Repro ku telke
Repro ku telke
Prosím o radu s výberom audia do obývačky k TV. Keď som kupoval telku, ulakomil som sa na soundbar s 50% zľavou spolu s TV, ale nebolo to dobré riešenie. TV je 55oled806 od Philips, soundbar TAB8905. Filmy to zahrá super, veľký zvuk, dunive basy, dobre dialógy. Aj hudba z filmu je vcelku ok. Ale keď púšťam hudbu cez Spotify na TV, alebo cez Spotify Connect či nebodaj cez BT, je to katastrofa. Stredy žiadne, basy uhuhnane, priestor katastrofa. Mal som kedysi Edifier S330D 2.1 a to hralo teda oveľa lepšie.
Riešim teda náhradu, asi 80% času na tom ide hudba, zvyšok sú seriály a filmy. Televízia vôbec, všetko cez streaming. Priestor na stĺpy nemám, pod TV k stolíku je asi 20cm miesta, vedľa TV nie je miesto. Ideál je preto soundbar, ale neviem či existuje taký, čo vie hrať dobre aj hudbu. Uvažujem aj o regalovkach, teda 2.0 alebo 2.1 s tým, že by som ich položil na lezato pod TV. Existuje niečo také, čo by sa mi tam hodilo? Ideálne by som to chcel vyriešiť do 500€. Ale kľudne dajte aj alternatívy za viac a možno sa niekedy odmenim
Riešim teda náhradu, asi 80% času na tom ide hudba, zvyšok sú seriály a filmy. Televízia vôbec, všetko cez streaming. Priestor na stĺpy nemám, pod TV k stolíku je asi 20cm miesta, vedľa TV nie je miesto. Ideál je preto soundbar, ale neviem či existuje taký, čo vie hrať dobre aj hudbu. Uvažujem aj o regalovkach, teda 2.0 alebo 2.1 s tým, že by som ich položil na lezato pod TV. Existuje niečo také, čo by sa mi tam hodilo? Ideálne by som to chcel vyriešiť do 500€. Ale kľudne dajte aj alternatívy za viac a možno sa niekedy odmenim
Lenovo X1 Yoga 4G
Xiaomi 11 Ultra
Xiaomi 11 Ultra
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
Re: Repro ku telke
za 755 bolo toto nedavno
Samsung HW-Q990D a recenzie to ma skvele
Samsung HW-Q990D a recenzie to ma skvele
CPU: Intel Core i9-14900K COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Corsair K95 MOUSE: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
NAS: Synology DS920+
Pozri Edifier S360DB ak to vies niekam spratat.
Ten Samsung soundbar som tiež pozeral. Na filmy vraj paráda, len tej hudby sa obávam. A za tú cenu ak by som kúpil normálne repro, tak predpokladám vyššiu kvalitu.
@Dunar takže Edifier ostáva v pomere cena/kvalita vysoko? Mal som tie S330D, teda ešte ich má otec a bol som spokojný. Len už blbo pripojenie ovládača, tak som ich dal preč. A v kancli mám R1700BT a tiež sa mi páči ich zvuk. Idem pozrieť tie S360DB
@Dunar takže Edifier ostáva v pomere cena/kvalita vysoko? Mal som tie S330D, teda ešte ich má otec a bol som spokojný. Len už blbo pripojenie ovládača, tak som ich dal preč. A v kancli mám R1700BT a tiež sa mi páči ich zvuk. Idem pozrieť tie S360DB
Lenovo X1 Yoga 4G
Xiaomi 11 Ultra
Xiaomi 11 Ultra
Je to samozrejme niekde inde ako soundbary. Ale stale je to skor system na filmy ako na hudbu.
A ked drvivu vacsinu casu na tom hra muzika, je otazka ci radsej nepouvazovat o regalovkach.
A ked drvivu vacsinu casu na tom hra muzika, je otazka ci radsej nepouvazovat o regalovkach.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
mackie mr624 nalezato a k tomu optikou z tv dac s dialkacom
viewtopic.php?t=131979
https://www.techhouse.sk/produkt/topping-e50-cierna/
a pripojit balanced
viewtopic.php?t=131979
https://www.techhouse.sk/produkt/topping-e50-cierna/
a pripojit balanced
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Vďaka. Tie Mackie zahrajú v pohode aj filmy? Nemusí to byť dunivý silný zvuk, aj tak mám malé deti a susedov v paneláku stačí primeraná emócia z filmu. Inak ta kombinácia DAC a studio monitor sa mi páči.
Ešte taká praktická info, čo som si na začiatku neuvedomil. Ak chcem mať aj BT funkcionalitu, prípadne Spotify Connect, ako by sa to dalo docieliť? Existujú také DAC? Či priamo repro s takou funkciou?
Druhá vec, cez optiku sa asi DAC ani repro nezapnú spolu s TV, že? Nemám s tým skúsenosť.
Ešte taká praktická info, čo som si na začiatku neuvedomil. Ak chcem mať aj BT funkcionalitu, prípadne Spotify Connect, ako by sa to dalo docieliť? Existujú také DAC? Či priamo repro s takou funkciou?
Druhá vec, cez optiku sa asi DAC ani repro nezapnú spolu s TV, že? Nemám s tým skúsenosť.
Lenovo X1 Yoga 4G
Xiaomi 11 Ultra
Xiaomi 11 Ultra
Prevadzkovať repro a DAC k TV je sice po zvukovej stranke fajn, ale po praktickej je to dosť otrava.
Nie, nezapne sa ti to spolu s TV.
Nie, nezapne sa ti to spolu s TV.
- Andre
- TV & Audio expert
usb napajanie mozes zapnut do telky, potom by sa mal zapnut
skusim ked sa mi bude chciet
na filmy ti padne sanka
BT si mozes kupit krabicu s digitalny vystupom, ktory potom zapnes do dacu, pocitam tak 25eur
skusim ked sa mi bude chciet
na filmy ti padne sanka
BT si mozes kupit krabicu s digitalny vystupom, ktory potom zapnes do dacu, pocitam tak 25eur
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Ak chce BT funkcionalitu, tak su aj DAC s BT.
Žerie to veľa, keď je to stále zapnuté?
Máš nejaký návrh na DAC s BT?
Máš nejaký návrh na DAC s BT?
Lenovo X1 Yoga 4G
Xiaomi 11 Ultra
Xiaomi 11 Ultra
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 16. Júl, 2014, 09:40
Cauko, po sviatkoch budem mať na predaj tento Arylic: https://www.arylic.com/products/bp50-bl ... eamplifier
Je používaný tiež k mackie monitorom, ale jezisko donesie mackie subwoofer s bt a ovládaním čiže tento DAC mi vypadne Ak by si mal záujem, určite sa dohodneme za dobrú cenu.
Je používaný tiež k mackie monitorom, ale jezisko donesie mackie subwoofer s bt a ovládaním čiže tento DAC mi vypadne Ak by si mal záujem, určite sa dohodneme za dobrú cenu.
Práve som zistil, že medzi TV a stolíkom mám 18,5cm. Takže Mackie MR624 sa nezmestia. Podľa popisu majú 21cm na šírku. Buď prevrtam držiak na TV, alebo potrebujem menšie repro. MR524 su oveľa horšie? Pozeral som, že zahrajú nie od 38Hz ale od 45Hz. Neviem aký by to bol v praxi veľký rozdiel. Alebo ak by nestačilo, tak neskôr k tomu sub. Alebo prevrtam ten držiak (no nechce sa mi do toho)
Lenovo X1 Yoga 4G
Xiaomi 11 Ultra
Xiaomi 11 Ultra
- Andre
- TV & Audio expert
tie su tiez fajn
musim pozriet co za nove dobre dac s BT vysli, idealne s balanced, snad cez vykend sa k tomu dostanem, lebo idem aj komosovi taky vybrat asi
musim pozriet co za nove dobre dac s BT vysli, idealne s balanced, snad cez vykend sa k tomu dostanem, lebo idem aj komosovi taky vybrat asi
Vďaka, nesuri to. Najprv musím vyriešiť čo s tým soundbarom aj tak.
Inak tie Arylic srandy, čo tu dával Lucas, vyzerajú tiež fajn. A pozerám, že majú aj malé wifi/BT zosilňovače na ktoré sa dajú pripojiť aj nejaké pasívne repro. To by tiež mohla byť zaujímavá alternatíva.
Inak tie Arylic srandy, čo tu dával Lucas, vyzerajú tiež fajn. A pozerám, že majú aj malé wifi/BT zosilňovače na ktoré sa dajú pripojiť aj nejaké pasívne repro. To by tiež mohla byť zaujímavá alternatíva.
Lenovo X1 Yoga 4G
Xiaomi 11 Ultra
Xiaomi 11 Ultra