OK,tak Synology teda pada,dikzoom napísal: Ne 16. Feb, 2025, 03:55 Vo vseobecnosti sa prilis neoplati priplacat za brandovane disky. Vo svete existuju len traja vyrobcovia HDD - WD, Seagate, Toshiba. Vsetky ine disky vyraba jeden z tych troch vyrobcov a capnu tam niekoho nalepku. Samozrejme teoreticky by mohlo byt, ze disky pre Synology su vyrabane s vyssou spolahlivostou alebo z mierne inych komponentov s vyssou zivotnostou, ale skor to bude tak, ze su to tie iste disky, len s vyssou cenou.
Nepaci sa mi napriklad, ze ten disk ma 3 rocnu zaruku, ked WD, Seagate, aj Toshiba ponukaju 5 rokov pri svojich diskoch. Tiez nema v specifikacii spomenuty ziadny hluk. Podobne ako Exos. Takze je to co... Exos? Naco platit Synology o 60,-€ viac, aby si ziskal disk s mensou zarukou?
Teraz neviem, kde presne chces kupovat disk, je to trochu dopletene, ale ked si otvorim Heureku, zoradim 16TB disky podla ceny, preskocim Exosy (ktore nemam rad, inak nebudu ze zle), tak tam je hned Toshiba za 310,-€ (5r zaruka) alebo IronWolf Pro za 329,-€ (5r zaruka), takze ten "Synology" disk ma nechava chladnym.
Ano,zaruka 3 roky je slaba,ale aj Toshiba ma v jednom eshope len 2oj rocnu zaruku,mozno to tam maju len zle oznacene...
Disk by som najradsej kupil v BA,ze v pripade reklamacie ho nemusim nikam posielat.Volakedy tu bolo plno eshopov s PC komponentami,dnes su tu 3+ Nay ktory moc tych komponentov teda nema.Je tam este jeden IronWolf Pro s oznacenim ST16000NE000 za 319€ ale asi nieje dobry,ked si ho nespomenul.Cize na vyber moc nemam,potom mi tam vychadza ten IronWolf Pro z Alzy za 364€,preto som sa pytal na Synology,ten v zlave vychadza menej,ale ten teda padol