Pneumatiky :)

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Používateľov profilový obrázok
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Re: Pneumatiky :)

Príspevok od používateľa Jednoduska »

scream napísal: Pi 27. Dec, 2024, 21:23 No imho vymenou 2 rocnych gum so 7mm dezenom si s tym vyjazdom do kopca moc nepomozes. Este by som chapal, keby si objednal zimne, ze ich obujes na tie 3 zimne mesiace, co mame ale tak nie moje peniažgy.
Sú to 2,5 ročne gumy, menil by som tak či tak do roka a neuškodil mi ani náklad na SRO ešte v 2024. Jazdí v tom žena s deťmi a nebudem trochárčiť na gumách, máme skoro 40 tisíc najazdené, som spokojný. z toho č očítam tak práve EU verzie Mischelin CC2 majú nižší dezén od výroby takže to aj celkom zodpovedá nájazdu.

až prídu nové pomerám poriadne dezén dám tu foto keď tak. 7mm nebudú mať, zle som to meral predtým.

Čo píšu honkáči z ignore listu nečítam, stanomx naznačil akú to má asi hodnotu :D
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa mirjak »

ak maju povodne naozaj okolo +5mm, tak ich hod na bazos a budes mat slusny cashback

S tymi retazami na 4x4... ako fakt, kto mate bezne 4x4 auto na cesty, vozite so sebou 4 retaze? Ja po prezuti na zimne davam aj zimnu rezervu s asymetrickym dezenom, ale uz to mi pripada uchylne ;)
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

4 alebo 0. :D

Mood je taky ze radsej budem 10 minut klzat ako ist davat retaze. Zatial som sa vzdy vyklzal aj ked uz smrdeli pneumatiky. :D
.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

ja mam 4 retaze, ale este som za poslednu dekadu retaze nemusel pouzit
stiv, kludne sa klzaj. Takych som postretal uz v garate. Ked si to situacia ziada, nahodim retaze. Dnes nahodit retaz ke otazka par minut. Ja si to nasucho skusam pred zimou aby som nemal problemy s nahadzovanim, ked ku tomu dojde.
K tomu 4x4 a stvoro retaziam. Ono to bol jeep, zadokolka a on nahodil retaze na predok
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
zedolsi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 25. Jún, 2014, 13:24

Príspevok od používateľa zedolsi »

Na Martinky obuvam retaze aj ja, mam crv takze len na prednu napravu, s retazami zadnu ani nepripoji 😊
Ak sa nemylim su tam uz povinne aj pre 4x4 a uplne s tym suhlasim, viac krat som tam musel cakat jak kolik koli majstrom ktory si mysleli ze 4x4 a nema problem.
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
Miso122
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36

Príspevok od používateľa Miso122 »

Povinné sú pre všetky autá, ale 4x4 pustia aj bez reťazí
ITX >>> ATX
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

CRVu mam aj ja, to je v podstate predokolka a pripaja zadok. Na toto auto stacia retaze na predok, no aj tak mam na vsetky 4 pre istotu :D
je to tak ako pise Miso, 4x4 pustia aj bez retazi, hoc to na tej ceste nic neznamena
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa mirjak »

pre neznalych lokality a na zopakovanie, ako to tam moze dopadnut
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Pozor na tie retaze vzadu, vacsina civilnych aut unoznuje retaze len vpredu, vzadu si s nimi mozes otrhat hadicky/zaseknut ich o podvozok...

Urcite aj v manuale od tvojej CRV bude upozornenie aby si ich montoval len dopredu :)

Okrem toho, podla mna neexistuje situacia kde by boli potrebne 4 retaze a zaroven by tam osobak nenechal polku plastov a naraznikov kvoli svetlej vyske :)
lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa lopo1 »

tak ja ich nahadzujem na Súboru kde je permanentná 4kola ale na tak krátku trasu tom ničomu nevadí ak sú len na prednej náprave....tuším 3 roky dozadu keď bola snehová kalamita na Orave som tak najazdil asi 50km v kuse ale to bolo brodenie v 30cm vrstve prasanu
https://youtube.com/watch?v=QWTrPT4m7nE ... 2VtYNn4Nt6[/youtube]
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41

Príspevok od používateľa lepermessiah »

@SKiLEX no stale mozes pouzit autosock a podobne polymerove alternativy, ktore ti urcite nic neosekaju :) mne na B5 napriklad retaze len na jednej naprave sice fungovali, ale bolo to riadny boj, kedze to auto ma hlupy torsen a nepribrzduje zadne kolesa (az facelift ich pribrzdoval)
Spoiler: ukázať
[NAS]: Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]: Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[Home]
[LCD]: Dell U4025QW
[Peripherals]: Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
[LCD]: Dell U4320Q
[Peripherals]: Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Kensington Slimblade

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"