4K monitor pre Workstation + hranie

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Festro1991
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17

Re: 4K monitor pre Workstation + hranie

Príspevok od používateľa Festro1991 »

A to sa hovorí že kto skúsi Oled späť sa už vrátiť nechce :D Ja mám AW32 spokojnosť tiež to má svoje muchy ale vrátiť sa naspäť ku IPS by som už nedal.
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
Používateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa d3Xter »

vratil som sa do pat minut a dokonca k va a to mam lg oled telku😀
Festro1991
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17

Príspevok od používateľa Festro1991 »

Možno by to chcelo pozrieť aj iný monitor mne pride AW v základe dobre kalibrovany najprv sa mi to moc nepáčilo mám rád práve také sitejsie farby v hrách ale zvykol som si. Ale nemôžem povedať že je to 100, banding tam je viditeľný od kedy to tu niekto spomenul to vnímam stále. Mne sa na IPS nepáčila tá vgrcana čierna na VA som zasa vnímal viditeľný ghosting tiež som pokúšal.

Mal som 34 AW 2K, ten bol super ale chcel som 4K teraz mi zasa chýba to UW :D nedá sa vždy vyhovieť no.... ale súhlasím za cenu ktorú sa to predáva človek čaká že to bude OK v každom smere. Keby som mal dať za to plnú raketu v obchode tiež by ma to asi sralo viac.
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
Miso122
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36

Príspevok od používateľa Miso122 »

Ja mam ten Samsung G8 doma uz vyse dvoch tyzdnov a maximalna spokojnost (az na ten Samsung system).
ITX >>> ATX
Easa
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 25. Apr, 2011, 00:04

Príspevok od používateľa Easa »

Update, aby táto téma nemala len dead end bez rozuzlenia. Zahral som trochu vabank a zobral som teda nakoniec ten Sony Inzone M9II na Alze, používam ho cca od začiatku decembra. Nejaké postrehy alebo ako to vidím ja, ak by ho niekto prítomný zvažoval:

+ FARBY, FARBY a ešte FARBY. Aj bez nejakej kolorimetrickej kalibrácie sa cez OSD viete dostať k perfektným výsledkom. Radosť pozerať sa na ten obraz, jednoznačne najkrajšie fast IPS aké som kedy videl, silne obstojí aj v porovnaní s vyložene profi Ultrasharp, ProArt, Dreamcolor či Eizo monitormi.

+ Subjektívne je 27"/ 4K / FALD / 160Hz absolútne ultimátne kombo na hry, akúkoľvek moju robotu aj zábavu. Ten jemný obraz + FOV ktorý je pre mňa akurát a nenúti ma hýbať hlavou či preostrovať oči, toto som hľadal.

+ Minimálny resp. žiadny IPS glow alebo bleeding, to podsvietenie je riešené veľmi dobre. Je to síce "len" 96 zón, neviem ako to Sony robí, ale pocitovo je to ako by ich tam bolo stokrát toľko. Nejaké to nežiadúce nasvietenie som vnímal len pri pohybe kurzorom na úplne čiernej / tmavošedej obrazovke, agresívnom nastavení FALD a jase >60%.

+ INZONE appka je jednoduchá, prehľadná, funkčná. Žiaden balast, defakto je to OSD monitoru prenesené do appky + možnosť FW update a pár vecí naviac. Po otvorení appke chvíľku trvá inicializácia (cca 5s) ale zmeny prebiehajú instantne.

+ Reproduktory hrajú nahlas a čisto, nemá to síce žiaden bas, ale ako núdzovka na Youtube dokumenty či ambient zvuky OS je to príjemná výbava.

+ Dizajn ktorý znesie nasadenie aj v office, maličký nápis SONY, nič viac. Stojan ktorý nezaberá 3/4 stola na všetky smery (pozdravujem Asus a ich retardované stojany k ROG monitorom). Minimalizmus v praxi.

======================================================================

- Casing je síce masívny, ale rovnako plastový ako u herných monitorov za 150-200€. To isté stojan, aj keď je tu ďaleko menší, defakto žiaden wobble oproti tomu Samsungu. U tejto ceny už človek skrátka čaká hliník alebo aspoň nejaký luxusnejší plast, opäť raz spomeniem Ultrasharp monitory ktoré mali vždy ukážkové stojany aj telo, za zlomok ceny. Toto je bieda.

- Kúty sú cca v poslednom cm2 tmavšie od zvyšku zobrazovanej plochy, vidno to len na určitých farbách resp. nie vždy, ale čo som sa dočítal je to typická vlastnosť pre FALD resp. FALD od Sony. Po mesiaci to už ani nevnímam, len keď sa na to sústredím.

======================================================================

Po dlhej dobe som našiel obrazovku ktorá mi naozaj sadla. Monitor mám vo zvyknu meniť tak raz za dekádu, tak dúfam že vydrží.
Miso122
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36

Príspevok od používateľa Miso122 »

No neviem, dať 1k za 27 IPS, ale keď si spokojný :)
ITX >>> ATX
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Memnon »

Tiež zaujímavý výber myslím
Len 96 zón to je 12*8 alebo 16*6 príde mi to hrozne málo na HDR hranie, celkovo veľmi subjektívne hodnotenie
to rozlíšenie 4k na 27" navyše keď podmienka bola min 30". Tam už by som potreboval scale vo wine snáď 150%

Ale vyzerá že si veľmi nahypovaný aby malo zmysel niečo ďalej písať. Azda len že Alza ti ho ešte vezme naspäť do 31.1. :) ale nenechaj sa mnou rušiť
MB:Asus TUF B760M-Plus Wifi D4 / CPU:Intel i7 13700 / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@38ooCL15 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Samsung G80SD
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> + Subjektívne je 27"/ 4K / FALD / 160Hz absolútne ultimátne kombo na hry, akúkoľvek moju robotu aj zábavu

27" je prďák, rozhodne nie ultimatne kombo. Skus si predstavit kvality obrazu ktore teraz mas napriklad na 32" alebo 36" rozmere.
24 a 25 su na ceste z muzea na smetisko dejin, 27 ich bude velmi skoro nasledovat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Easa
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 25. Apr, 2011, 00:04

Príspevok od používateľa Easa »

No neviem, dať 1k za 27 IPS, ale keď si spokojný :)

Idem zrejme proti prúdu, ale za mňa je to úplne OK. Skutočne jediná vec čo mi tam vadí, je ten casing, ale to dokážem odpustiť za ten obraz.

Tiež zaujímavý výber myslím
Len 96 zón to je 12*8 alebo 16*6 príde mi to hrozne málo na HDR hranie, celkovo veľmi subjektívne hodnotenie
to rozlíšenie 4k na 27" navyše keď podmienka bola min 30". Tam už by som potreboval scale vo wine snáď 150%

Ale vyzerá že si veľmi nahypovaný aby malo zmysel niečo ďalej písať. Azda len že Alza ti ho ešte vezme naspäť do 31.1. :) ale nenechaj sa mnou rušiť

Osobne vlastním len nejaké Ultrasharpy, ale mal som možnosť vidieť mnoho monitorov (zväčša non-OLED). Narovinu, nemal som to rozobraté, neviem ako to v Sony robia, ale naozaj sa to nechová ako keby tam bolo 12*8 alebo 16*6. Oproti MiniLED monitorom od Asusu či Aceru je toto podsvietenie subjektívne menežované lepšie. Netvrdím to len ja, stačí si prečítať recenzie na tento monitor od iných ľudí. Aj Sony TV majú veľakrát takto málo zón a vyzerá to dobre. Veľkostne som si myslel, že potrebujem viac, lebo som doteraz existoval na 24" 16:10, zistil som že 32" je už príliš veľa, možno je to o zvyku, neviem. Toto tu som doslova zapol a vedel som, že je dobre.
27" je prďák, rozhodne nie ultimatne kombo. Skus si predstavit kvality obrazu ktore teraz mas napriklad na 32" alebo 36" rozmere.
24 a 25 su na ceste z muzea na smetisko dejin, 27 ich bude velmi skoro nasledovat.
"Subjektívne je 27"/ 4K / FALD / 160Hz absolútne ultimátne kombo na hry, akúkoľvek moju robotu aj zábavu"

Nechcem si predstavovať kvality tohto obrazu na 32 alebo 36" rozmere, nechcem sedieť pred televízorom. Ešte raz, vyhovuje mi veľkosť tohto monitoru, rozumiem že inému človeku to môže pripadať malé. 24 a 27" rozmery sú najpredávanejšie rozmery monitorov všeobecne a ešte dlho budú, ale to mne môže byť jedno. Neprišiel som sa sem hádať ani nikomu tlačiť svoj názor, len popísať, čo mi nakoniec sadlo.

Návrat na "Nákupná poradňa"