Bazos a Packeta - kurier vyzdvihne balik na dobierku
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Re: Bazos a Packeta - kurier vyzdvihne balik na dobierku
ano hol AI prekladače vyrazne pomahaju podvodnikom ja som si uz aj osobu preveroval na FB stranke kde mala v kolonke pracuje napisane DPD sale manager alebo nieco take ale tiez som sa zabrzdil ked to chcelo moje udaje o karte
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Ano, je mozne ze pouzivaju AI na preklad. Dokonca zvolili meno Marian Budkaj, adresa Namestovo, cize nic, co by hned vzbudzovalo podozrenie. V kazdom pripade som im odpisal, ci si myslia, ze som natolko hlupy, ze do nejakej akoze DPD stranky zadam svoje bankove udaje/cislo karty vratane CVV. Uz sa nikto neozval a rovnako ten "DPD" link uz nefunguje. Ale verim, ze sa stale najdu ludia, ktori tam bez problemu zadaju vsetky svoje udaje.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Samozrejme ze sa nájdu aj ked 1 z 1000
No, toto mi trochu smrdi, dal som inzerat na bazos a do cca 30 minut odozva.
Mail 1: Relativne sofistikovana otazka, ale ziadne oslovenie, pozdrav, podpis. Mail vyzera podozrivo, gmail, ale "mexican".
Mail 1: Relativne sofistikovana otazka, ale ziadne oslovenie, pozdrav, podpis. Mail vyzera podozrivo, gmail, ale "mexican".
Mail 2: Ziadna reakcia na akukolvek informaciu v moje rozsiahlej odpovedi. Zrazu podpisana ZdenkaAké sú technické špecifikácie Topping E30 a Topping L30, najmä akú maximálnu impedanciu a výstupný výkon podporuje zosilňovač L30 pre slúchadlá?
Moja odpoved:Ak by bolo možné, rada by som vytvorila objednavku cez kuriérsku službu DPD na vasu adresu a na moje vlastne naklady, aby som vás zbavila tejto časti procesu
Tuto cast procesu mam praveze najradsej. S usmevom sa tak vyhnem podvodnikom.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
no ja som od nahodenia inzeratu 6.11. 2024 17:39 dostal vzapäti email:
6.11. 2024 17:53 - "Zdravím! Je zdroj vybavený ochranou proti preťaženiu a skratu" (e.zomobalazum03)
6.11. 2024 18:36 - "Dobrý deň. Je tento inzerát aktuálny?" (laurale.wis3250732)
7.11. 2024 00:11 - "Zdravím. Je váš inzerát ešte stále dostupný?" (c.o.lytunex)
7.11. 2024 08:24 - "Aké sú fyzické rozmery zdroja? Želám Vám krásny deň." (ninahodzova1+5b0g)
7.11. 2024 19:51 - "Zdroj aktuálne??" (por.shisumi1)
vsetko rozny gmail (vid. zatvorka /ak to bude vadit vymazte/), vsetko evidentne fake a samozrejme na ziaden som neodpovedal, mam ich u zadnice ale spamuju riadne ...
6.11. 2024 17:53 - "Zdravím! Je zdroj vybavený ochranou proti preťaženiu a skratu" (e.zomobalazum03)
6.11. 2024 18:36 - "Dobrý deň. Je tento inzerát aktuálny?" (laurale.wis3250732)
7.11. 2024 00:11 - "Zdravím. Je váš inzerát ešte stále dostupný?" (c.o.lytunex)
7.11. 2024 08:24 - "Aké sú fyzické rozmery zdroja? Želám Vám krásny deň." (ninahodzova1+5b0g)
7.11. 2024 19:51 - "Zdroj aktuálne??" (por.shisumi1)
vsetko rozny gmail (vid. zatvorka /ak to bude vadit vymazte/), vsetko evidentne fake a samozrejme na ziaden som neodpovedal, mam ich u zadnice ale spamuju riadne ...
Spoiler: ukázať
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
pre urcite skupiny ludi evidentne obrovsky vynosny biznis, policia s tym samozrejme doslova nic nerobi, vid:
https://www.instagram.com/p/DBEoPKNuYjk/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA== napísal: Falošné profily som poslala do čerta, z jedného písala osoba, že ich má 470 a ak jeden nahlásim, určite ho nezastavím. Že zarába na oklamaných Slovákoch minimálne tisícku denne. To bol december 2023.
Spravila som reportáž, pripomenutie, nech sú ľudia bdelí. Už vtedy som komunikovala s viacerými poškodenými. Po odvysielaní reportáže sa mi ozvali ďalší. A začal sa opakovať rovnaký motív. Podali tresné oznámenia, polícia ich zmietla zo stola s tým, že občania nedodržali obvyklú mieru opatrnosti a skutok sa nestal. Odmietnuté, rovnako v Bratislavskom či Prešovskom či inom kraji. Čítala som niekoľko uznesení, ani ťuk o úkone smerujúcom k dolepeniu podvodníkov. Len káranie poškodených, že sa nemali nechať obalamutiť.
Zozbierané uznesenia som poslala na policajné prezídium, či je toto naozaj legitímny postup.
Long story short, po mesiaci som sa dostala k šéfovi kriminálnej polície a teda ma ubezpečil, že áno. Že v popísaných prípadoch nie je naplnená skutková podstata trestného činu podvodu a nie každé klamstvo sa dá z pohľadu trestného práva vnímať ako “uvedenie do omylu”.
Mne ostala nezodpovedaná otázka- aké až veľké klamstvo to musí byť v tejto krajine, ak falošný link zneužívajúci meno serióznej spoločnosti nie je dostatočným “uvedením do omylu”.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Pri predaji cez inzerat:
Na hluposti sa bude stale zarabat. Ked nie takto okato, tak predajom liecivych krystalov v teleshoppingu ci vestenim cez telefon. Nemozes a nechces ochranit vsetkych hlupych ludi pred tymto.
- Na hlupe otazky neodpovedam a uplne ignorujem cloveka ("je to este aktualne?" ked v inzerate je napisane, ze do zmazania je aktualny; alebo "ake parametre ma vec X?" ked sa to da za 10 sekund najst na nete).
- Nejake netradicne riesenia uplne ignorujem ("poslem kamarata", "objednam dopravu", "tuna je link").
- 99% casu riesim veci len cez telefon v zmysle ze volam a nie nejake posielanie sprav hore dole.
- Nikdy nic neposielam a kupujem/predavam len osobne a v mojom meste. Radsej danu vec nepredam a maximalne sa zbytocne preveziem par kilometrov.
Na hluposti sa bude stale zarabat. Ked nie takto okato, tak predajom liecivych krystalov v teleshoppingu ci vestenim cez telefon. Nemozes a nechces ochranit vsetkych hlupych ludi pred tymto.
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Už len keď vidím ako je písaný mail, aký je odosielateľ tak ignorujem. Potom sa roxmohol podvod v štýle “kľudne osobne prebratie ale treba dopredu uhradiť aspoň 20-30€ na cestu” s pod srandy.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
Ja ako bazos panic som sa najprv realne potesil, ale jak vravim, divne od prveho mailu.
Potom prisli dalsie 3, adresy rovnako divoke, ako napisl @patro16.
Potom prisli dalsie 3, adresy rovnako divoke, ako napisl @patro16.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
Ja mám takú skúsenosť, že za tých pár rokov čo mi neprebrali balík dokopy 3x, 3x to bolo po tom čo som to riešil cez telefonát (1x sa mi vrátil balík, 2x som to vyriešil cez bububu ). Odvtedy číslo ani nezverejňujem.
CPU: i5 12600kf Cooler: NOCTUA NH-U12A Chromax Black MB: ASUS ROG STRIX B660-A GAMING D4 RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 Trident Z RGB GPU: ASUS GeForce RTX 4060 Ti DUAL O8G SSD: Samsung 980 PRO 1TB + Kingston KC3000 NVMe 2TB + Crucial MX500 2TB SSD PSU: Corsair RM750x white CASE: Fractal Design Define 7 Compact White TG Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Microlab FC50 Monitor: Dell S2721DGFA OS: Win 10 64bit
Cez telefonat sa ta bude 15 minut vypytovat na otazky co su zodpovedane v inzerate aby ti potom ponukol 1/2 z ceny.
Na to nemam cas ani chut. Beries alebo neotravuj.
Na to nemam cas ani chut. Beries alebo neotravuj.
.
- Pepeb007xx
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
inak, toto mam aj ja casto a najvacsia sranda,ze to robia zasadne iba ludia, ktori na to maju a nepotrebuju zlavu
este mam rad, ked mi niekto na nieco zavola a bude sa robit aky je on mudry a ako o tej veci vie viac ako ja, pritom nevie, to ma posadi vzdy
este mam rad, ked mi niekto na nieco zavola a bude sa robit aky je on mudry a ako o tej veci vie viac ako ja, pritom nevie, to ma posadi vzdy
MB Asus B550-F CPU AMD Ryzen 7 5800X3D @4,4GHz CPU AIO Fracal Desing Lumen S36 GPU Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24G RAM Patriot 64GB DDR4 SSD Samsung 990 PRO 2 TB PSU Corsair RM850x Case Fractal Design North Chalk White TG Clear Monitor Samsung 32''U32H850 OS Win 11PRO64SK Repro Edifier S880DB
NAS Synology DS218play Noctua 20TB WD Red Surveillance Reolink RLN16-410 8TB UPS EATON Ellipse ECO800
Router Mikrotik hAP ac³ MESH 2×Asus RT-AX55 TV Philips 65OLED806 SoundBar Samsung HW-Q950A 11.1.4
Retro handheld Anbernic RG556 + Samsung PRO Ultimate 512GB GamePad Xbox wireless controller
#grammarnazi #parfumslover Steam Pepeb007xx #DotA2 pretaktovanie klan: PC.SK Battle.net pepeb007xx#2925 #diablo4
NAS Synology DS218play Noctua 20TB WD Red Surveillance Reolink RLN16-410 8TB UPS EATON Ellipse ECO800
Router Mikrotik hAP ac³ MESH 2×Asus RT-AX55 TV Philips 65OLED806 SoundBar Samsung HW-Q950A 11.1.4
Retro handheld Anbernic RG556 + Samsung PRO Ultimate 512GB GamePad Xbox wireless controller
#grammarnazi #parfumslover Steam Pepeb007xx #DotA2 pretaktovanie klan: PC.SK Battle.net pepeb007xx#2925 #diablo4
Ja sa vždy zo zásady pýtam zo slušnosti či je inzerát aktuálny lebo častokrát už nie je a stalo sa to aj mne (zabudol som zmazať inzerát). Moja skúsenosť, 50% neodpovie a do pár hodín inzerát zmizne, 25% už nie je aktuálne a 25% mám šancu ak to dakto medzitým nevezme osobne. Čiže mi vravíte že zdvihnem úspešnosť odpovedí len tým, že nezačnem mail slušne otázkou Je to ešte aktuálne a návrhom prevzatia (osobne, dobierkou podľa situácie)?
Osobne neznášam otázku v prvom maily a to ci sa dá niečo robiť s cenou. Hned viem že daná osoba je spekulant a podľa toho sa odvíja moja odpoveď. Ale na druhej strane je obrovské množstvo podvodníkov ktory niečo "predavaju" a preto sa snažím byť ku každému kto preukáže záujem ústretový a trpezlivý co sa mi v 90% predaja vždy osvedčilo a tovar sa predal. Aj ked priznávam že to da často zabrať.
Asus ROG STRIX X670E-A , AMD Ryzen 7 7800X3D + ROG STRIX RYUJIN II 360 argb , Gainward RTX 4090 Phantom, 32GB DDR5 6000MHz CL36 , Super Flower 1KW , Fractal R6 , LG OLED42C2 ,