Kúpa OLED Phillips TV

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Festro1991
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17

Re: Kúpa OLED Phillips TV

Príspevok od používateľa Festro1991 »

Lebo ľudia ako mi nechápu jednoduchých ľudí, bežny človek ide kúpi očakáva že si na tom pozrie všetko. To isté platí keď niekto príde do obchodu kúpi si PS5 a hra sa nič nerieši. Normálny ľudia nechcú riešiť kraviny, chcú produkt používať keď sa pokazí kúpiť nový a znova používať. Tak sa tomu prispôsobili aj výrobcovia, samozrejme zákazník pôjde tam kde dostane všetko v jednom napr. Sony s Androidom napríklad
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Lenze ono to ovladanie veci v televizore ma nieco do seba. Spustim TV, nastartujem aplikaciu rovnakym dialkacom, je to pekne a nativne... ako spustit PC, pockam kym sa zobrazi Desktop na monitore a spustim si nieco. Akakolvek krabicka v HDMI je uz nieco navyse a castokrat debilne urobene (spustim TV, prepnem sa na iny vstup, vezmem iny dialkac, ovladam cosi uplne inak).

Absolutne najvacsi problem celeho A/V priemyslu je komunikacia medzi zariadeniami, aby to nevyzeralo ako nejaky dopackany afterthought. HDMI-CEC prislo s HDMI 1.0 pred 20 rokmi ci kolko a co sa zmenilo za poslednych 10 rokov? Len to, ze to "trochu lepsie funguje" a aj to je to z polovice take vyfailovane ako jednosmerna IR komunikacia, kedy jedno zariadenie nevie co robi druhe. PCI SIG stihne za ten cas vydat hadam 5 revizii celeho PCI Expressu, Ethernet zase zrychli z 1 na 40Gbit, ale sulini z HDMI nevedia navrhnut normalny komunikacny protokol.

K tomu sa pridaju dementi z TV priemyslu, co vedia do telky za 2500 eur strcit CPU, ktory vydrzi ledva rok a ani v case kupy tam clovek poriadne nerozbeha nieco narocnejsie ako Kodi s velkou kniznicou (nehovoriac o biednej RAM a malom prispatom ulozisku). Len aby to nejako chodilo a nebodaj sme nazaplatili o 2 dolare na TV viac. Externe krabicky su len taka barlicka, lebo vyrobcovia TV su uplne vyfailovani. Ale reklamu strkat do TV, to hej, to sa da. Preto vzdy budem mat Android TV, ktory mozem rootnut a v pripade potreby rebelovat v mojom vlastnom TV.
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Memnon »

netreba hladat dva ovladace
telku zapnem jednym aj druhym ovladacom
android box ovladam jednym aj druhym ovladacom(poznamka ovladac od telky ovlada box len ak zapol telku/box)
telka sa zapina automaticky na HDMI boxu
jedina vec je korekcia hlastiosti, kedy stredna hodnota na telke nie je vzdy vyhovujuca

suhlasim ze su barlicka, ale taka co ma neobmedzuje s vyberom telky podla OS a nemusim ist kvoli tomu "poziciavat" telku z alzy aby som sa zoznamil s OS telky, nemusim rozmyslat ktora aplikacia stratila v tom psuedo prostredi podporu a uz ju zo dna na den nespustim
MB:Asus TUF B760M-Plus Wifi D4 / CPU:Intel i7 13700 / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@38ooCL15 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Samsung G80SD
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

ked som pouzival google tv chromecast tak som netusil kde je ovladac k TV lebo mi ho nebolo na nic treba
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
materik
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

Minuly rok v Januari som kupoval toto: LG OLED55C32 (2023). Uz sa nepredava, ale kupovat znovu OLED, tak idem do LG. Mozno toto LG OLED55C45, neviem, odbornici dajte pozehnanie.

Obraz krasny, system ide svizne, PLEX bez najmensich problemov dava 4K cez Wifi. No a uplne ma prekvapil zvuk. Plan bol kupit repro, resp. soundbar ale po zapojeni som si uvedomil, ze to vobec nie je potrebne. Doteraz sa tomu cudujem. Plus, co je fakt brutalna vec, je ich ovladac. Neviem, ci to maju aj ine znacky, ale mozes ho pouzivat ako "laserove ukazovatko" :good: .
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
Motorola EDGE 50 Pro -> Sennheiser Momentum 4 TWS
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

zoom napísal: Pi 07. Feb, 2025, 00:59 HDMI-CEC prislo s HDMI 1.0 pred 20 rokmi ci kolko a co sa zmenilo za poslednych 10 rokov?
Zmenilo sa presne to, čo kritizuješ. Že ti netreba 2 ovladače. Všetko dnes vieš ovladať jednym. Čiže všetko s čim maš problem, odpada.
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Mne neodpada. Sam v topicoch s Denonmi pisem, ze mi HDMI-CEC funguje prekvapivo v pohode, ale je to daleko od toho, ze to funguje bez problemov ako nativny ovladac. Aj ja mozem len zobrat ovladac od Kodi, stlacim Home tlacitko, cim sa aktivuje HDMI vstup na receiveri a zapne sa AVR, ktory zapne TV. Alebo mam ten najnovsi Chromecast a tam zapnem aj vypnem cely AVR chain.

Ale stale mam na stole viac ovladacov. Preco? Lebo zdielat medzi zariadeniami mozes akurat tak smerove sipky, Enter, Back, volume a on/off alebo co. Viem nieco zapnut. Volume uz je take kostrbate. Nativny ovladac pridava/ubera zvuk na AVR akuratnou rychlostou. Iny dialkac cez HDMI-CEC zase o dost pomalsie, takze to tam naklikavas 10 sekund. Ked chces nebodaj robit so zvukom v TV, tak je to podstatne horsie - najprv po troch stlaceniach ziadna odozva, potom skoci zvuk o 30 jednotiek. Potom sa vrati o 5 nazad a take chujeliny.

Dalej rozne dodatocne tlacitka ako vyvolanie menu pre konkretny vyrobok, ine menu pre iny vyrobok, tlacitko s "i" ako informacne tlacitko na nieco dalsie. Toto uz su veci, ktore nie su na kazdom dialkaci a ja chapem, ze nemozeme mat vsade rovnakych 25 tlacitok, ale mohlo by ich byt viac dohodnutych a zosynchronizovanych. Nehovoriac o tom, ze aj ked nieco funguje (napr. ten volume), tak to nefunguje uplne najlepsie vsade. Ano, viem zobrat Chromecast dialkac, zapnut cely chain, sipkami si navolim Netflix a Entrom spustim film. Potom to zase cele vypnem, to funguje. Ale stale to nie je na "nechanie iba jedneho dialkacu na stole".
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

To že to nevie ovladať nejake špecificke funkcie je hadam jasne. Ešte keď tam maš ďalšich X zariadeni. Ale na ovladanie bežnych funkcii je to bez problemu.

Návrat na "Nákupná poradňa"