Mikrotik - pre zaciatocnikov
Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov
Čaute, potreboval by som poradiť kde môžem mať chybu v nastavení capsman manažéra. Na hap ax3 mi beží capsman, na neho sa pripájajú ešte dve AP v cap mode, jedno je cap ax, druhé je hap ax2. APčka sa pripoja na manažéra, aj im prideli konfiguráciu, ale tie wifi interfejsi nepridá na Bridge. Respektíve ich tam pridá ako unknown, keď ich upravím, tak potom všetko beží správne. Ale ak urobím znova provisioning alebo reštart,tak znova sú v bridge ako unknown. Konfiguráciu mám úplne jednoduchú bez Vlan , iba s jedným dhcp serverom a a jedným ssid. Ros je posledný 7.16.2. aj firmware je aktualizovaný. Neviem kde mám hľadať chybu, už som robil viac takýchto riešení a vždy to fungovalo ok. Teraz som naviac iba upravil názvy wifi interfejsov, ale to by nemalo mať vplyv. Ďakujem za každú radu.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
nepamatam si presne, ale mam vodojem ze toto som stretol pri dynamic provisioning ; trebalo pouzit "create-enabled"
/caps-man provisioning action=create-enabled
Naposledy som capsman drzal asi pred dvomi rokmi, odvtedy som ho nepouzil.
/caps-man provisioning action=create-enabled
Naposledy som capsman drzal asi pred dvomi rokmi, odvtedy som ho nepouzil.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
PS: bridge je hovadina, aj tak by sa mal vsade pouzivat routing.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.