Politická debata
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Re: Politická debata
Ja napr mat strpj casu ta letim do 1990 do usa. Pozeram frasiera prave a zili si tam krasne
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Myslis tym ze cakas na stvrtok 21:00 kym ti ho pustia na telke a ak nejaku cast nestihnes tak ju uvidis mozno o 10r neskor?
Nechcel by som uz zit bez techniky.
Nechcel by som uz zit bez techniky.
Mne by nevadilo presunúť sa aj 50r späť ale nie v tejto krajine, kdekoľvek na vyspelom západe. Ideálne US. Nie každý potrebuje mať xy technológií pod palcom
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
praveze to bolo super, toto je asi vec ktora mi najviac chyba. ze sa pozeralo to co islo v telke, tym padom clovek mal sirsi obzor a nevidel len to co si vybral z nejakej streamovacej sluzby a nezil v takej bubline. a ked to islo v telke, tak to bola udalost ku ktoremu sme sa vsetci zisli, ked sme isli na bajkoch, tak sme vsetci spolu isli domov lebo nieco islo v telke.
u mna uz technologie dosli do stavu ze je to obtiaz. jedina vec bez ktorej by som nevedel zit je splachovaci zachod a toaletny papier. a fakt mam z toho realny strach ze mi ostava 10-20 rokov kym si tuto vymozenost mozem uzivat, snad dovtedy umrem.
presne toto !SKiLEX napísal: ↑Pi 08. Nov, 2024, 19:36 Ale ak porovname rok 2024 a napr. rok 2010, 2015, 2020... Myslim si ze ak sa ma niekto v 2024 lepsie tak je to len svetla vynimka vdaka tomu ze jeho osobny rast dokazal predbehnut klesajuci priemer spolocnosti. Dnes vies ze o mesiac neskor budes chudobnejsi, ze tvoje buduce auto bude horsie ako sucastne, ze kupa nehnutelnosti pre teba bude stale viac nedosiahnutelna, ze tresty za porusenie hocakeho zakona budu vyssie a ich vymahanie prisnejsie.
tak moji rodicia by nerozdychali ani ist na tyzdnovu dovolenku niekde mimo slovenska a kazdu nasu dovolenku prestrachuju (a strasia nou nase deti, ze znamej lekara svagor bol niekde a tam sa mu nieco stalo a blablabla), a tiez od nich pocuvam ze ako viem kludne spat s hypo na krku (a tom mam len necelych 80k). vec sa ma tak, ze clovek je schopny si zvyknut na vsetko, dokonca aj na extremy ako vazenie alebo koncentrak. ale neviem ci si vie zvyknut ze bude horsie. za tisicrocia clovek sa snazil nieco vybudovat aby sa mal lepsie, mal vacsi pocit bezpecia a aj si na to celkom zvykol ze vzdy ma nejaku nadej. no ta nadej sa nejako rozplyva, presne ako pise skilex vyssie.Jednoduska napísal: ↑Pi 08. Nov, 2024, 17:02 ja sa práve ekonomicky lepšie nemám ako naši, mám 300 000 hypotéku a pracujem ako SZCO bez žiadnej istoty, to oni nepoznali a hodilo by ich o zem v takejto finančnej situácii.
ak mas vacsinu majetku viazanu v nehnutelnosti (co ma asi tak 95% slovakov) tak to ani take jednoduche nie je. hlavne ked tu bude naozaj zle, vid ukrajina. navyse malokde na svete je dobre, radikaly vyhravaju volby vsade, rakusko, nemecko, francuzsko, US.Jednoduska napísal: ↑Pi 08. Nov, 2024, 17:02 a ak sa mi tu nepáči, tak všetko predať a odis´t z krajiny je vec pár dní.
krasna myslienka, ale zlyhava na poslednej vete. ak by kazdy obyvatel zemegule chcel mat zivotnu uroven bezneho europana (vlastne byvanie, nejake auto, dovolenka apod.) tak zem kapacitu na cca. 2 mld ludi. takze to 1% ktore vlastni takmer 50% svetoveho bohatsva by musel riadne downgradnut aby tych 55% co vlastni 1% bohatsva mohlo zit dostojne. a aj tych dalsich 11% kam patrime my.Jednoduska napísal: ↑Pi 08. Nov, 2024, 17:02 som názoru že bohatsva je vo svete dosť na to, aby mal každý človek do základného ľudskeho práva pridané aj strechu nad hlavou, čistú vodu a elektrinu. to je niečo na čom by sme mali pracovať (zdravie a vzdelanie a pod. už máme, viď. základne ľudské práva, bohužial sa to nedodržiava). a aj s týmto všetkým by sme si ako vyššia stredná vrstva veľa ubrať nemuseli.
mozeme len hadat aky ma to 1% politicky vplyv, ale vsadil by som ze to bude viac proporcne k ich majetku ako poctu, takze k takemuto spolocenskemu resetu by musela predchadzat kataklizma obrovskych rozmerov ktoreho vysledkom by bolo vyrazne preriedenie poctu ludi...
Spoiler: ukázať
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Nechcel som to tu písať, ale nedá mi to.
Ako chváliť sa tým, že mám 300k hypo...a som s tým OK. Lebo aj Jurko má. A aj Ďurko. Tak je to vlastne asi normálne. V tom je práve tá pointa systému, v ktorom žijeme, priamo zviazaná s kvalitou života. Ale to je na dlhšiu filozofickú debatu pri pive
Potom počúvaš podcast o investovaní a na otázku moderátora, že koľko má dotyčný investor hypotéku a on odpovie, že on v živote žiadnu nemal...asi nebude normálny, keď je normálne mať hypo 300k
Ako chváliť sa tým, že mám 300k hypo...a som s tým OK. Lebo aj Jurko má. A aj Ďurko. Tak je to vlastne asi normálne. V tom je práve tá pointa systému, v ktorom žijeme, priamo zviazaná s kvalitou života. Ale to je na dlhšiu filozofickú debatu pri pive
Potom počúvaš podcast o investovaní a na otázku moderátora, že koľko má dotyčný investor hypotéku a on odpovie, že on v živote žiadnu nemal...asi nebude normálny, keď je normálne mať hypo 300k
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Nerozumiem Odar,
Aký Jurko Ďurko? aké chválenie? porovnávam mentalitu nás a našich rodičov, a to, čo považujeme za denné chleba. nikde nepíšem, že ma hypotéka teší, rpáve naopak, napriek múdrym radám o vyššom výnose z investícií oproti nižším nákladom zo splatenia hypotéky sa chystám ju zaplatiť (aspoň veľkú časť) do 10-ch rokov, lebo ma to, niekde v pozadí, trápi že som viazaný na finančnú inštitúciu ktorej je moje blaho ukradnuté.
Molnart,
tieto globálne strašenia o preľudnení zeme, a nebude dosť toho a tamtoho tu už boli, pri rôznych miľníkoch, a ukázali sa ako nepravdivé. podobne ako panika z klimatickej krízy pretavená v zhoršovanie kvality ľudského života lebo CO2 má väačšiu hodnotu ako ľudský život. choré.
Napríklad v tejto téme som zmenil názor na GMO potraviny, hydroponické pestovanie a jednoducho moderný prístup ku vytváraniu potravín, je to nevyhnutné práve pre to, aby na zemi nikto nebol hladný.
A je v tom jednoduchá logika, jediné čo nás zachráni sú geniálne mozgy čo vymyslia geniálne veci (nebodaj elektrinu dostupnú zadarmo/za drobné), dajte papať všetkým deťom, dajme vzdelanie všetkým deťom, zvýšme IQ potenciál nadchádzajúcej generácie na maximum a ľudstvo má šancu
Aký Jurko Ďurko? aké chválenie? porovnávam mentalitu nás a našich rodičov, a to, čo považujeme za denné chleba. nikde nepíšem, že ma hypotéka teší, rpáve naopak, napriek múdrym radám o vyššom výnose z investícií oproti nižším nákladom zo splatenia hypotéky sa chystám ju zaplatiť (aspoň veľkú časť) do 10-ch rokov, lebo ma to, niekde v pozadí, trápi že som viazaný na finančnú inštitúciu ktorej je moje blaho ukradnuté.
Molnart,
tieto globálne strašenia o preľudnení zeme, a nebude dosť toho a tamtoho tu už boli, pri rôznych miľníkoch, a ukázali sa ako nepravdivé. podobne ako panika z klimatickej krízy pretavená v zhoršovanie kvality ľudského života lebo CO2 má väačšiu hodnotu ako ľudský život. choré.
Napríklad v tejto téme som zmenil názor na GMO potraviny, hydroponické pestovanie a jednoducho moderný prístup ku vytváraniu potravín, je to nevyhnutné práve pre to, aby na zemi nikto nebol hladný.
A je v tom jednoduchá logika, jediné čo nás zachráni sú geniálne mozgy čo vymyslia geniálne veci (nebodaj elektrinu dostupnú zadarmo/za drobné), dajte papať všetkým deťom, dajme vzdelanie všetkým deťom, zvýšme IQ potenciál nadchádzajúcej generácie na maximum a ľudstvo má šancu
- molnart
- Pokročilý používateľ
kde sa to ukazalo ako nepravdive? lebo sa vsetci vysrali na riesenie problemu, resp. ho odpisali ako neriesitelny, zmietli to pod koberec a spravach to prebili vojny na ukrajine a v gaze?Jednoduska napísal: ↑So 09. Nov, 2024, 18:03 tieto globálne strašenia o preľudnení zeme, a nebude dosť toho a tamtoho tu už boli, pri rôznych miľníkoch, a ukázali sa ako nepravdivé. podobne ako panika z klimatickej krízy pretavená v zhoršovanie kvality ľudského života lebo CO2 má väačšiu hodnotu ako ľudský život. choré.
pritom obrovske casti zeme sa stavaju neobyvatelnymi? uz pred 10 rokmi za prvou vlnou migracie zo syrie bola zmena klimatickych podmienok, co vyvolalo akcelerovane spolocenske zmeny napriec celou europou, pritom prvotny dovod sa nas vobec netykal.
v indii aj v castiach US mas oblasti kde je 50 stupnov, co su v podstate podmienky neumoznujuce ludske prezitie.
ale nemusime nikam chodit mimo slovenska, nepamatas si v lete vytopenu nitru? zatopenu stupavu v septembri? par tyzdnov dozadu povodne vo valencii? alebo teraz na floride?
ako sa ti fungovalo v lete? ja som teda ledva zil a dychal, a to som mal v dome "iba" 28 C.
daval si uz niekedy varit vodu? ked zapnes dosku na 2ku tak sa ti to zivote nezovrie, ale ked uz to raz vrie, tak v pohode to vrie dalej aj na tej 2ke. oceany su prehriate, teda je v nich viazane obrovske mnozstvo energie ktore sa prejavuje v extremoch pocasia.
super, vysvetli to ludom ktori toto vsetko povazuju za genovu terapiu ludi a ich zmenu na zidojasterov, ked sa protestuje proti konceptom ako walkable cities, ockovaniu a vseobecne proti pokroku, ktora sa nazyva pliagou. ked zakony na ochranu prirody sa cele rusia, ked doslova predame aj posledne steblo travy, co budes zalievat tou hydroponiou?Jednoduska napísal: ↑So 09. Nov, 2024, 18:03 Napríklad v tejto téme som zmenil názor na GMO potraviny, hydroponické pestovanie a jednoducho moderný prístup ku vytváraniu potravín, je to nevyhnutné práve pre to, aby na zemi nikto nebol hladný.
aky genialni ludia? kde su? vidis nejakeho? bud znechuteni odisli, lebo v lepsom pripade sa im vysmievali, v horsom priamo ohrozovali ich zivoty, alebo predali svoju dusu pre moc a prachy. byt mudrym a inteligentnym je dnes nadavka.Jednoduska napísal: ↑So 09. Nov, 2024, 18:03 A je v tom jednoduchá logika, jediné čo nás zachráni sú geniálne mozgy čo vymyslia geniálne veci (nebodaj elektrinu dostupnú zadarmo/za drobné), dajte papať všetkým deťom, dajme vzdelanie všetkým deťom, zvýšme IQ potenciál nadchádzajúcej generácie na maximum a ľudstvo má šancu
niekedy toto bolo smiesne, dnes je to na plac
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Ja celkom verím v logiku malých vodných cyklov, prehrievajú sa hlavne nárazovo preľudnené oblasti kde je absolútne podceňovaná stratégia zadržiavania vody, zabúdame ako funguje malý vodný cyklus a to sa pretavuje do nárazovejších dažďov, a.k.a. povodní. prosto treba viac vody v obehu, nie len v oceánoch ako píšeš, a správne.
nehovorím že CO2 nie je problém, nebudem na Huliaka fajčiť dútnik do rastlinky, ale znižovať ľudí pod hranicu chudoby lebo potrebujeme tlačiť greendeal je jednoducho choré. pokiaľ ľudia nemajú postarané o seba tak ich globálny stav vonkoncom nebude zaujímať, na to je priemerne inteligentný človek prikrátky.
Ako by povedal Sataniček, šicko zo šickym skapčano... a hlavne sa môžem mýliť, snažím sa počúvať múdrejších v danom obore, no tak ako som 10 rokov dozadu mal iné názory (dnes nesprávne) tak sa o 10 možno zasa zasmejem sám na sebe nikto múdry z neba nespadol...
Zabudni na to čo vidíš okolo seba, Európa je vyspelý ale stárnuci kontinent, potenciál ľudstva je v Afrike, Ázii, miliardy detí, z toho milióny hladné a choré to sú tí géniovia čo nás raz zachránia, ale mozog sa poriadne bez živín nevyvinie, preto spomínam dookola chudobu a základne ľudské potreby.
Idiocracy je super, a čiastočne tam smerujeme ale ten vidiecky ráz krajiny nás zachraňuje, nie sme Británia že si musíš zavolať prisťahovalca aby ti vymenil sifón. zatiaľ.
nehovorím že CO2 nie je problém, nebudem na Huliaka fajčiť dútnik do rastlinky, ale znižovať ľudí pod hranicu chudoby lebo potrebujeme tlačiť greendeal je jednoducho choré. pokiaľ ľudia nemajú postarané o seba tak ich globálny stav vonkoncom nebude zaujímať, na to je priemerne inteligentný človek prikrátky.
Ako by povedal Sataniček, šicko zo šickym skapčano... a hlavne sa môžem mýliť, snažím sa počúvať múdrejších v danom obore, no tak ako som 10 rokov dozadu mal iné názory (dnes nesprávne) tak sa o 10 možno zasa zasmejem sám na sebe nikto múdry z neba nespadol...
Zabudni na to čo vidíš okolo seba, Európa je vyspelý ale stárnuci kontinent, potenciál ľudstva je v Afrike, Ázii, miliardy detí, z toho milióny hladné a choré to sú tí géniovia čo nás raz zachránia, ale mozog sa poriadne bez živín nevyvinie, preto spomínam dookola chudobu a základne ľudské potreby.
Idiocracy je super, a čiastočne tam smerujeme ale ten vidiecky ráz krajiny nás zachraňuje, nie sme Británia že si musíš zavolať prisťahovalca aby ti vymenil sifón. zatiaľ.
To preludnenie - toho sa nebojim, funguje samoregulacia... Cim vyspelejsia spolocnost, tym mensia porodnost. Nie je sucastny prirastok ludi nieco okolo 1% rocne s tym ze to silno taha india a par mensich krajin? A ze sa v najblizisch desatrociach rata skor s ubytkom obyvatelov? Aspon take nieco si pamatam zo starsieho clanku na dennikuN co som cital.
Suhlasim ze klimaticka zmena je problem... Lenze greendeal je vtip. Jeho vplyv na oteplovanie je nulovy, akurat si tym zlikvidujeme priemysel ktory prezil 2 svetove vojny. A otvarame tym prilezitosti pre cinu.
Ak pojde do tuheho tak sa nieco vymysli Ak sa v sucastnosti taky objem usilia ako trebars pocas WW2 investoval do zmeny klimy, tak verim ze v priebehu 3-5rokov by si mal teplotu aku len chces Ved uz dnes by sa dala sposobit minimalne nuklearna zima. Uz len to vymysliet nejak menej destruktivne
Ludia protestuju proti walkable cities lebo v nasich koncinach to dopada tak ze vsetko ostane tak ako bolo, len ti zburaju parkovacie miesta, zdvihnu parkovne, zrusia jazdne pruhy, osadia zakazy vjazdu, uplne ta oberu o moznost efektivne sa presuvat medzi miestami ktore potrebujes k zivotu a ty sa mozes akurat tak pos*at.
K zbytku sa mi vyjadrovat nechce, asi tam ani niet k comu. Na slovensku buducnost nevyzera idealne.
Suhlasim ze klimaticka zmena je problem... Lenze greendeal je vtip. Jeho vplyv na oteplovanie je nulovy, akurat si tym zlikvidujeme priemysel ktory prezil 2 svetove vojny. A otvarame tym prilezitosti pre cinu.
Ak pojde do tuheho tak sa nieco vymysli Ak sa v sucastnosti taky objem usilia ako trebars pocas WW2 investoval do zmeny klimy, tak verim ze v priebehu 3-5rokov by si mal teplotu aku len chces Ved uz dnes by sa dala sposobit minimalne nuklearna zima. Uz len to vymysliet nejak menej destruktivne
Ludia protestuju proti walkable cities lebo v nasich koncinach to dopada tak ze vsetko ostane tak ako bolo, len ti zburaju parkovacie miesta, zdvihnu parkovne, zrusia jazdne pruhy, osadia zakazy vjazdu, uplne ta oberu o moznost efektivne sa presuvat medzi miestami ktore potrebujes k zivotu a ty sa mozes akurat tak pos*at.
K zbytku sa mi vyjadrovat nechce, asi tam ani niet k comu. Na slovensku buducnost nevyzera idealne.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
v pohode, klimatizacia zvladala ist na 22-23 (a arabske/indicke to daju aj z tych 50)
tak ale to uz je asi skor o tebe a otazkou je ci "nevedel" alebo "nechcel"u mna uz technologie dosli do stavu ze je to obtiaz. jedina vec bez ktorej by som nevedel zit je splachovaci zachod a toaletny papier. a fakt mam z toho realny strach ze mi ostava 10-20 rokov kym si tuto vymozenost mozem uzivat, snad dovtedy umrem.
ale s tymto suhlasim, ja si velakrat hovorim, ze by som chcel zit ako nejaky bezny nehladujuci american co si chodi nakupit do Costca a potom doma sedi pri tv.praveze to bolo super, toto je asi vec ktora mi najviac chyba. ze sa pozeralo to co islo v telke, tym padom clovek mal sirsi obzor a nevidel len to co si vybral z nejakej streamovacej sluzby a nezil v takej bubline. a ked to islo v telke, tak to bola udalost ku ktoremu sme sa vsetci zisli, ked sme isli na bajkoch, tak sme vsetci spolu isli domov lebo nieco islo v telke.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Keď máš vonku 50 'C, tak si schopný preexistovať v podzemnom meste, kde reguluješ klímu. Myslím si, že toto nie je problém aj v dnešnej dobe (odhliadnuc od finančnej náročnosti). Otázne je, či je to to, čo chceš. Takže s tým naratívom, že však máme klimatizáciu by som bol opatrný. Asi nikto nechce byť v lete iba nočný živočích a celé dni tráviť len v klimatizovaných budovách.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Podla mna k tomu tak ci tak smerujeme lebo teda teplejsie je urcite ci uz nasou vinou alebo nie.
Ked ale to podzemne mestecko zatopi voda tak to bude vacsia zabava.
Ja by som cele leto najradsej travil v klimatizovanych budovach a to tu mame kolko max 35-40? V Katare klimuju aj exterierove ulice
Ked ale to podzemne mestecko zatopi voda tak to bude vacsia zabava.
Ja by som cele leto najradsej travil v klimatizovanych budovach a to tu mame kolko max 35-40? V Katare klimuju aj exterierove ulice
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
a korcok v PS. na jednej strane dobre, som sa bal zeby zalozil novu stranu. ma blizko k demokratom tak hadam urovna neake tie spory s nimi. celkom fajn sprava
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- molnart
- Pokročilý používateľ
radsej by som ho videl v demokratoch. chyba im tam rozumny clovek jeho formatu ktory by ich mohol vytiahnut do parlamentu a donutit ich prestat riesit kktiny typu podpisy na referendum. obavam sa ze PS uz je na svojich historickych maximach preferencii, ale ani keby mali 30% vladu nespravia.