s nimi islo dobre ako sa to uz len pri malych serpentinach da - taka pomalsia jazda, na rovinke v pohode plyn a brzda. V meste na 10-20 cm snehu, ked som pri prejazde nejakou 90° odbockou chcel dat auto do mierneho smyku, aby som musel dat kontru na volante a tvaril sa ako Fast & Furious from Wish, tak to zase nejako jednoducho neslo. Navyse to plnohodnotna jeepacka stvorkolka dost rychlo zrovnala. Ale inak sa vzdy tesim, ked som na snieziku, je to zabavka.
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Ja mam ako mestuodolne približovadlo Navaru a tam nemám moc na výber ine ako celoročné A/T pneu ak sa bavíme o bežnom každodennom používaní. Mal som predtým Hankook Dynapro ATM, ktoré boli dosť hlučné ale mimo cestu s nimi nebol problém. Na vode to bolo také ... meh. Nenaložená Navara je taká, že je to 2,2t krabica s ťažkým predkom, ktorá na mokru má tendenciu ísť rovno. +/- podobne sa to správalo aj na snehu, takže celkom pozitívne som bol prekvapený, lebo som čakal doslova katastrofu. Naviac je to zadokolka (4x4 iba mimo asfaltu), takže aj pri miernejšej akcelerácii v zákrute tomu ulietava zadok. Presedlal som potom na Dynapro AT2, ktoré sú podstatne tichšie, na mokru sa správajú veľmi podobne. V teréne sú horšie, avšak mimo cestu idem ozaj výnimočne, takže tento parameter ma príliš netrápi. Čo sa mi skôr ráta je nižšia hlučnosť AT2 a popravde by som pokojne išiel aj do niečoho civilného čo sa obúva na dodávky ak by to ešte znížilo hlučnosť a zlepšilo grip na mokru, ale v rozmere 235/70 a 255/70 asi nie je šanca.
Ale inak súhlas, že na snehu sa dá vyblbnúť až až, aj keď v BA ho vidno tak 2-3 dni do roka a to ešte iba doobeda kým no neroztopí slnko.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa lopo1 »

@Papek pozri si tie COOPER DISCOVERER AT3 4S Ford Ranger je rovnaka krabica ako Navara ..... gumy su tiche = po 800km jazde na dialnici v tempe 140kmh + som nebol ohucany v aute sa dalo nromalne rozpravat na snehu a vode drzia dobre cez swedsko som tahal 1,5t vozik zamozrejme ze v do zasnezeneho kopca som uz pripajal aj predok lebo lahky zadok uz zacalo krutit
Snímka obrazovky 2024-10-25 165404.jpg
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"