ako sa robia podvody s telefonmi "vybranymi v akcii" ?
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Re: ako sa robia podvody s telefonmi "vybranymi v akcii" ?
to si mal hned povedat, ze 16 Max Pro 1TB, ktorych je plny bazos za 1500-1700, ponuka niekto za 1000, to je na 99% odrb, strata casu (a keby nebol, tak uz je davno predany)
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Ináč rozmohli sa podvody kedy typek ma inzerát lacné nové veci, napíšeš normálne komunikuje. Problém nastane pri kupé kde chce zálohu (zväčša menšie sumy typu 20-30€ na benzín a pod) pred stretnutím. Samozrejme neuvidia ani peniaze ani telefón. Reálne nič nepredáva ale zbiera od ľudí takéto menšie sumy (a nikto nebuď rote 20€ behať na políciu)… takže akonáhle vypýta zálohu aj keď chceš prevziať osobne tak vieš že podvod.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> to si mal hned povedat, ze 16 Max Pro 1TB, ktorych je plny bazos za 1500-1700, ponuka niekto za 1000, to je na 99% odrb
toto bol inzerat, dalsi som mal osobnu ponuku a tak. Nebol to len tento konkretny model.
toto bol inzerat, dalsi som mal osobnu ponuku a tak. Nebol to len tento konkretny model.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Ja som už viac krát narazil na články, kde dotyčný predával zafóliovanú vec aj s "originál" faktúrou z Orange, Telekomu a pod, a vo vnútri bolo niečo úplne iné. Jeden takto predával starší iPhone a protistrana mu ponúkla v podobnej cene Apple Watch. Vo fólii, s faktúrou a keď to doma rozbalil, tak vo vnútri bola lacná kópia za pár euro.
Ďalší sa nedal nachytať, lebo zhodou okolností vedel ako má vyzerať faktúra od Telekomu a po odbalení bol v krabičke nejaký klon, opäť za pár euro a nie S24. Dotyčný bol samozrejme iba v úlohe kuriéra a mal iba odovzdať balíček od známeho ktorý akurát nemal čas a pod bullshity ... čiže majú aj krytie, hoci pred päsťou do tváre ho to asi neochráni.
Za mňa určite v takýchto prípadoch odfóliovať a keď sa hádže o zem že nie, tak kašlať na obchod. Serióznych ponúk je až až a tie príliš dobré sú evidentne podvod. Nikto príčetný nepôjde výrazne pod trhovú cenu ani keby mu náhle ochorel celý rod
btw. iPhony už nejaký čas nie sú vo fólii, ale majú trhaciu nálepku. Avšak pozor aj na toto, lebo aj tieto sa predávajú na ali. Stačí zadať iphone seal sticker.
Ďalší sa nedal nachytať, lebo zhodou okolností vedel ako má vyzerať faktúra od Telekomu a po odbalení bol v krabičke nejaký klon, opäť za pár euro a nie S24. Dotyčný bol samozrejme iba v úlohe kuriéra a mal iba odovzdať balíček od známeho ktorý akurát nemal čas a pod bullshity ... čiže majú aj krytie, hoci pred päsťou do tváre ho to asi neochráni.
Za mňa určite v takýchto prípadoch odfóliovať a keď sa hádže o zem že nie, tak kašlať na obchod. Serióznych ponúk je až až a tie príliš dobré sú evidentne podvod. Nikto príčetný nepôjde výrazne pod trhovú cenu ani keby mu náhle ochorel celý rod
btw. iPhony už nejaký čas nie sú vo fólii, ale majú trhaciu nálepku. Avšak pozor aj na toto, lebo aj tieto sa predávajú na ali. Stačí zadať iphone seal sticker.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
Tak tieto nalepky konkretne odlepis aj fenom co som videl.
.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47
turbo.ked kupujes od typka mobil ktory ho vzal ku pausalu napr u orange tak pytaj od neho notarom overeny podpis na splnomocnenie /cena cca 2e/ ze v pripade reklamacie mozes ho reklamovat vo svojom mene.do splnocnenia sa napise imei mobila,tvoje a jeho udaje a vec vyriesena.ja som takto kupil X telefonov,od shitovych az po ajfony a nikdy nebol problem s reklamackou.ked je predavajuci normalny a nee ojebovak tak neni mu problem ti dat notarom overeny podpis o splnomocneni.to ze dakto nebude splacat mobil je uz neee tvoja vec.exekutor ide po tym na kom je mobil-pausal napisany a berie mu vsetko co doma ma-do ceny vymahacej sumy nee len mobil.nevyhoda tych uverov a poziciek ci pausalov je to ze exekutor ti moze siahnut na cely majetok.pri hypo ti nemoze zobrat nic,jedine nehnutelnost na ktoru je viazana hypo...
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
vyskakuje mi v spomienke pribeh typka z redditu co sa takto stretol s predavajucim pri avione, zobral od neho ajfon zabaleny v "original" folii s validnym seriovym cislom a vo vnutri nasiel len nejaku vypln a tusim bol este rad ze na drzku nedostal. neviem to ale najst a mozno si zle pamatam, ale viem si predstavit situaciu ze "sikovny" podvodnik oklame aj pri osobke
Spoiler: ukázať