Elektromobilita a vsetko okolo nej
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Re: Elektromobilita a vsetko okolo nej
X aut ti vymenujem, kde je spotreba rychlost/10 zacneme u subaru, pokracujeme cez mitsu a koncime kludne u phaetona pre dnes.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Caute,
zacinam sa obzerat po presuvadle, ktore by malo vydrzat par rokov. Pozeram elektro mini auta pre 2+ osoby. Aktualne podla budgetu mi to vychadza na Fiat 500e Icon 2021 s najazdom okolo 25000, stav baterie 95% a lepsie. Este viac by som chcel Honda E Advance 16/17 no tazko sa mi ospravedlnuje cenovka o par tisic vyssie za vacsie auto s mensim dojazdom. Nabijat budem vylucne na stojanoch, podla prepoctu ma to vyjde na cca 9e/100km pri velmi rychlom nabijani, ale to asi nebude nutne, lebo lacne ACcko mam 100m od prace, kde mozem parkovat cely den.
Date mi nejake hejty na obe?
Aktualne jazdim na A4 B5 a s nakladmi na opravu za posledne 4 roky som niekde na 100e/100km (priemerka 14.7 a vela oprav) takze tak. Je to len na mesto, mimo mesto mam Corolla TS 2.0H.
zacinam sa obzerat po presuvadle, ktore by malo vydrzat par rokov. Pozeram elektro mini auta pre 2+ osoby. Aktualne podla budgetu mi to vychadza na Fiat 500e Icon 2021 s najazdom okolo 25000, stav baterie 95% a lepsie. Este viac by som chcel Honda E Advance 16/17 no tazko sa mi ospravedlnuje cenovka o par tisic vyssie za vacsie auto s mensim dojazdom. Nabijat budem vylucne na stojanoch, podla prepoctu ma to vyjde na cca 9e/100km pri velmi rychlom nabijani, ale to asi nebude nutne, lebo lacne ACcko mam 100m od prace, kde mozem parkovat cely den.
Date mi nejake hejty na obe?
Aktualne jazdim na A4 B5 a s nakladmi na opravu za posledne 4 roky som niekde na 100e/100km (priemerka 14.7 a vela oprav) takze tak. Je to len na mesto, mimo mesto mam Corolla TS 2.0H.
Spoiler: ukázať
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
A co tak
smart Eq fortwo https://www.autobazar.eu/detail/smart-f ... /31674487/
Eventualne vacsie Smart EQ forfour
S elektro nemam skusenost ale v benzinovej verzii je to pre dvoch mega auticko
smart Eq fortwo https://www.autobazar.eu/detail/smart-f ... /31674487/
Eventualne vacsie Smart EQ forfour
S elektro nemam skusenost ale v benzinovej verzii je to pre dvoch mega auticko
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
ano, pozeral som aj na to, 2.7 metrove auticko je super, povodne som pozeral len ten. Ale potom som zistil reálny dojazd v zime a preslo ma to. teoreticky 130 a realny 100 v lete je uz velmi malo, v zime mi znamy hovoril, ze dokonca neprejde cez 80. Jemu to je jedno, ma pristresok s wallboxom, ale ja som v panelaku a nabijat budem len na stojanoch pri praci a ked pojdem na nakup do Tesca..
PS: tiež som vylúčil e-UP a citigo iv, lebo ma teda neoslovili nicim len dojazdom a dlzkou
PS: tiež som vylúčil e-UP a citigo iv, lebo ma teda neoslovili nicim len dojazdom a dlzkou
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
No čo ma ešte napadá je Renault Zoe dojazd okolo 300km ... inak keď to tak prechádzam sympatickejšia mi je Honda nakoľko to bolo auto už základu vyvíjane ako elektromobil aj dizajnovo je to pre mňa krajšie auto.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
tak po 4dnoch v PL som videl velmi malo el aut, nabijacky takmer ziadne. tesly asi 2 ks. a to som sa hybal takmer cele dni po meste. warsava krasne mesto. pocas cesty som videl vela cerpaciek ale nevsimol som si, ci mali aj el nabijacky. len fyi no
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
honda E je nádherný automobil, bez ohľadu či to je elektro, len to kombo ceny a dojazdu...
Musí to byť maličké autíčko? ja ich mám rád, vyrastal som ako šofér v Twingu ale vtedy malé = lacné. toto neplatí a kupovať fiat 500e za jazdenku za 25, meh...
dnes si za 25K kúpiš v pohode 4 ročnú Teslu model 3 ktorá má v základe 350 koní a je to už auto na všetko, nedá sa porovnať s prdítkami.
Musí to byť maličké autíčko? ja ich mám rád, vyrastal som ako šofér v Twingu ale vtedy malé = lacné. toto neplatí a kupovať fiat 500e za jazdenku za 25, meh...
dnes si za 25K kúpiš v pohode 4 ročnú Teslu model 3 ktorá má v základe 350 koní a je to už auto na všetko, nedá sa porovnať s prdítkami.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
kolega ma rocnu Y a je s nou castejsie v servise vo Viedni ako v praci v ZV + Muska nemam rad musi to byt male, lebo nad 4m uz mozem kupit Corollu HB prip, Yaris a som tam kde som nechcel byt. Inak rozpoctom sa hybem pod 18k. Keby ForTwo mal realny zimny dojazd 160km, nemam dilemu vzhladom na rozmery a cenu, ale s tym dojazdom je to malo, nemam chut stat kazdy tyzden 1-2x na nabijacke hodinu..
Este si dam do hladacika Zoe, aj ked je uz asi vacsi ale neposobi tak + ma dobre recenzie
Este si dam do hladacika Zoe, aj ked je uz asi vacsi ale neposobi tak + ma dobre recenzie
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Rozumiem len nezavidim ten vyber, je malicky, no 5 rokov toho bude v tejto kategorii o dost viac, vychadza plno novych elektro za 25k teda jazdenky pod 18 budu.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Za 16900 mas novu corolu 1.5 non hybrid. To len tak, keby si nevykluckoval z bazaroviek.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X