2x in-ear sluchátka (drahšie TWS + lacnejšie drôtové)

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Re: 2x in-ear sluchátka (drahšie TWS + lacnejšie drôtové)

Príspevok od používateľa zoom »

Tak som to prebral s clovekom a aby som to rychlo zhrnul, tak to dopadlo takto:
  • Sony WF-1000XM5 nie, lebo maju penove stupliky do usi namiesto hladkych silikonovych a to bude extra zberac bordelu z usi, ktory sa z toho poroviteho materialu nebude dat nijako vycistit = je to hnusne.
  • Technics EAH-AZ8 nie, lebo... boli celkom OK, ale ze radsej inu znacku vezmeme a vyskusame. Aj mikrofon mali horsi.
  • Audio-Technica ATH-TWX9 nie, hoci je to moja oblubena firma. Napriek trciacim stopkam zaujali, vyzeraju pekne, maju dobre featurky, prijemnu farbu, velmi sympaticky posobia, ale zabila to vydrz baterie. Samotny vyrobca udava len 6 hodin a viacero recenzii na Alze spomina vydrz ako negativum, jeden tam pise 3-4 hodiny, takze kvoli tomuto sa nezoberu.
  • Sennheiser Momentum TWS 4 na prvy pohlad zaujali a dostali sa do finale.
  • Bose QuietComfort Ultra tiez zaujali a tiez boli vo finalnom vybere.
Nakoniec sa rozhodlo pre Sennheisery TWS 4, ktore maju vseobecne dobre hodnoteny zvuk a nemaju nijaku zasadnu chybu (ze v nejakom parametri by boli zle hodnotene). Lepsie u nich dopadol mikrofon a aj nahravanie mikrofonu v rusnom prostredi (na Rtings hodnotene ako "Noise Handling"). Su v tom lepsie nez tie Bose. Zabudol som este spomenut tie Fiio FW5 bez ANC, zajtra tak urobim, ale na 94,2% budu zavrhnute.

Teraz v sobotu sa vyberu aj nejake KZ/CCA sluchatka. V podstate sa tych milion modelov da jednoducho vyfiltrovat tak, ze vleziem na Aliexpresse do ich ofiko obchodu a pozeram, co je vobec skladom. Zrazu je tam 35 modelov, z ktorych sa vyberie podla ceny a vzhladu. Zoberiem asi dvoje (20+40,-€), mozno jedny KZ a jedny CCA, len tak na vyskusanie.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

Idealne je ale si to vyfiltrovat a vyberat z tych novsich modelov. Vzdy je tam totiz nejaky posun k lepsiemu a tie starsie sa preto neoplatia. Za mna zvukovo jednoznacne v tom rozpocte AS16 Pro, no len tam je treba ratat s tym, ze su dost masivne. Tych 8 menicov proste niekam treba napratat.
amplifier
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 24. Nov, 2014, 20:09

Príspevok od používateľa amplifier »

Ja som vcera objednal PRX, som zvedavy jak to bude hrat.
Project Fractal Define S Black & White http://zostavy.tichepc.sk/sk/#reference ... lack-white
CASE: Fractal Desing Define S PSU: Superflower Leadex 80 Plus Platinum 850W GPU: Gigabyte GTX980Ti MB: Asus X99-A CPU: Intel i5820K @4,5GHz/1,25V
RAM:
2x8GB Crucial Ballistix Sport SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: Seagate 1TB SCREEN: Dell U2515H Ultrasharp MOUSE: Mionix Naos 3200
MOUSEPAD:
Razer Goliathus Speed KEYBOARD: Hľadám novú vysnívanú SOUND: Schiit Modi 2 Uber + Magni 2 Uber SPEAKERS: Mackie CR4
HEADPHONES: Beyerdynamic DT-150/AKG 712 PRO/Hifiman HE-400i PHONE: Moto Z Play
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Z tych lacnych KZ/CCA som nakoniec zobral KZ ZSN PRO 2 (~20,-€) a aj CCA C12 (~36,-€). Na vyskusanie a porovnanie co do zvuku aj komfortu. Urcite su aj lepsie, ako tie PRX ci AS16, ale presne su take velke. Tu sa vyberalo podla dostupnosti, ceny, vzhladu, velkosti, nech to aspon nejako zahra. Kebyze su jedny nepohodlne, pouziju sa druhe. Objednat nejake dalsie kusky v buducnosti nie je problem, toto na zaciatok staci. Aj tak dany clovek obdrzi dokopy troje sluchatka, tak moze skusat a porovnavat cely den.

Ked to niekedy docestuje z Ciny, napisem skusenosti, aj v porovnani s tymi Sennheisermi.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

C12 mam niekde v sufliku. Su to velmi prijemne, neutralne hrajuce sluchadla. Len uz su z tej starsej varky, tak uz to nie ta najvyhodnejsia kupa. Ale su fajn kompaktne.
Zsn pro 2 uz patria k tym mohutnejsim.

Návrat na "Nákupná poradňa"