Takze neviem či som trafils pravne temu ale podla mna za moj problem moze windows...
V poslednej dobe sa mi stale stava ze ked aplikáciu tak okno neotvori na hlavnej obrazovke ale na druhej obrazovke co je v mojom pripade TV ktora je ale vypnuta takze ak chcem pokracovat mam len 2 moznosti odpojit hdmi kabel k telke alebo zapnut telku a pretiahnut si okno aplikacie na hlavnu obrazovku... neviem preco to robi a ako nastavit spravit aby sa okno otvaralo na hlavnej obrazovke.
Xkrat som skusal dat okno na hlavnu obrazovku a tam aj aplikaciu zatvorit ale nic nepomohlo a uz ma to celkom stve ma niekto nejký napad?
Otváranie okna na druhej obrazovke
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Otváranie okna na druhej obrazovke
vsak vypni extended desktop a vsetko ti preskoci na displej ktory si vyberies
Spoiler: ukázať
- adam102
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 10. Jan, 2008, 14:00
Re: Otváranie okna na druhej obrazovke
Musi byt okno aktivne (pomocou Alt + Tab) a da sa to potom skratkou Win + Shift + sipka dolava/doprava (presunie okno na inu obrazovku). Lepsie ako hladat ovladac alebo odpajat vzadu kabel. Ale ja radsej pre vypnute obrazovky vypinam Extend desktop, robi to inak furt kadejake problemy s oknami. Pamata si to pekne rozne kombinacie aj troch obrazoviek, netreba furt nanovo nastavovat polohu monitorov/TV. Idealne ak mas len dve obrazovky, tak rychlejsie je Win + P a sipkami + Enter dat Extended/PC screen only.
Ak je monitor nastaveny ako "Make this my main display", malo by to vtedy otvarat na hlavnej obrazovke, ale ako hovorim, robi to niekedy bordel, preto pre vypnute obrazovky zakazdym vypinam extend. Pre mna je to menej otravne ako skumat pricinu. Akurat je to na houby, ak to vypinas/zapinas casto, nie raz za tyzden. Ci je to chyba konkretneho softveru alebo sa jedna aj o Windows okna, to si uz nepamatam. Nebodaj mas softver, ktory ma kazde menu ako samostatne dialogove okno a este aj progress bar sa otvori v novom okne, to je potom uz nemozne pracovat s viacerymi vypnutymi obrazovkami.
Ak je monitor nastaveny ako "Make this my main display", malo by to vtedy otvarat na hlavnej obrazovke, ale ako hovorim, robi to niekedy bordel, preto pre vypnute obrazovky zakazdym vypinam extend. Pre mna je to menej otravne ako skumat pricinu. Akurat je to na houby, ak to vypinas/zapinas casto, nie raz za tyzden. Ci je to chyba konkretneho softveru alebo sa jedna aj o Windows okna, to si uz nepamatam. Nebodaj mas softver, ktory ma kazde menu ako samostatne dialogove okno a este aj progress bar sa otvori v novom okne, to je potom uz nemozne pracovat s viacerymi vypnutymi obrazovkami.
Toto by malo fungovat tiez, malo by si to pamatat poslednu polohu okna konkretneho programu po jeho zatvoreni a znovu otvoreni. V robote to takto robim stale. Ak chcem, aby sa mi Word najblizsie otvoril na pravej obrazovke, tak ho predtym presuniem na pravu a zatvorim. A opacne.
MB: Gigabyte B550 Vision D CPU: AMD Ryzen 9 3900X/Noctua NH-D12L RAM: Gigabyte Designare 128 GB 3200 MHz CL16 GPU: AMD Radeon Pro Ⅶ SSD: 2 × Samsung 990 PRO 2 TB HDD: 2 × WD40EZRZ PSU: Seasonic PRIME Fanless TX-700 ODD: Pioneer BDR-XS07B-UHD CASE: Lian Li PC-O11 WXC FAN: 6 × Noiseblocker Multiframe M12-1 LCD: NEC PA301W | NEC LCD2090UXi KB: Filco Majestouch 2 MX Brown | Ducky One 2 Mini MX Blue MOUSE: Zowie FK2/Zowie P-SR HP: Beyerdynamic DT 990 PRO TV: Pioneer PDP-LX5090H