Takze pani,
Pekne po poriadku, zacnem s par vecickami co ma trapia s PC. V poslednej dobe mam pomenej casu sa na to pozriet sam, tak som si povedal, ze tu na fóre budu vacsi machri ako som ja, a hadam mi vedia poradit.
Kedysi som si spravil cez nLite osekanu verziu WIN, ktoru som si napalil do image-a. Teraz nedavno som mal cas si ju nainstalovat na komp v podpise. Veci ako Windows Media Player, Internet Explorer som z toho samozrejme vynechal . Objavilo sa mi, ale zopar problemov, ktore by som rad vyriesil.
Po 1. Mam tam 2 HDD v PC, konkretne 2xWD3200YS, na jeden som nainstaloval WIN keD som ho tam daval, vsetko prebehlo v pohode, preformatoval sa disk a isla instalacia. Teraz som si kupil druhy a WIN ho proste "nevidi". Ako zariadenie je detekovany, ale vzhladom na to ze je fungel novy potrebuje naformatovat a nikde nevidim ikonku toho disku, kde by som mohol stlacit "format".
Po 2. Mam mysacinu Razer Copperhead, a niekedy sa mi stane, ze proste nechce ist. Nereaguje, ale pritom svieti. co je este zaujimavejsie tak keD je v takomto "nereaktivnom" stave tak zostane svietit aj po vypnuti PC (nie po vytiahnuti alebo vypnuti zdroja, ale len po "obycajnom vypnuti). Cely tento problem riesim pomerne jednoducho - vytiahnem mys a napichnem ju spat - WIN ju detekne a vsetko ide ako ma.
Po 3. Som si nedavno (vcera) kupil znova disketovu mechaniku TEAC - s integrovanymi citackami pamatovych kariet. citacky kariet su detekovane, ale disketovka nie. Pritom prudu sa jej dostane (kontrolka svieti). Spatne som ju zapol aj v BIOSE, ale nejako nechce byt detekovana. cim to moze byt?Je to otazka kablov (ako som vravel prud ma, ale mozno je na chybe zly spoj)? BIOSu (pred instalaciou WIN som vypol ACPI a disketovu mechaniku, teraz som ju znova zapol)? Alebo nebodaj niecoho ineho.
Po 4. Sice sa to toho netyka priamo, ale keDze nemam Windows Media player tak mi nechce prehravat WMV subory, cim by sa dali prehrat? Akym prehravacom? Skusal som vselico, ale vyzera to tak, ze vsetky prehravace su zavisle na codecoch Windowsu a keD chcem prehrat WMV subor tak to vyhodi chybu - mal som tuto skusenost zatial s BSPlayerom, MicroDVDplayerom, WinAmpom ...
Za skoru odpoveD Dakujem dopredu
Zopar problemov s WIN
- Ledy
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Júl, 2005, 20:00
Zopar problemov s WIN
CPU: C2D Q8300@2500Mhz MB: ASUS Rampage Formula RAM: ADATA 2x2GB 1066MHz 5-5-5-15 VGA: Sapphire 4870X2 HDD: 2x320GB WD YS-series Mouse: Razer Copperhead Keyboard: Saitek Eclipse Monitor: IBM Thinkvision C190 Audio: Creative S750 7.1 PSU: Fortron Everest 800W
- Marek
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
K tomu disku: Nainstaluj si program Partition Magic (najlepsie asi verziu 8.0, neviem ci uz je aj novsi) a v nom musis najprv na tom novom disku vytvorit particiu, ktoru ti Windows uvidi, az potom budes mat co formatovat, resp. ten PM 8.0 ti to sformatuje hned pri vytvarani. Len si nezabudni zvolit disk v tom programe aby si nahodou nepomazal particie na tom prvom.
K disketovke: Ak ti svieti stale od zapnutia kompu, tak mas len otoceny datovy kabel na nej, aj ked vlastne v tejto dobe by sa otocit ani nemohol dat, pretoze tam ma tie vybezky na jednej strane, ale pozri to. Alebo je ta disketovka do USB spolu s citackou??? Ak hej tak ti neporadim.
Ku kodekom: Stiahni si daky codec pack, bud All in 1 alebo ACE mega codec pack. Potom by ti to malo ist.
K disketovke: Ak ti svieti stale od zapnutia kompu, tak mas len otoceny datovy kabel na nej, aj ked vlastne v tejto dobe by sa otocit ani nemohol dat, pretoze tam ma tie vybezky na jednej strane, ale pozri to. Alebo je ta disketovka do USB spolu s citackou??? Ak hej tak ti neporadim.
Ku kodekom: Stiahni si daky codec pack, bud All in 1 alebo ACE mega codec pack. Potom by ti to malo ist.
- Ledy
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Júl, 2005, 20:00
K disku: Problem vyrieseny.
K disketovke: Este idem skusat nieco.
Ku kodekom: Este som neskusal.
Ale diky za radu
K disketovke: Este idem skusat nieco.
Ku kodekom: Este som neskusal.
Ale diky za radu
CPU: C2D Q8300@2500Mhz MB: ASUS Rampage Formula RAM: ADATA 2x2GB 1066MHz 5-5-5-15 VGA: Sapphire 4870X2 HDD: 2x320GB WD YS-series Mouse: Razer Copperhead Keyboard: Saitek Eclipse Monitor: IBM Thinkvision C190 Audio: Creative S750 7.1 PSU: Fortron Everest 800W