Alza.sk

Všetko o vašich skúsenostiach s predajcami HW ...
JacobSteven
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49

Re: Alza.sk

Príspevok od používateľa JacobSteven »

Mumaq napísal: Ne 27. Okt, 2024, 21:22 a ako sa k tomu dostanem?
Alza to posiela automaticky, aj mne to začiatkom februára poslali kupón po tom ako mi skončilo predplatné čo som zároveň dostal cez Vianoce keď bola akcia pri platbe Visa kartou.

Ja som narazil na druhom fóre na tento odkaz: https://www.alza.sk/alza-benefit-90-dni ... 636997.htm - Nepoužívať! Jedná sa o 3 mesačné predplatné za nevýhodnú cenu 7,50€!

Aj keď sa píše, že je to akcia AlzaPlus na 90 dní za 1 cent, tak v podstate je to ročné predplatné za 7,50€. Zjavne podpultovka lebo iným spôsobom ako priamo cez tento link mi to nenašlo.

Zároveň kto má aktívne predplatné AlzaPlus neodporúčam mu to kupovať lebo ževraj to nepredlžuje predplatné o rok, ale ako keby aktuálne predplatné zruší a vytvorí nové na rok. Čo je škoda, mne napríklad platí do februára budúceho roku predplatné, čiže by som kúpou cez ten link stratil zbytočne skoro 4 mesiace, tak len dúfam, že vo februári ešte bude ten link fungovať.
lopo1 napísal: Ne 27. Okt, 2024, 21:24 tak mna zlomili na 50% zlavu :)
Poslali kupon ponuku ked som spravil vacsiu objednavku
To je super. Ale aj zároveň vtipné od Alzy, že zjavne im nevadí prerábať na tom :D lebo v podstate už samotný extrém je tých 11,99€ na rok čo sa ti v podstate vráti už len pri pár objednávkach do AlzaBoxu. Ale ak to takto dávajú s 50% zľavou za smiešnych 6€ tak to a im divím :D Ale tiež pravda, ak si chcú udržať zákazníka tak to urobia.
Naposledy upravil/-a JacobSteven v Ne 27. Okt, 2024, 23:21, upravené celkom 1 krát.
Mumaq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34

Príspevok od používateľa Mumaq »

Kupil som si to za 7.5eur a pise mi, ze sa dalsie aktivuje 25.1.2025 za dalsich 11,99eur, co mi vooobec nevychadza...
TUF B650+ Wifi, 7800X3D @ Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 @ SB Z @ Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir @ HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
JacobSteven
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49

Príspevok od používateľa JacobSteven »

Fú. Tak potom je to odžub. Pátral som teraz, a zjavne sa to dá využiť v rámci akéhosi Alza benefitu - https://www.alza.sk/benefit a následne ti Alza dá zjavne kupón na 7,49€ aby stálo to 1 cent.

Ospravedlňujem sa, že som ti to poradil. Myslel som si, že to tak naozaj bude, lebo na druhom fóre čo to využil niekto kto mal predplatné si tiež myslel, že to je ročné predplatné, ale zjavne to tak nebude.

Skús prípadne Alze napísať a požiadať o vrátenie peňazí, že si nevedel ako to funguje. Snáď by ti mohli vrátiť peniaze, predsalen takto si zaplatil 7,5€ za 3 mesiace, čo inak pri ročnom predplatnom je 3€ za 3 mesiace. Takto si dal za to o 4,5€ viac. Pri najlepšom ak im napíšeš, možno ti rovno predľžia predplatné na rok ako ospravedlnenie. Lebo predsalen na tej stránke čo som postol tak nie je žiadna informácia ako získať to za 1 cent keď cena je písaná 7,5€, takže vlastne Alza spravila chybu.
Používateľov profilový obrázok
fallenblue
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 20. Sep, 2021, 10:00

Príspevok od používateľa fallenblue »

Aj som sa chcel spýtať, že či ti to tu fakt stojí za to preklápať info z jedného na druhé fórum, riešiť tu 4 eurá na rok a písať o tom siahodlhé eseje a strácať s tým toľko času, ale pozrel som sa, že si tu vlastne pred časom písal o neskutočne zlých praktikách Alzy, že zlacneli kábel kým ti prišiel do boxu a ešte si ta tým chválil, ako si vybabral so systémom a ušetril pár centov, lebo si ho vrátil a objednal znova. No nič...

Takže takto. Ten link, čo pochádza z druhého fóra od osempríspevkového Jožka nie je link preňho, ani pre teba, ani pre bežných zákazníkov. Keby si sa šiel pozrieť do komentov k tomu "produktu", zistil by si už z odpovedí Alzy, že je to neverejná ponuka pre zamestnancov partnerov, ako si tu hodil aj link na ten benefit, kde to vysvetľujú. Sám tu píšeš, že si tú ponuku nikde ani nenašiel. Je to jednoducho link, ktorý je pre istých ľudí a preto ani nie je zaradený ako samostatný produkt pre zákazníkov. Link funguje, lebo fungovať musí práve pre ľudí, ktorým je určený. Jednoducho niekto pustil do obehu link s predpokladom, že to bude platiť pre všetkých a šíri sa to. Nezabudni teraz všade napísať o nehoráznych praktikách, sťažovať sa všade možne a žiadať kompenzácie. A nie, Alza nespravila chybu, chybu spravil nejaký človek čo pustil do obehu ten link. Ty nemáš žiadne právo žiadať o nejaké vysvetlenie a kód na zľavu, ani návod na uplatnenie zľavy 7,49€, aby si to mal za cent, ani nič podobné. Jednoducho to nie je určené pre teba, preto to ani nevygoogliš ani nevyhľadáš cez web alzy. Je to Alza Benefit. Veď si prečítaj ten link, ktorý si tu postol. Čo sa tam píše? Dám ti sem screenshot.
alzabenefit.png
Ešte ti pre istotu skopírujem text pri tej hviezdičke: " *Na členstvo v programe nemá nikto nárok, je úplne na uvážení spoločnosti Alza, komu členstvo v programe ponúkne. Alza si vyhradzuje právo členstvo neposkytnúť a taktiež si vyhradzuje právo neoznamovať dôvody pre neposkytnutie členstva."

Takže nie, nemáš nárok na odškodnenie, alzaplus na ďalší rok zadarmo, ani na kupón, ani na nič. To, že si to niekto kúpi na základe toho, že niekde klikol na link a nečítal podmienky ani o tom nič nevie, neznamená, že je to chyba Alzy.

Kebyže sem teraz hodí niekto link na niečo veľmi výhodné, klikneš na to, zaplatíš bez toho, aby si o tom niečo zistil a prečítal si podmienky a potom budeš nadávať, že ťa niekto obabral? :)
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
CPU: i9-9900K + Arctic II 360 + 3×NF-A12x25 chromax MB: MSI MPG Z390M RAM: 4×8GB HyperX 3200 MHz Predator RGB GPU: Asus TUF RTX 3080 SSD: 2×Samsung 980 1TB + CLR-M2 ALU PSU: Corsair RM850x(2018) CASE: Asus AP201 Black + 4×NF-A12x25 chromax LCD: 27GP850 + P2421D Repro: PreSonus Eris E3.5 Mouse: Logitech G502 Lightspeed + Logitech MX Master 3S Keyboard: Logitech MX Mechanical Headset: Logitech G Pro X Wireless MB: MacBook Pro 13 2020 | i5-8257U | 16GB | 256GB Apple: iPhone 15 Pro Black 256GB + Airpods Pro2 + Apple Watch 4 Grey 44mm + iPad mini 6 Grey Cell Gaming: PS5
lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa lopo1 »

Tak dnes ma po dlhej dobe Alza naštvala.... včera som si objednával GaN nabíjačku v BF zľave ... prišiel potvrdzujúci e-mail ze objednávka sa chystá.....dnes kedze neprišla info o doručení.....ine objednávky dorazili kukám že objednávka zrušená.....ale bez akejkoľvek informácie či už mailom alebo notifikáciu cez appku proste nič ..... nabíjačka už svieti ako nedostupná pričom včera som ju normálne objednal a bola skladom. Ako chapem môže sa stať ale aspoň informáciu o zrušení objednávky mohli dať s tym ze ponúknu alternatívu ale nič z toho takto som deň zabil a musím objednať znovu niečo iné a čakať do zajtraa
Edit: dokonca teraz kukam v stave objednavky ze bola aj odoslaná zo skladu a ďalší status je objednavka zrušená

Návrat na "Skúsenosti s predajcami"