Poplatok za storno objednávky

Všetko o reklamáciách a skúsenostiach s predajcami ...
|lucas|
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 16. Júl, 2014, 09:40

Poplatok za storno objednávky

Príspevok od používateľa |lucas| »

Čaute, môže predávajúci vymáhať poplatok za storno objednávky? Objednal som cez víkend pneumatiky, celý týždeň žiadne info o nejakom odoslaní atd. Až dnes keď som písal, že ruším objednávku , že nemám žiadne info, pneu už by aj trebalo nahodit, tak predávajúci hneď odpoved, že objednávka stornovana, ale že balik už ma prepravca a preto poplatok 30€, reku jak ma, keď žiadne info neprišlo, resp zrazu až keď chce človek stornovať. Písal som, že nech mi pošlú podacie cislo, resp keď to ma nejaký kuriér, musia mať číslo balíka atd. Tak na to ani nereagovali, len vyhrážka ze vymáhať sumu bude firma na to určená, a že 149€ si pytaju hneď už len keď začnú vymáhanie. Môže eshop zo zákona vymáhať také poplatky za storno? Druha vec, pan písal maily doteraz do 22druhej, čo tiež mi príde cudne, že čo za poriadny eshop ma “zákaznícku” linku takto do večera :-D ja debil som sa tiež nepozrel poriadne čo za eshop to, našiel som dobrú cenu, a pozeram Heuréku až teraz a všetky 10 recenzií len že sú to odrbavaci :facepalm: pneumatikaren.eu
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Re: Poplatok za storno objednávky

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Asi by som mu najblizsie 2-3tyzdne porobil par fejkovych objednavok krizom cez cele slovensko ked sa nevie slusne spravat :D

Nejaky fajny rozmer co uz v zivote nikomu nepreda

https://pneumatikaren.eu/produkt/goodye ... -fp-oe-lr/
|lucas|
Používateľ
Používateľ

No, tak teraz ma dostal už totálne, wtf, to každý druhý jozo ma v garáži eshop ci ako :facepalm:

Obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

No firma ako noha. Najprv SEGWAY, potom SW mobility, Gaarp Media, DaarpMedia... hlavne ze statu dlhuje 18 tisic eur, suflikant nejaky chorvatsky.

Idealne toto poriesit s pravnikom, aj keby to stalo viac penazi. Uz len z principu. Kedze si to objednaval cez eshop (na dialku), tak mozes do 14 dni odstupit od zmluvy. Vynimky, kedy nemozes od zmluvy odstupit su popisane v §7, odseku 6 Zakona o ochrane spotrebitela. Pneumatiky rozhodne nepatria do tych vynimiek. Ten tajtrlik ma v obchodnych podmienkach napisane, ze ak zrusis objednavku po viac ako 24 hodinach, tak platis 30,-€ za 4 kusy tovaru. Neviem, ci to ma nejaku pravnu platnost, to musi povedat niekto znaly.

Ale celkom urcite sa to da urobit tak, ze ty nebudes rusit objednavku, ale odstupis od zmluvy v tej 14 dnovej lehote. V tomto pripade ale musis zaplatit postu nazad, nakolko podla zakona to znasa kupujuci, ak bol vopred informovany predavajucim a je to napisane v obchodnych podmienkach. Ci sa da tovar neprevziat a odvezu mu to nazad "zadarmo", to uz neviem :-).

Kazdopadne ked sa ten chorvatsky jeliman chce hrat na nejake vymahanie, tak by som ho uplne najviac osral. Okamzite by som mu poslal odstupenie od zmluvy mailom aj doporucene postou a aj kebyze mam zaplatit 50,-€ za vratenie pneu, tak to zaplatim, ale to tupelo odo mna neuvidi ani 1 euro. A vymahanie si moze strcit do riti. Odpis mu slusne, ze teda chapes, ze nema ziadne cislo balika a za tento komentar teda odstupujes od zmluvy.

Vyssie uvedeny screenshot by som mu dal na Googli do recenzii. Kukam, ze sidlo ma v BA. Asi sa tam pojdem pozriet. Do pice matere aj s takymito ludmi.
Festro1991
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17

Príspevok od používateľa Festro1991 »

To je jednanie na úrovni toto,.....
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
|lucas|
Používateľ
Používateľ

No lenže keď vidím čo to je za dementa, tak rozhodne sa mi nechce prebrat pneumatiky v hodnote 600€, posielat ich nazad a čakať že kedy, a ci vôbec mi vrati peniaze. Najradšej by som poslal mailom ako hovoríš odstúpenie od kúpnej zmluvy a balik neprebral, aj to pochybujem že je nejaký na ceste. Recenzie ľudí že mesiac chodila objednávka, nakoniec došli dve a podobne ma celkom o tom presviedčajú. Normálne som v šoku, toto som s e-shopom ešte nezažil…
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Osrat ho a v uvodzovkach osrat aj 600,-€. Teraz uz je to vojna s tym sulinom, a preto musis teraz urobit vsetko precizne. Poslat mu odstupenie od zmluvy (nie zrusenie objednavky) mailom a aj postou doporucene. Papierik o podani listu si odlozis, nakolko dokazne bremeno, ze si odstupil od zmluvy znasas ty. Pneumatiky bud nikdy nepridu, alebo pridu a pripadne ich vratis. Potom cakas na peniaze, zo zakona ma na to 14 dni. Nasledne mozes poslat vymahacov nanho, ked sa nimi tak ohana. A zainvolvovat SOI.
kllr007
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52

Príspevok od používateľa kllr007 »

No ja by dlhšom nic také drahé od neho neprebral a dohadovať sa potom na vrátení 600€ bude od trpká čo chce vymáhať 30 zaujímavé.
Poslať to odstúpenie do zmluvy (vzor nájdeš na nete), objednávku neprevziat a kuriérovi povedať nech to vráti odosielateľovi.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Ty vole, nove dno ten mail od neho. Urcite screenshot hodit na heureku aj google recenzie. A oresbentak, odstupenie od zmluvy a imho tiez neprebrat.

A clovek sa uci no, mna vselikto o par eur uz oklamal, ludia su hovada.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

A hrozi nieco ak s nim proste ukoncis konverzaciu a tovar nepreberies?

Ved si to ani nemusel objednavat ty, kludne to mohol byt nahodny clovek co zadal tvoje udaje.

A aj keby bol v prave(co si nemyslim ze je, ale nechce sa mi dohladavat konkretny zakon), skusali ste niekedy od niekoho vymahat 30€? :D
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

tak ako pise skillex. Zisti si, ci neprebratim pneumatik nieco porusujes. Ja by som to nepreberal, odstupenie od zmluvy by som poslal ako pise Zoom.
Konverzaciu s nim by som si odlozil, a napisal mu, ze danu vec posuvas na policiu a podavas trestne oznamenie napriklad za osocovanie a mozno ti este nieco poradia
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

neprebratim online objednavky moze od teba maximalne pytat preplatit postovne smerom k tebe (a mozno naspat)
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Podla mna by si mu uz nemal odpisovat ani s nim nijako komunikovat... Maily ignorovat, cislo zablokovat. Danej problematike sa venuje § 7 zákona č. 102/2014 Z.z.

Nie si dlzny nikomu nic, pokial to nie je tovar na mieru atd. (vymenovany dole v screene) tak mozes od zmluvy odstupit aj pred dorucenim objednavky, a predajca od teba nesmie pozadovat ziadny stornopoplatok.
Obrázok

Podla rychleho googlenia to vyzera tiez tak
https://ficek.sk/moze-v-eshope-kupujuci ... vku-292632
https://ficek.sk/storno-poplatok-za-nak ... rnet-13120

Uz len za to ze si dovolil ti tykat by podla mna bolo uplne spravodlive ak by skrachoval. A to aby ti ako zakaznikovy vynadal do kktov... No neviem, ak by som to robil ja svojim zakaznikom tak by som mal urcite o dost krivejsi nos :D
HerdaPeter
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2008, 18:12

Príspevok od používateľa HerdaPeter »

Pokiaľ má zmluvných podmienkach s ktorými si pravdepodobne súhlasil pri potvrdení objednávky že za storno po určitom čase môže žiadať od teba 30€, tak teoreticky právo na to má . Ale žiadne že niekto príde od teba vymáhať sumu 149€ v tomto prípade nehrozí . To nieje vymáhanie pokuty za prekročenie rýchlosti alebo jazda bez diaľničnej známky.. Jeho postup by mal byť taký že by ti mal poslať písomnú výzvu na úhradu pohľadávky , Pokiaľ nebudeš na to reagovať nasleduje ďalší postup, ale podľa mňa ani k tomu prvému kroku nedôjde .
Miso122
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36

Príspevok od používateľa Miso122 »

Nie, ziadne teoreticke pravo nema. Ziadat poplatok za storno objednavky je protizakonne.
ITX >>> ATX

Návrat na "Reklamácie a paragrafy"