Zdravím všetkých. Chcem sa opýtať a poradiť. Idem formátovať dva disky. Majú cca 10 rokov asi. Neviem už presne. A bežali dosť intenzívne. Chcem sa opýtať či. Mám urobiť pomalý formát s kontrolou povrchu? Alebo iba odstrániť zväzok a vytvoriť opäť nový + rýchly formát disku? Čo bude lepšie podľa vás s ohľadom na disky?
Formátovanie disku po 10tich rokoch.
Re: Formátovanie disku po 10tich rokoch.
A čo si sľubuješ od tých dvoch metod ? aký final výsledok ?
Keď ich nejdeš predávať, tak staci quick-format, alebo teda new particie... Ak to chceš predávať, tak multi-rewrite = secure format. https://www.tomshardware.com/how-to/sec ... hard-drive
Keď ich nejdeš predávať, tak staci quick-format, alebo teda new particie... Ak to chceš predávať, tak multi-rewrite = secure format. https://www.tomshardware.com/how-to/sec ... hard-drive
Nie nie. Len pre mňa. Ďalšie použitie. Sťahujem na to Torenty. A nikdy tie disky neboli defragmentované. Takže možno len mierne zrýchlenie by som chcel.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
limituje ta aktualna rychlost disku? na tahanie torrentov ti musi stacit aj 5200 otackovy. Tento kludne iba rychlo naformatuj, vytvor na novo particiu a dalej pouzivaj
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
Deje sa mi taká vec. Že keď sťahuje 20Mb/s. Upload 23Mb./s a niečo chcem ešte kopírujem z tých diskov tak začne mi v Bluetooth slúchadlách alebo reproduktore trhať zvuk a začne sa sekať celý systém. Všetko je akokeby zamrznuté alebo spomalené. Takže všetko čo by som chcel je mierny refresh. A zrýchlenie. Aby som eliminoval tieto neduhy. Prečo sa to deje neviem. Systém je pár mesiacov starý. Windows 11 24H2. Všetky aktualizácie ovladačov a biosu sú aktuálne. Ja osobne si myslím že je to lebo disky neboli nikdy defragmentované. Alebo možno len 2x za 10 rokov. Ale preto sa pýtam vás. Lebo ste ďaleko múdrejší ako som ja.Že čo podľa vás bude v tomto pripade pre mňa najlepšie.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Ak chces mat pokojny spanok, tak odstran particie (tym padom je format zbytocny, prides o vsetky data), spusti kontrolu povrchu cez HD Tune (nie Quick) a potom zase vytvor particie..
Defragmentaciu by som pri torrentoch vobec neriesil, tam neexistuje, ze sa stahuje kontinualne cely subor, takze aby si nemal fragmentovany obsadeny priestor, by si ju musel robit aj kazdy den, to je uplny nezmysel..
Defragmentaciu by som pri torrentoch vobec neriesil, tam neexistuje, ze sa stahuje kontinualne cely subor, takze aby si nemal fragmentovany obsadeny priestor, by si ju musel robit aj kazdy den, to je uplny nezmysel..
Spoiler: ukázať
No. Toto je rada akú som presne potreboval. Neviem či je nutné kontrola povrchu ale urobím. Toto som presne chcel vedieť.. Veľmi pekne vám ďakujem. Ešte 3 TB presuniem a disky sú prázdne. Takže hneď odstránim particie a znovu vytvorím. Uvidím či sa problém vyriešil. Samozrejme keď niečo stiahnem. Ak nie urobím kontrolu povrchu. Disky nikdy nemali viac ako 40 stupňov. V PC je 10 ventilátorov. A hluk mňa nikdy nezaujímal. Skôr teplota. Ale to už asi viete. Nepíšem vám prvý krát.