Reklamácia v Alze
Reklamácia v Alze
Ahojte. Potrebujem poradiť. Kupoval som komponenty v alze (cpu,mb,ram,disk, zdroj) a vyzerá to na vadnú dosku. Môžem do 2 týždňov vrátiť tovar. No neviem či sa to týka iba nerozbaleného tovaru alebo aj keď boli komponenty použité a samozrejme už sú originál prelepenia porušené. Keďže nemôžem na isto vedieť či je chyba v MB alebo CPU plánujem to vrátiť všetko, načo by mi bola ram a zdroj keď zvyšok nebudem mať...
i7-6700K, Scythe Mugen Max, Asus Maximus VIII Ranger, 16GB DDR4 Kingston 2666, MSI Ventus RTX4070ti, KC 3000 m.2 2TB, Samsung 860 Evo 500GB, SuperFlower Leadex 650, Asus XG32AQ
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17
Re: Reklamácia v Alze
Ak si ešte v rámci 14-dnoch normálne zábal komponenty do krabíc, vytvor vratky cez apku alebo na stránke a zanes to do alzaboxu alebo predajne.
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
A oni nemaju problem ze su obaly porusene? ved to uz nemozu predat za povodnu cenu. ale budem to musiet urobit lebo mi zlyhava zbernica. po urcitej dobe vypne RTX grafiku (doteraz fungovala dobre v inom PC), integrovana funguje dalej, potom zacne trhat zvuk, pribudajucim casom coraz viac alebo to rovno resetne cely PC.
i7-6700K, Scythe Mugen Max, Asus Maximus VIII Ranger, 16GB DDR4 Kingston 2666, MSI Ventus RTX4070ti, KC 3000 m.2 2TB, Samsung 860 Evo 500GB, SuperFlower Leadex 650, Asus XG32AQ
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17
Tak ak chces mať dobrý pocit že Alza na tebe neprerobi tak podaj reklamáciu a cakaj 30Dni.
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
To nevyzerá na problém MB, alebo CPU, teda pokial sa ten CPU neprehrieva z nejakého dôvodudonch napísal: Po 27. Jan, 2025, 17:21 A oni nemaju problem ze su obaly porusene? ved to uz nemozu predat za povodnu cenu. ale budem to musiet urobit lebo mi zlyhava zbernica. po urcitej dobe vypne RTX grafiku (doteraz fungovala dobre v inom PC), integrovana funguje dalej, potom zacne trhat zvuk, pribudajucim casom coraz viac alebo to rovno resetne cely PC.
Nie normalne to predaju dalej dalsiemu nestastnikovi ako rozbalene o 5€ lacnejsie. Vzdy sa niekto ulakomi. Ja som takto bral monitor. Ked dosiel pochopil som preco bol rozbaleny - lebo nefungovalo to jedno nastavovacie tlacidlo. PRisiel som na predajnu a typek mi rovno ponukol vratenie penazi, nech si objednam druhy, lebo na vyriesenie reklamacie budem zbytocne zabijat svoj cas. Uplne bezny postup, oni potrebuju tocit tovar a nie riesit malichernosti.donch napísal: Po 27. Jan, 2025, 17:21 A oni nemaju problem ze su obaly porusene? ved to uz nemozu predat za povodnu cenu. ale budem to musiet urobit lebo mi zlyhava zbernica. po urcitej dobe vypne RTX grafiku (doteraz fungovala dobre v inom PC), integrovana funguje dalej, potom zacne trhat zvuk, pribudajucim casom coraz viac alebo to rovno resetne cely PC.
ITX: MB: ASUS ROG STRIX B450 I-Gaming CPU: AMD Ryzen 3600 Cooler: Corsair H80i v2 GPU: MSI RTX2080 Super Ventus XS OC 8GB SSD:Adata XPG SX800 Pro SSD 2TB M.2NvMe RAM: Patriot Viper 4 blackout Series 16GB 3600Mhz CL17 Case: Phanteks Enthoo Evolv Shift air ITX PSU: Corsair SF600 80 plus platinum
Klavesnica: Logitech G915 Lightspeed GL linear
Mys: Logitech G703 Lightspeed Hero, Logitech MX Master 2S, Logitech pro X superlight,
Monitor: LG 27GL850-B, LG 38GN950-B
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Sennheiser HD650, Audiotechnica ATH-M50 X, Hifiman Deva Pro
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
Mys: Logitech G703 Lightspeed Hero, Logitech MX Master 2S, Logitech pro X superlight,
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Sennheiser HD650, Audiotechnica ATH-M50 X, Hifiman Deva Pro
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
Uz to takto nefunguje. Normálne daj na webe/appe vrátiť a ako dôvod vyplň, že to má vadu. Ak je to do 14 dní, tak dostaneš peniaze a oni to pošlú do servisu, aspoň to nikomu inému nepredajú.
Neviem ako je to teraz, ale v novembri som urobil to iste a popalil som sa - kupoval som kamosovi CPU cez moju cenovu tarifu ktory bol rozbaleny a bol nefunkcny. Dal som v appke explicitne vratenie tovaru a ako dovod som uviedol ze je tovar nefunkcny (prave kvoli tomu, aby to nepredali inemu nefunkcne). System mi ale vytvoril pripad s tym prefixom na reklamacku a nie vratenie (AVRA), co som si prvotne nevsimol a poslal to tak. Musel som im tam potom vyvolavat na linku a riesit to s nimi x dni, aby mi dali dobropis a nevracali mi vyreklamovany tovar, ktory by mi prisiel o 3-4 tyzdne a uz by som ho ani nemohol vratit.Kukiak napísal: Po 27. Jan, 2025, 18:43 Uz to takto nefunguje. Normálne daj na webe/appe vrátiť a ako dôvod vyplň, že to má vadu. Ak je to do 14 dní, tak dostaneš peniaze a oni to pošlú do servisu, aspoň to nikomu inému nepredajú.
Spoiler: ukázať
uff tak to budem vracat radsej bez dovodu. dakujem chalani za rady.
Ivko >>> keby si vedel co som vsetko vyskusal uz... iny zdroj, vsetky mozne nastavenia ktore sa tykaju power savingu hlavne pre zbrenicu, teraz mam ine ramky a moje su u kamarata... keby bolo zle CPU musela by aj integrovana grafika vypnut nie len externa. ale ruku do ohna za to nedam. CPU 9700x, doska msi mag x870 tomahawk, ram kingston fury beast 6000,cl 30.
Ivko >>> keby si vedel co som vsetko vyskusal uz... iny zdroj, vsetky mozne nastavenia ktore sa tykaju power savingu hlavne pre zbrenicu, teraz mam ine ramky a moje su u kamarata... keby bolo zle CPU musela by aj integrovana grafika vypnut nie len externa. ale ruku do ohna za to nedam. CPU 9700x, doska msi mag x870 tomahawk, ram kingston fury beast 6000,cl 30.
Ja som raz mal skoro 300€ tazitko z alzy
Kupil som novy ryzen, nemal som cas tak som balik mesiac neotvoril... Po mesiaci som ho vybalil a piny zo spodu vyzerali akoby tamad jazdil danko. Dobru hodinu som narovnaval piny napriec celym CPU kym to voslo do socketu, nastastie sa ziadny nezlomil

Kupil som novy ryzen, nemal som cas tak som balik mesiac neotvoril... Po mesiaci som ho vybalil a piny zo spodu vyzerali akoby tamad jazdil danko. Dobru hodinu som narovnaval piny napriec celym CPU kym to voslo do socketu, nastastie sa ziadny nezlomil

To mi pripomina, ze mam uz 2 roky nerozbalenu mys. Asi ju idem otvorit ....
ITX: MB: ASUS ROG STRIX B450 I-Gaming CPU: AMD Ryzen 3600 Cooler: Corsair H80i v2 GPU: MSI RTX2080 Super Ventus XS OC 8GB SSD:Adata XPG SX800 Pro SSD 2TB M.2NvMe RAM: Patriot Viper 4 blackout Series 16GB 3600Mhz CL17 Case: Phanteks Enthoo Evolv Shift air ITX PSU: Corsair SF600 80 plus platinum
Ešte jedna vec. Ak niekto kupuval základnú dosku nedavno (hlavne MSI). Tie dosky chodia v kartonovej škatuli absolútne neprelepené ani malou originál lepkou? Veď to môže ktokoľvek otvoriť a manipulovať s obsahom. Je to normálne? Objednával som novú.
Vrátenie bez udania dôvodu prebehlo super rychlo cez alza box. O každom kroku informovali cez email a sms. Bez problémov.