Roboticky vysavac
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 18. Jan, 2015, 01:37
Re: Roboticky vysavac
servusky, vyberame nejaky schopny vysavac okolo 500E, ale z toho co som sa tu docital tak sa mi zda ze v tej cene je vela kompromisnych rieseni poziadavka je aj mopovanie a idealne teda aj stanica s nadobami na vodu.
Vtej cene som nasiel jedine roidmi EVA, ktore ma 2 rotacne kefy:
https://www.kaufland.sk/product/4323647 ... 69eb07bb9e
mate s tym niekto nejake skuisenosti ? na nete tych recenzii nieje prave vela..
Vtej cene som nasiel jedine roidmi EVA, ktore ma 2 rotacne kefy:
https://www.kaufland.sk/product/4323647 ... 69eb07bb9e
mate s tym niekto nejake skuisenosti ? na nete tych recenzii nieje prave vela..
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
@Jasterisko (aj ostatni): Ak si este nekupil ten Roborock, tak teraz vyzera byt vhodna chvila. Su nejake akcie a niektore naozaj dost fajn. Napriklad:
A aby som nevyzeral len ako podomovy predajca s teplou vodou, tak som si rovno teraz objednal QRevo Pro aj ja. Uz poctivo mesiac neumyvam podlahu, tak som zvedavy, co to dokaze za tie nie male peniaze.
- Vyssie spominany QRevo S, ktory som len o stranu dozadu mal v zozname za 624,-€ najdes teraz za 540,-€. Super cena, myslim si. Ani v Nemecku nekupis lacnejsie.
- Zakladny S8, ktory si bezne pamatam za 500,-€ a najnizsiu cenu tusim 480,-€, vies teraz kupit za 420,-€.
- Moj vybraty QRevo Pro, ktory v Nemecku najlacnejsie kupis za 700,-€ je zrazu u nas (z CR) dostupny za 672,-€.
A aby som nevyzeral len ako podomovy predajca s teplou vodou, tak som si rovno teraz objednal QRevo Pro aj ja. Uz poctivo mesiac neumyvam podlahu, tak som zvedavy, co to dokaze za tie nie male peniaze.
-
- Nový používateľ
Díky za radu ano pokukavam na q revo s z alzy a je zatiaľ favorit.
Pozerám ešte medzitým aj iné značky, a napr. pre porovnanie toto Xiaomi x20+ mi pride ze ma presne tie isté funkcie aj výbavu za o dosť nižšiu cenu:
https://www.alza.sk/xiaomi-robot-vacuum ... 293091.htm
Nevýhody
- nemá automatickú detekciu kobercov, treba ich zadať ručne (u mňa nepodstatné, koberce nemáme ani nebudeme mať)
-Vyššia stanica - co aj výhoda lebo má väčšiu nádrž na vodu
-Zrejme nemá nádržku na vodu v tele vysávača, takže ich chodí namáčať do stanice.
Edit: nemožnosť použitia saponatu na podlahu- strata záruky, takze umýva podlahu so studenou vodou
Rozmýšľam či teda pre mna tá jediná reálna nevýhoda chybajuca nádržka (aj ked q revo s ma len 18ml) stoji za doplatenie 180e.
Ma s týmto robotom niekto skúsenosti, alebo vidi tam aj ine nevýhody? Ďakujem
Pozerám ešte medzitým aj iné značky, a napr. pre porovnanie toto Xiaomi x20+ mi pride ze ma presne tie isté funkcie aj výbavu za o dosť nižšiu cenu:
https://www.alza.sk/xiaomi-robot-vacuum ... 293091.htm
Nevýhody
- nemá automatickú detekciu kobercov, treba ich zadať ručne (u mňa nepodstatné, koberce nemáme ani nebudeme mať)
-Vyššia stanica - co aj výhoda lebo má väčšiu nádrž na vodu
-Zrejme nemá nádržku na vodu v tele vysávača, takže ich chodí namáčať do stanice.
Edit: nemožnosť použitia saponatu na podlahu- strata záruky, takze umýva podlahu so studenou vodou
Rozmýšľam či teda pre mna tá jediná reálna nevýhoda chybajuca nádržka (aj ked q revo s ma len 18ml) stoji za doplatenie 180e.
Ma s týmto robotom niekto skúsenosti, alebo vidi tam aj ine nevýhody? Ďakujem
Naposledy upravil/-a Jasterisko v Ut 12. Nov, 2024, 14:41, upravené celkom 1 krát.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Ako, za tú cenu do 370€, keby bol ešte dostupný, tak by to bol podľa mňa solídny deal ale ak si celkovo môžeš dovoliť RevoS, tak ber Revo, za tú cenu je to jednoducho neprekonateľný deal.
Aj celkovo, za takú cenu je to už fakt pravý čas si nejakého robota kúpiť...že, @eSsay?
Aj celkovo, za takú cenu je to už fakt pravý čas si nejakého robota kúpiť...že, @eSsay?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
a vyrabaju k tym roborockom aj waste kit?
uz sa zacinam po robotovi obzerat aj ja
- rotacne mopy
- stanica aj s vodou
- moznost waste kitu
a vlastne neviem co dalej by ma malo zaujimat lebo mam pocit, ze vsetci robia +- to iste az na nejaky gimmick tu a tam
uz sa zacinam po robotovi obzerat aj ja
- rotacne mopy
- stanica aj s vodou
- moznost waste kitu
a vlastne neviem co dalej by ma malo zaujimat lebo mam pocit, ze vsetci robia +- to iste az na nejaky gimmick tu a tam
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Co sa tyka toho waste kitu, tak je to take trochu divne pri Roborockovi. Tuto pise celkom znaly typek, aka je situacia. Ocividne moznost doobjednat si waste kit skoncila s prvotnym QRevo modelom a dalej si uz treba vybrat pri kupe, ci bude so zabudovanym kitom alebo navzdy bez neho. Ocividne existuje nejaky kit pre QRevo, ale dostupny akurat na AliExpresse, za draho a ktovie, ci by pasoval na nieco novsie. Ak to chces pouzivat hned od kupy, tak sa asi da vybrat aj Roborock. Ak to chces kupit neskor, tak asi skor ist do Dreame, ktory to ma lahko dostupne v Europe pre viac modelov.
Tie gimmicky - ide o to co chces. Vacsinou su to rovnake/obkukane technologie, ale z casu na cas sa objavia nejake dobre veci. Napriklad tie rotacne mopy su asi dobra vec. Taktiez sa tu ludia tvaria, ze bez stanice na vodu sa uz neda existovat. Ja osobne som si priplatil za mopovanie na vysuvnom ramene, aby to pekne umyvalo aj popri stene a okolo nabytku. V cene tohto upgradu mam aj umyvanie a susenie mopov teplou vodou/vzduchom. Tiez mi ide o dobru integraciu do Home Assistantu. Dalej len zoradis vyhovujuce modely podla ceny a prvy, co bude za akceptovatelne peniaze vlozis do kosika. Asi ine nemas co spravit, kedze tie firmy trpia klasickym cinskym syndromom, ked vydavaju 50 roznych modelov, jeden cez druhy, ani boh nevie ktory co znamena... novsi v nizsom rade ma lepsie funkcie ako stary vo vyssom, ale chyba mu vec X z modelu Y a podobne. Treba vybrat pozadovane featurky, podla toho zvolit konkretne modely a potom uz len cakat na dobru cenu.
Este k tomu Xiaomi X20+ vyssie... tiez tak zahadne neviem najst velkost nadrzky na vodu a strasia ma tie slovne spojenia "suche cistenie". Asi by som sa mu vyhol velkym oblukom, lebo s nejakymi polosuchymi handrami tam suchat skvrny na podlahe... to sa mi dost hnusi.
Tie gimmicky - ide o to co chces. Vacsinou su to rovnake/obkukane technologie, ale z casu na cas sa objavia nejake dobre veci. Napriklad tie rotacne mopy su asi dobra vec. Taktiez sa tu ludia tvaria, ze bez stanice na vodu sa uz neda existovat. Ja osobne som si priplatil za mopovanie na vysuvnom ramene, aby to pekne umyvalo aj popri stene a okolo nabytku. V cene tohto upgradu mam aj umyvanie a susenie mopov teplou vodou/vzduchom. Tiez mi ide o dobru integraciu do Home Assistantu. Dalej len zoradis vyhovujuce modely podla ceny a prvy, co bude za akceptovatelne peniaze vlozis do kosika. Asi ine nemas co spravit, kedze tie firmy trpia klasickym cinskym syndromom, ked vydavaju 50 roznych modelov, jeden cez druhy, ani boh nevie ktory co znamena... novsi v nizsom rade ma lepsie funkcie ako stary vo vyssom, ale chyba mu vec X z modelu Y a podobne. Treba vybrat pozadovane featurky, podla toho zvolit konkretne modely a potom uz len cakat na dobru cenu.
Este k tomu Xiaomi X20+ vyssie... tiez tak zahadne neviem najst velkost nadrzky na vodu a strasia ma tie slovne spojenia "suche cistenie". Asi by som sa mu vyhol velkym oblukom, lebo s nejakymi polosuchymi handrami tam suchat skvrny na podlahe... to sa mi dost hnusi.
-
- Sponzor fóra gold
jo ten prispevok som tiez nasiel. Pri QRevo Pro uz su na webe 2 rozne stanice.
Takze tadeto cesta nevedie. Este su tie DIY kity, ktore su asi vo finale lepsie (vies si tam regulovat vsetko mozne) ale stale su to len DIY kity cize asi moc nechcem.
Vidim to predbezne na Dreame... mozno aj X40 za 1100 zoberiem. L20 Ultra je momentalne trosku drahy (900e).
Nejaky typek na reddite spravil comparison tabulky (robi aj pre roborock) - https://www.reddit.com/r/Dreame_Tech/co ... t/luidvmx/
Paci sa mi, ze sa tam okrem mopu vysuva aj ta stetina co zbiera bordel a aj tricut kefa vyzera dobre
A teda suhlasim im nacisto drbe. Uz je aj X40 Pro v cine a X50 o par mesiacov
Takze tadeto cesta nevedie. Este su tie DIY kity, ktore su asi vo finale lepsie (vies si tam regulovat vsetko mozne) ale stale su to len DIY kity cize asi moc nechcem.
Vidim to predbezne na Dreame... mozno aj X40 za 1100 zoberiem. L20 Ultra je momentalne trosku drahy (900e).
Nejaky typek na reddite spravil comparison tabulky (robi aj pre roborock) - https://www.reddit.com/r/Dreame_Tech/co ... t/luidvmx/
Paci sa mi, ze sa tam okrem mopu vysuva aj ta stetina co zbiera bordel a aj tricut kefa vyzera dobre
A teda suhlasim im nacisto drbe. Uz je aj X40 Pro v cine a X50 o par mesiacov
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Tie 2 QRevo Pro stanice su asi obdoba Dreame Pro/Ultra vs Master verzii. Jedna ma zasobniky na vodu, ktore treba rucne doplnat/vyprazdnovat (vacsie rozmery) a druha vyzaduje pripojenie na privod/odpad vody, neumoznuje rucne doplnanie avsak ma kompaktnejsie rozmery.
S tym chrlenim modelov za posledny rok je bohuzial pravda. Clovek objedna top model a o tyzden vyrobca ohlasi uvedenie noveho modelu. Dreame len za posledny rok uviedol na trh 3 top modely (L/X 30/40/50) a ku tomu este rozne varianty Ultra/Pro). Potom ludia hlasia rozne "porodne" problemy typu, ze napriklad vysuvna bocna kefka prestala fungovat (velka slabost X40 modelu). Co som zatial videl, tak X50 pridava hlavne moznost prechadzania cez vyssie prekazky.
S tym chrlenim modelov za posledny rok je bohuzial pravda. Clovek objedna top model a o tyzden vyrobca ohlasi uvedenie noveho modelu. Dreame len za posledny rok uviedol na trh 3 top modely (L/X 30/40/50) a ku tomu este rozne varianty Ultra/Pro). Potom ludia hlasia rozne "porodne" problemy typu, ze napriklad vysuvna bocna kefka prestala fungovat (velka slabost X40 modelu). Co som zatial videl, tak X50 pridava hlavne moznost prechadzania cez vyssie prekazky.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
-
- Sponzor fóra gold
ahaa, tak ten dreame master mi nejak usiel.
Momentalne je X40 master v ciernej za 1330 vs biela+waste kit za 1100+160.
Musim popozerat tie problemy s bocnou kefkou co hovoris. Este sa trochu bojim Dreame supportu lebo na reddite placu, ze viacmenej neexistuje.
Dreame aspon nechalo stale kompatibilitu toho kitu, Q Revo uz nenapojis na ofiko kit.
// a teraz som si vsimol, ze mi usla l20 ultra za 600 v ramci black friday....no nic to
//// momentalne teda to vyzera
L20 Ultra Complete (785 amazon) + waste kit (170 amazon) = 955
X40 Ultra (1100 alza) + waste kit (170 amazon) = 1270
X40 Master (TSBohemia) = 1327
Ale pogooglil som zbezne tie problemy so side brush a je to mierne desive pri tej X40tke
////// DIY za liter, fajne
///////
https://www.tsbohemia.sk/roboticky-vysa ... ly_d519851
Momentalne je X40 master v ciernej za 1330 vs biela+waste kit za 1100+160.
Musim popozerat tie problemy s bocnou kefkou co hovoris. Este sa trochu bojim Dreame supportu lebo na reddite placu, ze viacmenej neexistuje.
Dreame aspon nechalo stale kompatibilitu toho kitu, Q Revo uz nenapojis na ofiko kit.
// a teraz som si vsimol, ze mi usla l20 ultra za 600 v ramci black friday....no nic to
//// momentalne teda to vyzera
L20 Ultra Complete (785 amazon) + waste kit (170 amazon) = 955
X40 Ultra (1100 alza) + waste kit (170 amazon) = 1270
X40 Master (TSBohemia) = 1327
Ale pogooglil som zbezne tie problemy so side brush a je to mierne desive pri tej X40tke
////// DIY za liter, fajne
///////
na ts bohemia ho majuloleqboleq napísal: ↑Ut 12. Nov, 2024, 11:48 Ako, za tú cenu do 370€, keby bol ešte dostupný, tak by to bol podľa mňa solídny deal ale ak si celkovo môžeš dovoliť RevoS, tak ber Revo, za tú cenu je to jednoducho neprekonateľný deal.
https://www.tsbohemia.sk/roboticky-vysa ... ly_d519851
-
- Nový používateľ
Ako ďalšiu alternatívu v dobrom pomere cena / výkon som našiel xiaomi X20 Max - novinka, ešte ho nemá moc predajcov, dostupný tuza 587 https://www.tsbohemia.sk/roboticky-vysa ... ax_d532608
V tej cene:
-Výsuvné rameno s rotacnym mopom! 0_0 (Najlacnejší vysávač s tputo funkciou)
-umyvanie mopov s teplou vodou 55c
-susenie horúcim vzduchom
-strihanie vlasov - proti namotavaniu dlhých vlasov 0_0
Za tu cenu je to fajn ponuka co myslíte?
V tej cene:
-Výsuvné rameno s rotacnym mopom! 0_0 (Najlacnejší vysávač s tputo funkciou)
-umyvanie mopov s teplou vodou 55c
-susenie horúcim vzduchom
-strihanie vlasov - proti namotavaniu dlhých vlasov 0_0
Za tu cenu je to fajn ponuka co myslíte?
-
- Sponzor fóra gold
Ten vyzera pekne - zas tam xiaomi napraskal vsetko mozne ak to nezabiju appkou tak to moze byt fajn (mame napr. X10 a ten ani nevie koberce detegovat...pricom jeho dreame ekvivalent vie cize iba v sw vypnute)
-
- Sponzor fóra gold
Fun fact vystrkavaciu side brush predstavil ako prvy Samsung pred 11 rokmi
-
- Sponzor fóra gold
Re: Roboticky vysavac max 400€
ako vysoko mas ten sifon? lebo niekde citam, ze by mal byt vyskovy rozdiel max 38cm co teda neni prave najviac
lebo ja by som to chcel pustit tam kde je susicka a to je nejakych mozno 60-65cm od podlahy, uz vidim ako tam budem davat do stredu nejake cerpadlo jak mam na klimatizaciach
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
O tom vyskovom limite som cital aj ja, ale skor si myslim, ze to je v kombinacii s dlzkou hadiciek. Ja mam celkovu dlzku mozno 2 metre a sifon je vo vyske asi 60 cm od podlahy. Do dnesneho dna funguje vsetko bez jedineho problemu, vzdy odsaje vsetku vodu z odpadoveho zasobnika. Mam pocit, ze bol aj rozdiel medzi EU a nonEU sadami. Tie pre EU trh mali myslim vykonnejsie odsavacie cerpadlo.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.