Roboticky vysavac

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Re: Roboticky vysavac

Príspevok od používateľa LordKJ »

Zobral som Dreame X40 Ultra zatial z Alzy (1101e), stve ma len to, ze v rakusku je verzia s prislusenstvom za rovnaku cenu ako u nas bez. Alza btw pise, ze je distributor.

Na amazone je momentalne este aj L40 Ultra za 900 (co je "horsi' brat X40tky pricom v niektorych testoch vychadza z nejakeho dovodu lepsie - mozno len FW update za tych par mesiacov co su od seba).

No ale co som chcel, pozeram navod k tomu X40 drain kitu a tam pise:
Note: If you choose the installation of fixing to the wall drain, the height of the used water outfall should be ≤ 100cm.
tak asi som v pohode. Skoda, ze mi prave pred nosom zdrazel o 20e a este aj Amazon locker v Kittsee je plny :good:
Idem si zatial aspon vybrat vrtak do keramiky

// taaak, prepocital som to a prihodil 68eur za Ultra Complete kde je sada prislusenstva vo vyssej hodnote, btw Datacomp ma polsku distribuciu

a drain kit zas stoji 20e menej :laugh:
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Používateľov profilový obrázok
werwest
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Jún, 2018, 20:01

Príspevok od používateľa werwest »

Na amazone ma roborock black friday. Ceny su dost dobre
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Na com konkretne?

Q Revo S a Pro su lacnejsie nejakych 50eur voci SK shopom
Q Revo curv je o 160e lacnejsi
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa _Mato_ »

LordKJ napísal: Pi 22. Nov, 2024, 00:13 taaak, prepocital som to a prihodil 68eur za Ultra Complete kde je sada prislusenstva vo vyssej hodnote
Rovnako som postupoval minuly rok aj ja v pripade L20 Ultra, kedy paradoxne bola complete verzia este lacnejsia, ako verzia bez dodatocneho prislusenstva.
20231017_172143.jpg
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
Ghost
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Ghost »

Chalani ako je to s multi floor levelmi?

Mam dve poschodia a predstavujem si to tak, ze ked vysavac polozim na horne poschodie hocikde, tak sa zorientuje sam a prepne si "mapu"-

Funguje to tak, ci ani ne? :D
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

som moc chudobny na dve poschodia :D

no ale dreame pise, ze ho prehodis na druhe poschodie a oznamis mu, ze je na druhom poschodi
https://support.dreametech.com/hc/en-us ... -with-Ease

ale neviem si to moc predstavit skrz mopovanie a cistenie mopov atd ... to chce 2 vysavace :D
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Mam cerstvo ten Qrevo Pro, takze este sa s nim zoznamujem a skusam veci. Potom napisem nejake postrehy, ale zrovna tento vikend som testoval tie poschodia. Zatial viem povedat toto:
  • Vies si spravit 4 rozne mapy, takze 4 poschodia napriklad. V aplikacii vies nastavit, ci robot sam rozoznava, v ktorej mape sa nachadza, alebo mu to prepinas manualne. Ked to robi automaticky (defaultne nastavenie) a na zaciatku sa napriklad nevie ihned zorientovat, tak v appke svieti "Positioning..." a chodi trochu dokola, aby si lidarom naskenoval potrebny kus poschodia, ktory potom vie priradit k existujucej mapke.
  • Po skonceni vysavania/umyvania na poschodi, kde nie je zakladnova stanica, vypise "chybu", ze ju nevedel najst, a teda sa vracia na miesto na ktorom si ho spustil (tj. rucne preniesol, polozil a odtial zacal vysavat).
  • Bezne vysavanie vyzera tak, ze dam povysavat dlazku, on sa vrati do stanice a ta vyfukne bordel do vrecka. Ked vysavam poschodie, tak ho rucne prenesiem, tam ho polozim, potom v appke spustim vysavanie s pozadovanymi parametrami. Ked skonci, vrati sa na prvotne umiestnenie a tam caka. Zoberiem ho dole, polozim 1 meter od zakladne a stlacim na nom tlacitko, nech ide domov. Zaparkuje sa do stanice a vsimol som si, ze stanica nevyfukne automaticky bordel. Musim otvorit appku a tam v akciach zvolit, nech to spravi. Je mozne, ze to nejaky cas trva (caka, ci sa nieco bude diat) a ja som tam netrpezlivo kukal 30 sekund, a potom som to manualne vyfukol. Este sa s tym budem hrat.
  • Mopovanie funguje tak, ze robot najprv navlhci mopy, potom ide mopovat dlazku. Kazdych XY minut (nastavitelne) sa vrati do stanice a ocisti tie mopy. Ked idem mopovat poschodie, robim to tak, ze manualne v appke dam "Wash mop", cim ich teda aj navlhci, potom prenesiem robota hore a opat v appke spustim pozadovanie cistenie/mopovanie. Ked skonci, prenesiem ho dole, zaparkuje sa do stanice a opat musim v aplikacii manualne spustit cistenie mopov. Po manualnom cisteni mopov ich uz sam automaticky aj vysusi teplym vzduchom. Tiez sa s tym este pohram, ci to nevie fungovat trochu lepsie.
  • Kedze roboty so stanicou maju integrovanu malu nadrzku na vodu a nikde sa neda rucne doplnit, predpokladam, ze je stale plna. Zvladol by prejst aj cele poschodie, ale radsej to delim na mensie casti - ze nech vycisti 2 izby, potom ho odnesiem dole a tam sa vycika a umyje. Ine izby kludne v iny den.
Vo vseobecnosti je to samozrejme otravnejsie, nez mat 2 botov, ale nemienim kupovat dalsieho a este mat dalsiu velku stanicu doma. Mozno v buducnosti zaobstaram jedneho lacnejsieho bez stanice, ktory ma aj velku nadrzku na vodu a ten bude zaparkovany hore. Inak ma to nejako netrapi. Zoberiem bota hore, tam ho polozim, sadnem si k PC, naklikam mu pozadovane upratovanie a robim si svoje. On zatial fuci a chodi hore dole. Ked potom idem od PC napriklad dole do kuchyne nieco vziat, tak ho vezmem, zaparkujem do stanice a je hotovo.
Ako viem si predstavit, ze to moze byt otravne, ked chces cely dom vycistit uz aj a naraz. Ja to tak kuskujem, ze teraz spodne poschodie, o 2 dni polovicu horneho, potom zase spodne, potom zase dalsiu cast horneho a tak.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

LordKJ napísal: Ne 24. Nov, 2024, 21:26 som moc chudobny na dve poschodia :D

no ale dreame pise, ze ho prehodis na druhe poschodie a oznamis mu, ze je na druhom poschodi
https://support.dreametech.com/hc/en-us ... -with-Ease

ale neviem si to moc predstavit skrz mopovanie a cistenie mopov atd ... to chce 2 vysavace :D
Presne tak, kto má na dve poschodia, má na dva roboty. :laugh:
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Na chate mam s5 max so 4 mapami(pomaly kazda izba je v inej vyskovej urovni :D )

A orientuje sa v pohode, normalne ho chytim, polozim na nahodne poschodie, stlacim power button, on si to za polhodinku pobeha a vrati sa na miesto kde som ho pustil.

Aj v apke sa sama prepne spravna mapa

Nie je to idealne, ale stale lepsie chytit a preniest ako polhodinu vysavat po stvornozky popod postele a stoly.
Ghost
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Ghost »

Super dakujem za info. @zoom za vycerpavajuce info.

Za mna to nebude problem, dole byva vacsi bordel, hore sa len spi...

Inac neviem ci je to vobec realne, ale nebolo by jednoduchsie vyniest s vysavacom hore aj dokovaciu stanicu? :D Fungovalo by to potom normalne?
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

jasne ak zoberies aj dock tak to vyriesi aj to naplnanie/cistenie/vysypanie pocas cleaning procesu
iba teda je to celkom tazke na nosenie :D
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

zoom napísal: Po 25. Nov, 2024, 01:43 tam sa vycika a umyje
topka :laugh:
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Miso122
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36

Príspevok od používateľa Miso122 »

Napadá niekoho lepší nápad za danú cenu ako tieto 2 modely?

1. Roborock Q Revo S (539€)
2. Roborock Q Revo Pro (637€) - oproti S má navyše výsuvný mop a umývanie mopov v stanici teplou vodou
ITX >>> ATX
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Napriek neumerne vyssej cene by som asi siel do modelu Pro. Vysuvny mop je fajn vec, aby bolo umyte nielen popri stene, ale okolo vsetkych noh - stoly, stolicky, nabytok, postele, vsetko.

QRevo S aj Pro su fajn mopovace, tak napisem len, co sa mi nepaci na mojom Pro:
  • Vysuvne mopovacie rameno robi hluk, ked sa vysuva a zasuva. Tu je video, kde je to celkom pocut, ked tam ten debil nekvaka aspon 5 sekund. Je to ten vysoky/kvikavy zvuk ako z cinskeho auticka (co to aj vlastne je). Ked ide popri stene a mas 90° uhol, tak pride po uhol, zasunie mop, otoci sa, vysunie mop. Ked mas kuchynsku linku, skrinu, hocico, tak len pocuvas bzz, bzz, bzz, bzz. Ja casto vysavam, ked som doma a je to take... nie ze uplne otravne, ale uvedomujem si to, ked to robi.
  • Dokovacia stanica ma normalne pristupne nadoby zhora, bez krytu. Pred kupou som to povazoval za plus, ze su hned a lahko pristupne a netreba nejake dekliky odklapat, ale takto s odstupom by som to mal radsej zadeklovane kvoli vzhladu aj prachu. Jednoducho je to trochu ako past na oko, viditelne zovsadial.
  • Samotne nadoby na cistu aj spinavu vodu su cinsky joke. Su to plastove nadoby s takym otvaranim... no takymto. Ako nejaka drbnuta nadoba na jedlo alebo co. Uplny kontrast voci zvysku high-tech vyrobku. Chapem, ze to urobili, ze sa da za veko nadoby rovno drzat cely kontajner, ale je to hnusne a dementne. Musis tam odklopit ten jazycek, nemozes dat dekel dole, zavadzia tam pri nalievani, vylievani, aj cisteni. Samotna nadoba sa neda dobre chytit, lebo je to vlastne len kvader bez rucky. Nemozes ho drzat dvomi rukami, lebo jednou musis stale pridrziavat ten dekel otvoreny. Klasicka nedomyslena vec od cinskych zergov. Mohli to spravit na styl bezneho vedra na umyvanie podlahy - ze rucka, co sa zaklopi a hore by bol len dekel, co vies dat dole.
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

dreame ma rovnako spravene tie nadoby

Návrat na "Nákupná poradňa"