Kamera na balkone
Kamera na balkone
Rozmyslam ze by som si poriadil kameru na balkon,mozno aj do bytu.Ako jednoducho ju napajat,cez wifi a el. kablom,alebo je lepsie riesenie cez sietovy kabel (bezpecnost).Chcel by som externu 4K kameru s neaky tym zoomom von,ak taka je a asi tiez 4K do bytu.Dal by sa obraz prenasat aj do TV cez neaku apku,ci sa da len z mobilu zrkadlit?
MSI MPG B550 GAMING PLUS;Ryzen 7 5800X3D & ARCTIC Liquid Freezer II 360 A-RGB;GIGABYTE GeForce RTX 4090 WINDFORCE 24G;Crucial Ballistix 2x16 GB KIT 3600 MHz CL16;SSD: Samsung 980 PRO 2 TB;HDD: WD Red 6TB & Seagate Exos 8 TB;Sound Blaster X-fi Titanium HD & Z-5500 Digital na optike;Fortron Hydro Ti PRO 1000W;Fractal Design Define S2 White;Roccat Vulcan 120 AIMO Gaming Keyboard & Roccat Kone Pro Air;GIGABYTE M28U & T27D590EW;WIN: 10
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Re: Kamera na balkone
Konkretnu ti nepozradim ale skus si pozriet riesenia reolinku vratane mobilnej appky.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Pozriem,dik
MSI MPG B550 GAMING PLUS;Ryzen 7 5800X3D & ARCTIC Liquid Freezer II 360 A-RGB;GIGABYTE GeForce RTX 4090 WINDFORCE 24G;Crucial Ballistix 2x16 GB KIT 3600 MHz CL16;SSD: Samsung 980 PRO 2 TB;HDD: WD Red 6TB & Seagate Exos 8 TB;Sound Blaster X-fi Titanium HD & Z-5500 Digital na optike;Fortron Hydro Ti PRO 1000W;Fractal Design Define S2 White;Roccat Vulcan 120 AIMO Gaming Keyboard & Roccat Kone Pro Air;GIGABYTE M28U & T27D590EW;WIN: 10
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
napjanie cez PoE mas najednoduchsie taka otazocka na aku vzdialenosť chces sledovat priestor? viac ako na rozlisenie sa zameraj na velkost CMOS snimaca hovorim z vlastnej skusenosti
Sensor to resolution for good performance at night -
720P - 1/3" = .333"
2MP - 1/2.8" = .357" (think a .38 caliber bullet)
4MP - 1/1.8" = .555" (bigger than a .50 caliber bullet or ball)
8MP - 1/1.2" = .833" (bigger than a 20mm chain gun round)
Sensor to resolution for good performance at night -
720P - 1/3" = .333"
2MP - 1/2.8" = .357" (think a .38 caliber bullet)
4MP - 1/1.8" = .555" (bigger than a .50 caliber bullet or ball)
8MP - 1/1.2" = .833" (bigger than a 20mm chain gun round)
Tak to vobec netusim,mozno burku by som si pustal na telke,alebo ohnostroje na Silvestra,to je taka moja predstava,ale ci to aj realne bude dobre vyzerat netusim.Co je PoE?
-
- Sponzor fóra silver
PoE (Power over Ethernet) je napájení po datovém síťovém kabelu, bez nutnosti přivést napájecí napětí k přístroji dalším samostatným kabelem.
Čiže ak to nemáš na žiadne špecifické podmienky pre bezpečnosť máš asi bárs jedno akú kameru tam dáš kľudne niečo v cene okolo 30-40e bude dostatočná aby si mohol sledovať vtackov a búrku na balkone
Čiže ak to nemáš na žiadne špecifické podmienky pre bezpečnosť máš asi bárs jedno akú kameru tam dáš kľudne niečo v cene okolo 30-40e bude dostatočná aby si mohol sledovať vtackov a búrku na balkone
To je dobra otazka, na co by to bolo, ci na ochranu priestoru, alebo na blesky a svetelne efekty, pretoze podla toho by som vyberal.
Napr ja mam kameru na ochranu majetku, ale je to taka kamera, no, hm, ze na blesky bude asi lepsia.
Ma 8MP, t, ale teraz sa mi pokazil PC tak migrujem na linux, no ale Hikvision priamo z aliexpresu. Cenovo vysla lepsie ako u nas, a priniesol kurier uspesne. Jednu mi zlodej ukradol, pomohla ho identifikovat. Ale uz ju stihol prefetovat a je stale na slobode, preto
No ale ona ta kamera sa hybala okolo/cez 200Eur, ak chces tak vysoke rozlisenie. Inak v tme je celkom dobra, nie na pohyb, ale na blesk si myslim, ze by mohla byt zaujimava.
Ma to aj mobilnu apku, ale soft na PC
Do interieru s najvyssou pravdepodobnostou urcite ten focus alebo co to je v milimetroch co mozno najmensi (len pozor na fish eyer efekt) a na von je to asi jedno, resp tam by si mal zoom, cize to je nie pevny focus.
Napajat sa daju cez LAN kabel, ak wifi tak potom asi jedine adapter.
Nemam skusenost, len tipujem, ak mas android TV, mozno by tam ta android appka isla tiez, ked ide v mobile na android, preco nie aj na TV.. Mne ta apka ide (resp pred mesiacom, dlho som neotvaral) isla aj na velmi slabom a starom androide (tusim 5.0)
Len toto je moja osobna skusenost, do kamier sa nevyznam.
Ono ked je sneh, tak v noci vidis vdaka mesiacu ako cez den, na tu kameru, fakt pecka, no len pohyb bez ohladu na FPS, nie je taky super, ako z Hollywoodu. Ak je svetelnost OK, cize den alebo dobry interier, tak je to ako webkamera, cize dobre (zalezi od toho ako velmi detailne potrebujes nieco nahravat). Mne sa na nej pacilo, ze nepouziva infra svetlo v noci, ale skor nieco ine, nepamatam si dobornejsi nazov, ale to "nocne videnie" mna osobne ako amatera prekvapilo![smile :)](https://pretaktovanie.sk/images/smilies/smile.gif)
Napr ja mam kameru na ochranu majetku, ale je to taka kamera, no, hm, ze na blesky bude asi lepsia.
Ma 8MP, t, ale teraz sa mi pokazil PC tak migrujem na linux, no ale Hikvision priamo z aliexpresu. Cenovo vysla lepsie ako u nas, a priniesol kurier uspesne. Jednu mi zlodej ukradol, pomohla ho identifikovat. Ale uz ju stihol prefetovat a je stale na slobode, preto
No ale ona ta kamera sa hybala okolo/cez 200Eur, ak chces tak vysoke rozlisenie. Inak v tme je celkom dobra, nie na pohyb, ale na blesk si myslim, ze by mohla byt zaujimava.
Ma to aj mobilnu apku, ale soft na PC
Do interieru s najvyssou pravdepodobnostou urcite ten focus alebo co to je v milimetroch co mozno najmensi (len pozor na fish eyer efekt) a na von je to asi jedno, resp tam by si mal zoom, cize to je nie pevny focus.
Napajat sa daju cez LAN kabel, ak wifi tak potom asi jedine adapter.
Nemam skusenost, len tipujem, ak mas android TV, mozno by tam ta android appka isla tiez, ked ide v mobile na android, preco nie aj na TV.. Mne ta apka ide (resp pred mesiacom, dlho som neotvaral) isla aj na velmi slabom a starom androide (tusim 5.0)
Len toto je moja osobna skusenost, do kamier sa nevyznam.
Ono ked je sneh, tak v noci vidis vdaka mesiacu ako cez den, na tu kameru, fakt pecka, no len pohyb bez ohladu na FPS, nie je taky super, ako z Hollywoodu. Ak je svetelnost OK, cize den alebo dobry interier, tak je to ako webkamera, cize dobre (zalezi od toho ako velmi detailne potrebujes nieco nahravat). Mne sa na nej pacilo, ze nepouziva infra svetlo v noci, ale skor nieco ine, nepamatam si dobornejsi nazov, ale to "nocne videnie" mna osobne ako amatera prekvapilo
![smile :)](https://pretaktovanie.sk/images/smilies/smile.gif)
Pohyb sa da tiez potunit ked zvysis rychlost uzavierky. Defaultne su tie kamery nastavene tak aby zachytavali krasny staticky obraz pretoze na to ludia "letia".
Ked som sa s tym vyhral tak aj na 4MP kamere s 1/2,8" senzorom viem precitat SPZ auta iduceho 30kmh po neosvetlenej ulici.
Ked som sa s tym vyhral tak aj na 4MP kamere s 1/2,8" senzorom viem precitat SPZ auta iduceho 30kmh po neosvetlenej ulici.
Vzdialenost od kamery bola aka ?
tych 7m a bola nazoomovana tak na 5,5mm
Tak ale to su pomerne nerealne podmiekny v praxi, kde si nemozes dovolit nastavit idealny uhol, tym padom bude draz od plechu SPZ, a este ci nie je kamera v smere kam svieti samotne auto.
Mam 8MP 1/1.2" 6mm a ani pri 30kmh nie vzdy mam rovnaky vysledok, nemam po ruke presne nastavania. Ak aj zaberam smer jazdy od kamery, brzdove svetla mozu narobit problemy. V praxi ide totiz o to, ze by auto muselo prechadzat po presne vymedzenom priestore, aby som zachytil 99,9% pripadov SPZ.
Ale SPZ je jedna vec, skor som myslel ludsku tvar, kde pokial toho cloveka niekto nespozna, tak tazko by som ho ja spoznal. Napriklad ta moja kamera, ktoru mi zlodej ukradol, bola na cca 15metrov, hodim jeho podobizen?
Policajti ho spoznali okamzite, z toho zaberu, aj cez smartfon pocas dna. Mozno nebola idealne nastavena, aj ked som isiel podla navodov na youtube najsvedomitejsie ako som len mohol. Ono asi dost zalezi aj na odtieni pleti, no ![smile :)](https://pretaktovanie.sk/images/smilies/smile.gif)
Mam 8MP 1/1.2" 6mm a ani pri 30kmh nie vzdy mam rovnaky vysledok, nemam po ruke presne nastavania. Ak aj zaberam smer jazdy od kamery, brzdove svetla mozu narobit problemy. V praxi ide totiz o to, ze by auto muselo prechadzat po presne vymedzenom priestore, aby som zachytil 99,9% pripadov SPZ.
Ale SPZ je jedna vec, skor som myslel ludsku tvar, kde pokial toho cloveka niekto nespozna, tak tazko by som ho ja spoznal. Napriklad ta moja kamera, ktoru mi zlodej ukradol, bola na cca 15metrov, hodim jeho podobizen?
Realne/nerealne je len otazka penazi a chcenia
Kto chce velmi vidiet SPZ tak kludne postavi 3m nerezovy stlp na spravne miesto a ma kameru specialne vyhradenu len na citanie SPZ(cize extremne rychla 0,5ms uzavierka ktora mimo SPZ snima len tmu)
Posli
Ja sa s tym tiez hram, len je to prikludna ulica tak to chvilu trva, niekedy tam za den neprejde ani jedno auto.
![smile2 :D](https://pretaktovanie.sk/images/smilies/smile2.gif)
Posli
![smile2 :D](https://pretaktovanie.sk/images/smilies/smile2.gif)
-
- Sponzor fóra silver
hehe toto by chcelo svoju osobitnú tému ja napríklad snímač miesto vzdialené cca 23m veľmi nerovnomerne osvetlené ( nie neviem tam postaviť bližšie stĺp) tam je veľmi ťažko hrať sa s nastaveniami aby bolo možné identifikovať niekoho podľa tváre už som aj spravil upgrade kamery ktorá stojí na trhu 600e ale furt to nie je úplne ono aj keď to je o 100% lepšie ako pri kamere za 150e
No najidealnejsie by to bolo hodit na ten LAN kabel.Ta na balkone by bola len tak na pozeranie okolia a ta vo vnutri zase skor na bezpecnost,ale snimala by aj papagaje,tak by ju bolo asi tazke nastavit,ze by sa zapla v pripade neakeho pohybu,idealne keby mala aj nocne videnie.No a cena,no za fakt paradny obraz aj so zoomom by som si vedel casom predstavit dat za tu vonku 2000€,ale to by bol asi fakt ulet.Tak realne keby obidve vysli do 1000€ by bolo fajnlopo1 napísal: Ne 12. Jan, 2025, 10:10 PoE (Power over Ethernet) je napájení po datovém síťovém kabelu, bez nutnosti přivést napájecí napětí k přístroji dalším samostatným kabelem.
Telku mam Samsung,cize Tizen tam je tusim
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
vo vedlajsej teme sa pytas na vypinanie routra, co to spravi. No minimalne by si sa na ne nepripojil. A kamera za 2000€ je nezmysel, respektive vyhodene peniaze do luftu pre tvoje pouzitie. A este ku tomu pozeraniu sa na okolie. Ak tam budes mat v zaznamoch ludi alebo susedov, tak by som si vypytal aspon ich suhlas a informoval ich o tom, ze sa mozu nachadzat v monitorovanom priestore
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper