Ja si myslím, že bazárové RTX 4090 s reálnou zárukou v normálnych shopoch (najmä alza, datacomp) sú stále dobre predajné v medziach 1300 € až 1500 € (podľa modelu a zostávajúcich mesiacov záruky).
A v tejto cene ich ľudia z bazoša stále reálne kupujú.
Ja som predal svoju Phantom RTX 4090 za 1300 € cez bazoš za dvadsať minút od zverejnenia inzerátu (počítam prvý kontakt s kupujúcim) a ďalší traja ľudia sa behom toho istého dňa hlásili do poradia, ak teda nepredám prvému. A to bol kus z alzy so zastávajúcou zárukou cca 4 aj pol mesiaca.
Na to, že som ju mal z alzy za 1400 € a používal som ju rok aj pol, tak som to zas tak zle nepredal..
Ja som rozhodnutý pre RTX 5090 a čakám na reálne ceny RTX 5090 v našich e-shopoch. No ak si slovenské e-shopy uletia

, tak jeb*ť a vyšpekulujem niečo iné.
Môj hlavný dôvod predaja RTX 4090 bola končiaca záruka môjho kusu. Nechcem mať doma tak drahú kartu bez záruky. A bol aj reálne vhodný čas v tom momente predať.
Keby jej však ostávala záruka aspoň rok aj pol, žiadnu zmenu neriešim. Bazárová RTX 4090 s reálnou zárukou pre mňa stále vyzerá ako jasne lepšia voľba proti RTX 5080 v podobnej cene.