Ahojte, potreboval by som pomôcť, môj PC má dosť často po zapnutí problém s pripojením na net.
Je jedno, či je pripojenie LAN káblom, alebo USB WiFi modulom.
Skrátka napíše, že nepripojené.
Keď manuálne odpojím svoje internetové pripojenie a znovu dám pripojiť, niekedy nabehne, niekedy to treba opakovať viac krát.
Dnes ráno mi to trvalo cca 15 minút a to už ma fakt štve.
Nepomôže ani reštart PC, ani možnosť dať "opraviť, alebo resetovať adaptér.
Začalo mi to robiť po výmene routra od Orange, ale bude to asi náhoda, lebo TV, mobil aj NTB fungujú bez problémov aj vtedy, keď sa PC nevie pripojiť.
Systém mám ešte staručký Win 7.
Odchádza mi na doske nejaký HW podľa vás?
Ďakujem veľmi pekne za každú radu.
PC problém s pripojením - Orange FiberNet
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Re: PC problém s pripojením - Orange FiberNet
Ked sa to rovnako sprava pri LAN aj pri WLAN, mozno by som skor siel po rozhasenom systeme, niektore sluzby nemusia byt schopne nastartovat..
Ak mas moznost na nejaky cisty disk nahodit akykolvek cisty system, vyskusaj to..
Ak mas moznost na nejaky cisty disk nahodit akykolvek cisty system, vyskusaj to..
Spoiler: ukázať
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Ďakujem, toto vyzerá byť aj celkom logické.
Ten Windows mám naišntalovaný bez preháňania 10 rokov a niekoľkokrát sa klonoval na iný SSD.
Takže problém v systéme by byť mohol.
Zaujímavé je, že stabilita systému je 100%.
Toto naozaj nikdy nepadne, nezamrzne, alebo sa nereštartne.
Ten Windows mám naišntalovaný bez preháňania 10 rokov a niekoľkokrát sa klonoval na iný SSD.
Takže problém v systéme by byť mohol.
Zaujímavé je, že stabilita systému je 100%.
Toto naozaj nikdy nepadne, nezamrzne, alebo sa nereštartne.
Skúsiť môžeš ,spustiť CMD a príkaz : ipconfig /all
Skús ,keď je net v poriadku a aj keď je problém.A môžeš sem dať screen pre porovnanie.
Skús ,keď je net v poriadku a aj keď je problém.A môžeš sem dať screen pre porovnanie.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Alebo skus bootnut live linux, ci aj tomu bude tak dlho trvat sa po nastartovani pripojit.
Ak sa to bude podivne chovat aj s linuxom, moze to byt aj HW zavada.
Ak sa to bude podivne chovat aj s linuxom, moze to byt aj HW zavada.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
No ked to robi po vymene routra, tak to bude router. Je mozne, ze ma problem s priradzovanim dhcp.
ROG Strix X670E-E Gaming Wifi, 9800X3D, Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 ,Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir, HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Toto ukazuje na problem s PC.Začalo mi to robiť po výmene routra od Orange, ale bude to asi náhoda, lebo TV, mobil aj NTB fungujú bez problémov aj vtedy, keď sa PC nevie pripojiť.
Starinka s Win7, ktovie ci vobec funguje vsetko dobre.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Tiez by som Win7 vyhodil uz. Ako mali sme ho radi, fajn system, ale dnes uz nie. Ziadne bezpecnostne aktualizacie a hoci je Win10 neporovnatelne vacsi spyware, tak tam funguju veci lepsie. Na Win7 uz nevychadzaju ani ovladace a browsery. Jednoducho je to davno za zenitom.
- Ak sa ine zariadenia na sieti napajaju bez problemov, tak to zrejme nebude routrom.
- Ak mas pochybosti o sietovej karte, tak ked bude PC korektne pripojene na siet, tak vytiahni kabel a za par sekund ho zastrc nazad. Ak sa sietovka spoji do par sekund, tak si nemyslim, ze by bol problem v HW (tj. ethernet link sa vytvori uz aj a dalej to prebera sietova vrstva v systeme).
- Otestovanie pripojenia s nejakym Live CD Linukom je fajn napad, lebo lahko takto vyskusas, ci to robi HW, router, alebo Windows. Ak sa z Live CD siet rychlo pripoji, tak sietovka aj router (a aj kabel) budu v poriadku.
V case, ked nastartujes pocitac a ta siet nejde, tak otvor ten command line (cmd.exe) a daj tam ten prikaz "ipconfig". Pokial budes mat IP adresu vo formate 169.254.x.x, tak tvoj pocitac caka na pridelenie IP adresy cez DHCP. Nemusi sa jednat o chybu routra alebo cosi, aj v systeme moze byt nieco zle. Ked sa nakoniec adresa priradi, uz by si mal mat nieco ako 192.168.0.x (najcastejsie).
Mohol by si sem este dat vystup z toho "ipconfig /all" prikazu. Len to vylistujes v cmd.exe, potom vystup oznacis mysou, kliknes pravym tlacitkom na to a mas to v clipboarde. Mozes to sem pastnut.
- Ak sa ine zariadenia na sieti napajaju bez problemov, tak to zrejme nebude routrom.
- Ak mas pochybosti o sietovej karte, tak ked bude PC korektne pripojene na siet, tak vytiahni kabel a za par sekund ho zastrc nazad. Ak sa sietovka spoji do par sekund, tak si nemyslim, ze by bol problem v HW (tj. ethernet link sa vytvori uz aj a dalej to prebera sietova vrstva v systeme).
- Otestovanie pripojenia s nejakym Live CD Linukom je fajn napad, lebo lahko takto vyskusas, ci to robi HW, router, alebo Windows. Ak sa z Live CD siet rychlo pripoji, tak sietovka aj router (a aj kabel) budu v poriadku.
V case, ked nastartujes pocitac a ta siet nejde, tak otvor ten command line (cmd.exe) a daj tam ten prikaz "ipconfig". Pokial budes mat IP adresu vo formate 169.254.x.x, tak tvoj pocitac caka na pridelenie IP adresy cez DHCP. Nemusi sa jednat o chybu routra alebo cosi, aj v systeme moze byt nieco zle. Ked sa nakoniec adresa priradi, uz by si mal mat nieco ako 192.168.0.x (najcastejsie).
Mohol by si sem este dat vystup z toho "ipconfig /all" prikazu. Len to vylistujes v cmd.exe, potom vystup oznacis mysou, kliknes pravym tlacitkom na to a mas to v clipboarde. Mozes to sem pastnut.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Ďakujem veľmi pekne všetkým, vyskúšam, čo ste mi poradili a keď to spraví znova, hodím sem screen.