Vianocne trhy

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22

Vianocne trhy

Príspevok od používateľa Pepeb007xx »

caute,

boli ste? idete? kam? co dopocurujete?

tento rok som rozmyslal Vieden, baklava a klobaska ma laka :), mozno este ocumovat pamiatky
MB Asus B550-F CPU AMD Ryzen 7 5800X3D @4,4GHz CPU AIO Fracal Desing Lumen S36 GPU Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24G RAM Patriot 64GB DDR4 SSD Samsung 990 PRO 2 TB PSU Corsair RM850x Case Fractal Design North Chalk White TG Clear Monitor Samsung 32''U32H850 OS Win 11PRO64SK Repro Edifier S880DB
NAS Synology DS218play Noctua 20TB WD Red Surveillance Reolink RLN16-410 8TB UPS EATON Ellipse ECO800
Router Mikrotik hAP ac³ MESH 2×Asus RT-AX55 TV Philips 65OLED806 SoundBar Samsung HW-Q950A 11.1.4
Retro handheld Anbernic RG556 + Samsung PRO Ultimate 512GB GamePad Xbox wireless controller

#grammarnazi #parfumslover Steam Pepeb007xx #DotA2 pretaktovanie klan: PC.SK Battle.net pepeb007xx#2925 #diablo4
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Re: Vianocne trhy

Príspevok od používateľa scream »

Kvoli trhom by som sa dnes uz nikam netrepal, je to vyslovene komercna zalezitost. Ale ked uz to musi byt, tak budapest je za rohom. LAcne ubytovanie, dobra doprava a trhy su tiez fajn. Akekolvek vacsie nemecke mesto ma tiez trhy s paradnou atmosferou.
Mne sa najviac pacili trhy na letisku v v mnichove. Cakat na odlet a byt na vzduchu s varenym vinkom malo daco do seba.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
LeaR
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 09. Sep, 2011, 19:31

Príspevok od používateľa LeaR »

My sme boli minuly rok v HU a bolo tam velmi pekne.

Co som zvedavy, na cenu ciganskej v BA tento rok :D
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

Tiez tento rok planujeme ist niekam na trhy, v hre je zatial Vieden a Varsava. Ratam ze Vieden bude cenovo prestrelena (planujem tam aj 1 den prespat), poliaci by mohli byt cenovo prijatelnejsi. No dobry point je aj ta budapest.
Ta ciganska bude cenovy masaker, u nas nevedia co za to pytat. Sme boli v Kremnici na gegoch a mali ju tam tiez, no zapytali cca 8€. Dali mi trocha masa do starsej buhty (mrvila sa uz poriadne) a trocha cibule z vypeku. No padla mi sanka. Sa necudujem, ze ludia radsej idu do mekaca
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Purejoke
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 30. Sep, 2013, 11:22

Príspevok od používateľa Purejoke »

Mesiac dozadu na pezinskom vinobraní cigánska 10 eur a suché lokše po 3,5 takže treba si dať len punč. :D

Budapešť je dobrý nápad. Neviete ako sú natom s angličtinou ? nerád sa dorozumievam rukami. A pár rokov dozadu v Poľsku sa so mnou niektorí nebavili vôbec pokiaľ som niečo povedal po anglicky.
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Samsung 980 1TB Case: NZXT H700 Monitor: Dell AW2721D
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Víno po maďarsky - bor. viac ti netreba, či si aj hladný? :D

ja inak trhy dlhodobo nemusím, v KE ma naposledy minulý rok pri vínku otravovali nejakí feťáci (chceli peniaze) a skoro im po papuli dal, ale viac ako oni ma hnevala absencia mestskej polície, milión ľudí na hlavnej a oni nikde....

Inak už cca. 10 rokov dozadu vedeli langošári urobiť 10K v čistom za ten mesiac, takú som mal info teda.

Mám na trhoch jednych známych čo predávajú ručné výrobky, ich rád pozriem ale to je rarita, máločo ma tam vie prilákať, všade bordel, plnka, drahé....

Budapešť by som možno zvážil ak to musia byť trhy, kôli celkovo peknej atmoške mesta.
adam102
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa adam102 »

Zatial to vyzera na Krakov, aspon tak pokukujem. Ale pocul som samu chvalu na Oradeu - pomer ceny/sluzby, <3 hodinky autom pre ludi z KE, aspon nejaky zazitok. V Polsku sa da celkom pekne dohovorit. Ved Wino = vino, Piwo = pivo. Dzień dobry, prosze jedno wino, dwa deci. Czerwone, biale. Neexistuje, ze sa neda. Hlavne po par poharoch to uz ide samo. Skor, ze je typek blbec a vyslovene nechce, ale na takych som narazil aj v Cesku, ak perfektne nemluvis. Nerozumie "krajec chleba" a podobne nezmysly. Vacsinou sa ale zasmeju a skor potesia, ze sa tam trapis. A v 21. storoci? Namierim fotak na text a mam prelozene, zahubujem do mikrofonu a virtualny Poliak to povie za mna. Zavisi ale od dotycneho, nie kazdemu sa s tym chce serkat, hlavne ak tam ma dlhu soru zakaznikov.

V KE ti somraci strasne otravuju, ale to aj pri pive v lete. Skoro vsetko posielaju male deti. Viac mi vadia ludia, ktori im nieco prispeju. Lebo kde je ponuka, tam je aj dopyt. Inak lokalne trhy su jedine o tom ist tam s kamosmi/rodinou/kolegami po praci po sty raz, volaco vyzrat, zapindat na ceny a kvalitu a ist domov. Mame uz nejake oblubene miesta, ale doma je to podla mna nuda, stale dookola to iste. Ak to ma za nieco stat, treba ist von, aspon nejaku zmenu.
MB: Gigabyte B550 Vision D CPU: AMD Ryzen 9 3900X/Noctua NH-D12L RAM: Gigabyte Designare 128 GB 3200 MHz CL16 GPU: AMD Radeon Pro Ⅶ SSD: 2 × Samsung 990 PRO 2 TB HDD: 2 × WD40EZRZ PSU: Seasonic PRIME Fanless TX-700 ODD: Pioneer BDR-XS07B-UHD CASE: Lian Li PC-O11 WXC FAN: 6 × Noiseblocker Multiframe M12-1 LCD: NEC PA301W | NEC LCD2090UXi KB: Filco Majestouch 2 MX Brown | Ducky One 2 Mini MX Blue MOUSE: Zowie FK2/Zowie P-SR HP: Beyerdynamic DT 990 PRO TV: Pioneer PDP-LX5090H
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

Mne toto cele pride taka trosku absurdnost. Ceny za najom astronomicke a potom sa to taha od ludi z penazenky aby (v lepsom pripade mesto)
sa aj zarobilo. Kvalita nikde, ciganska je pekny priklad. Za mna nech si natahaju stanky od zaciatku po koniec hlavnej za normalne ceny a kto bude mat zaujem a kvalitu zarobi, kto nie, tak smolka.
Tieto novodbe trhy to je jak gastro na festivale. Radsej dam varene vinko vo dverach fungujucej restauracie ako podporovat sezonnych vypalnikov.

Imho v inej krajine ako turista to beriem ako dalsi predrazeny zazitok ale doma to uz asi podporovat nebudem.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Oradea je super tip, všeobecne ma dlho láka Rumunsko dík.

ako trhy kašlem ale všeobecne na výlet.

Návrat na "Debata o všetkom"