OLED tv a monitory
Re: OLED tv a monitory
A všimol si niekto z vás že povrch obrazovky nieje úplne rovný? Ja keď pozriem z boku obrazovky sú tam asi 3 zvlnenia. Proste na troch miestach to nieje úplne rovné? Vadí to niečomu alebo je to nejaká chyba? U monitorov som sa s týmto nikdy nestretol.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Tak keď si vezmeš do úvahy, že ako sú panely (ne)pripevnené, tak všetko väčšie bude mať také optické "nerovnosti". Nerieš.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Vyzerá to že tam kde sú zozadu šróby na konzolu tak tam je menší prehyb. Ale dal som tam podložky aj som predtým skúsil dĺžku šróbu. Napriek tomu to je trošičku prehnute na tom mieste. Zmena v obraze nieje. Ale len keď svietim lampou z boku pod nejakým uhlom je to vidieť.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
42" C4 na stole a aj by som sa radoval ale tak toto ma dostalo
viem, že to fotím z uhla ale to len preto, aby sa to ukázalo na fotke - na počudovanie, keď sa tak z tých 75-80cm pozerám rovno (pre test by som pozeral priamo na stred obrazovky, pri bežnom pozeraní, kedy mám oči v úrovni hornej 1/3, tak toto by bolo ešte horšie), tak mám ten taký pekný kruh, kde nie že teplota ale tón (tint) je správny a tak ako odchádzam očami z toho pomyselného kruhu, tak všetko progresívne viac a viac zelenie. Ja by som to odhadol asi takto
toto by bola akože pomyselná, perfektná, oblasť a za hranicami toho kruhu sa to smerom k hranám progresívne zhoršuje, takže samozrejme oblasť rohov je na tom najhoršie.
Rtings o tom písali
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... #test_1440
ale písali o tom ako o "a very slight green tint if you view it from the sides, but it's almost unnoticeable" - veru nemôžem súhlasiť - stačí akákoľvek neutrálna farba a je po paráde (farbí to samozrejme hocijakú farbu) alebo menej pestrofarebný obraz a už to jede bomby. Na druhú stranu až jemne premýšľam, či to nemôže byť variácia kvality panelov, lebo ak tie videjká točia stále pre danú obrazovku, tak tam som mal aj ja problém to detegovať (napríklad sa sústrediť na niektorý roh obrazovky a sledovať, ako sa mení farba, keď sa natáča.
Karle, C1 toto mala tiež, ak mám byť férový, ale možno tak 20%, najviac 30% "sily" tohto efektu. Uff, toto nem dobre. Musím ale poklopať po stole, že na 42" je text naozaj výborný a tie neduhy, ktoré by som videl na C1 (ale to bude aj rastrom, až ma prekvapilo ako veľmi sú staticky veľkostné prvky menšie na 42"), sú prakticky preč, takže by som C4 temer pokojne odporučil tým, ktorí boli sklamaní QD-OLEDom...ale...kebyže moja C1 už nebola zasľúbená inde, tak by som asi veru šiel späť, na toto si budem musieť zvykať a dávať pozor pri akejkoľvek editácii fotiek alebo čokoľvek, kde chcem čo najpresnejšie farby.
viem, že to fotím z uhla ale to len preto, aby sa to ukázalo na fotke - na počudovanie, keď sa tak z tých 75-80cm pozerám rovno (pre test by som pozeral priamo na stred obrazovky, pri bežnom pozeraní, kedy mám oči v úrovni hornej 1/3, tak toto by bolo ešte horšie), tak mám ten taký pekný kruh, kde nie že teplota ale tón (tint) je správny a tak ako odchádzam očami z toho pomyselného kruhu, tak všetko progresívne viac a viac zelenie. Ja by som to odhadol asi takto
toto by bola akože pomyselná, perfektná, oblasť a za hranicami toho kruhu sa to smerom k hranám progresívne zhoršuje, takže samozrejme oblasť rohov je na tom najhoršie.
Rtings o tom písali
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... #test_1440
ale písali o tom ako o "a very slight green tint if you view it from the sides, but it's almost unnoticeable" - veru nemôžem súhlasiť - stačí akákoľvek neutrálna farba a je po paráde (farbí to samozrejme hocijakú farbu) alebo menej pestrofarebný obraz a už to jede bomby. Na druhú stranu až jemne premýšľam, či to nemôže byť variácia kvality panelov, lebo ak tie videjká točia stále pre danú obrazovku, tak tam som mal aj ja problém to detegovať (napríklad sa sústrediť na niektorý roh obrazovky a sledovať, ako sa mení farba, keď sa natáča.
Karle, C1 toto mala tiež, ak mám byť férový, ale možno tak 20%, najviac 30% "sily" tohto efektu. Uff, toto nem dobre. Musím ale poklopať po stole, že na 42" je text naozaj výborný a tie neduhy, ktoré by som videl na C1 (ale to bude aj rastrom, až ma prekvapilo ako veľmi sú staticky veľkostné prvky menšie na 42"), sú prakticky preč, takže by som C4 temer pokojne odporučil tým, ktorí boli sklamaní QD-OLEDom...ale...kebyže moja C1 už nebola zasľúbená inde, tak by som asi veru šiel späť, na toto si budem musieť zvykať a dávať pozor pri akejkoľvek editácii fotiek alebo čokoľvek, kde chcem čo najpresnejšie farby.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
https://forums.blurbusters.com/viewtopic.php?t=9691
Kto ma 42/48cku tak pridať 3840x1600 a v hrách máte razom UW. V podporovaných hrách väčší FOV a čierne pásiky hore a dole nevnímam. Plus viac fps.
Kto ma 42/48cku tak pridať 3840x1600 a v hrách máte razom UW. V podporovaných hrách väčší FOV a čierne pásiky hore a dole nevnímam. Plus viac fps.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
Tak ta biela na olede je hadam najvacsi problem vsade.
Od mobilu cez ipad az po telku. Dobre pre tych co to nepozoruju.
Od mobilu cez ipad az po telku. Dobre pre tych co to nepozoruju.
.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47
https://youtu.be/djzTUNpQ5yY?si=yA4JKtgh_M_hLlw_ Tu len pre predstavu jak to funguje a vyzerakllr007 napísal: ↑Ut 05. Nov, 2024, 22:55 https://forums.blurbusters.com/viewtopic.php?t=9691
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Dobré ráno, since 2017 alebo 2018 šetrím GPU záťaž. Hlavne pred RTX3090 som takto mal vtedy hry aspoň ako tak hrateľné. Dokáže tá utilita fungovať "natívne" aj v tone UE hier? V UE hrách som historicky mal stále problém, že aj keď máš správne nastavené škálovanie vo Windowse aj v ovládači (pre zachovanie pomeru strán), tak ak by UE hra (myslím, že hlavne UE4) vôbec to rozlíšenie zobrazila, tak ak by si naň prepol, tak ti obraz natiahne späť na 16:9. V tých prípadoch bolo pre mňa riešením (a nutnosťou) stále prepnúť desktop do 3840x1600 (kedysi ešte 3840x1646 pre takmer presne 21:9) a potom hru zapnú ale to zase bola otrava kvôli tomu, že sa všetky okná resizli a potom po prepnutí späť som ich všetky musel zase presúvať a naťahovať na pôvodnú veľkosť. Tento problém by som mal napríklad aj v Atomic Heart, čo je taká jediná nová hra (tam by mi stačilo po zapnutí v nastaveniach zmeniť rozlíšenie na iné a potom sa vrátiť na 3840x1600 a samo by sa to tak opravilo).kllr007 napísal: ↑Ut 05. Nov, 2024, 22:55 https://forums.blurbusters.com/viewtopic.php?t=9691
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Som az rad ze neboli tie LG v akcii, asi by som skusil OLED na stole ale mam slabu GK an tieto hry z rozliseniami nie su pre mna, chcem plug and play.
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
loleqboleq napísal: ↑St 06. Nov, 2024, 22:42Dobré ráno, since 2017 alebo 2018 šetrím GPU záťaž. Hlavne pred RTX3090 som takto mal vtedy hry aspoň ako tak hrateľné. Dokáže tá utilita fungovať "natívne" aj v tone UE hier? V UE hrách som historicky mal stále problém, že aj keď máš správne nastavené škálovanie vo Windowse aj v ovládači (pre zachovanie pomeru strán), tak ak by UE hra (myslím, že hlavne UE4) vôbec to rozlíšenie zobrazila, tak ak by si naň prepol, tak ti obraz natiahne späť na 16:9. V tých prípadoch bolo pre mňa riešením (a nutnosťou) stále prepnúť desktop do 3840x1600 (kedysi ešte 3840x1646 pre takmer presne 21:9) a potom hru zapnú ale to zase bola otrava kvôli tomu, že sa všetky okná resizli a potom po prepnutí späť som ich všetky musel zase presúvať a naťahovať na pôvodnú veľkosť. Tento problém by som mal napríklad aj v Atomic Heart, čo je taká jediná nová hra (tam by mi stačilo po zapnutí v nastaveniach zmeniť rozlíšenie na iné a potom sa vrátiť na 3840x1600 a samo by sa to tak opravilo).kllr007 napísal: ↑Ut 05. Nov, 2024, 22:55 https://forums.blurbusters.com/viewtopic.php?t=9691
Tento problém mám u CP77. Proste to natiahne nech v ovládačoch nastavím čokoľvek.. fixol som to cez autoaction kde už aj tak zapinam HDR pri zapnutí tak spolu s tým sa automaticky prepne rozlíšenie a po vypnutí hry automaticky zasa zmení na natívne. Neni to najelegantnejším riešenie ale je to stále pohodlne a automatické. Okna na desktope meniť nemusím neviem tie sa držia tam kde majú (ale používam fancyzones)
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
Jednoduska čo máš za grafiku? Ja frčím na 4K s 6800XT a pohoda, upscaling je gamechanger. Občas v novších AAA treba okrem upscalingu aj nejaký ten detail-dva ubrať a nezapínať RT, ale to je daň za 4K hranie s kartou ktorú dnes zoženieš v bazári za 300-350€. Dnes nemusíš vyhadzovať 1000-2000€ za GPU len za to že chceš kvalitný 4K monitor.
Inak to robenie UW z "klasického" 16:9 nejak nechápem, viac šírkových pixelov aj tak nezískam tak prečo by som sa mal obmedzovať o výškové pixely za ktoré som si zaplatil? Aby som nevidel oblohu?
Inak to robenie UW z "klasického" 16:9 nejak nechápem, viac šírkových pixelov aj tak nezískam tak prečo by som sa mal obmedzovať o výškové pixely za ktoré som si zaplatil? Aby som nevidel oblohu?
Spoiler: ukázať