Mam cerstvo ten Qrevo Pro, takze este sa s nim zoznamujem a skusam veci. Potom napisem nejake postrehy, ale zrovna tento vikend som testoval tie poschodia. Zatial viem povedat toto:
- Vies si spravit 4 rozne mapy, takze 4 poschodia napriklad. V aplikacii vies nastavit, ci robot sam rozoznava, v ktorej mape sa nachadza, alebo mu to prepinas manualne. Ked to robi automaticky (defaultne nastavenie) a na zaciatku sa napriklad nevie ihned zorientovat, tak v appke svieti "Positioning..." a chodi trochu dokola, aby si lidarom naskenoval potrebny kus poschodia, ktory potom vie priradit k existujucej mapke.
- Po skonceni vysavania/umyvania na poschodi, kde nie je zakladnova stanica, vypise "chybu", ze ju nevedel najst, a teda sa vracia na miesto na ktorom si ho spustil (tj. rucne preniesol, polozil a odtial zacal vysavat).
- Bezne vysavanie vyzera tak, ze dam povysavat dlazku, on sa vrati do stanice a ta vyfukne bordel do vrecka. Ked vysavam poschodie, tak ho rucne prenesiem, tam ho polozim, potom v appke spustim vysavanie s pozadovanymi parametrami. Ked skonci, vrati sa na prvotne umiestnenie a tam caka. Zoberiem ho dole, polozim 1 meter od zakladne a stlacim na nom tlacitko, nech ide domov. Zaparkuje sa do stanice a vsimol som si, ze stanica nevyfukne automaticky bordel. Musim otvorit appku a tam v akciach zvolit, nech to spravi. Je mozne, ze to nejaky cas trva (caka, ci sa nieco bude diat) a ja som tam netrpezlivo kukal 30 sekund, a potom som to manualne vyfukol. Este sa s tym budem hrat.
- Mopovanie funguje tak, ze robot najprv navlhci mopy, potom ide mopovat dlazku. Kazdych XY minut (nastavitelne) sa vrati do stanice a ocisti tie mopy. Ked idem mopovat poschodie, robim to tak, ze manualne v appke dam "Wash mop", cim ich teda aj navlhci, potom prenesiem robota hore a opat v appke spustim pozadovanie cistenie/mopovanie. Ked skonci, prenesiem ho dole, zaparkuje sa do stanice a opat musim v aplikacii manualne spustit cistenie mopov. Po manualnom cisteni mopov ich uz sam automaticky aj vysusi teplym vzduchom. Tiez sa s tym este pohram, ci to nevie fungovat trochu lepsie.
- Kedze roboty so stanicou maju integrovanu malu nadrzku na vodu a nikde sa neda rucne doplnit, predpokladam, ze je stale plna. Zvladol by prejst aj cele poschodie, ale radsej to delim na mensie casti - ze nech vycisti 2 izby, potom ho odnesiem dole a tam sa vycika a umyje. Ine izby kludne v iny den.
Vo vseobecnosti je to samozrejme otravnejsie, nez mat 2 botov, ale nemienim kupovat dalsieho a este mat dalsiu velku stanicu doma. Mozno v buducnosti zaobstaram jedneho lacnejsieho bez stanice, ktory ma aj velku nadrzku na vodu a ten bude zaparkovany hore. Inak ma to nejako netrapi. Zoberiem bota hore, tam ho polozim, sadnem si k PC, naklikam mu pozadovane upratovanie a robim si svoje. On zatial fuci a chodi hore dole. Ked potom idem od PC napriklad dole do kuchyne nieco vziat, tak ho vezmem, zaparkujem do stanice a je hotovo.
Ako viem si predstavit, ze to moze byt otravne, ked chces cely dom vycistit uz aj a naraz. Ja to tak kuskujem, ze teraz spodne poschodie, o 2 dni polovicu horneho, potom zase spodne, potom zase dalsiu cast horneho a tak.