PC pre youtube

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
kapacita
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 25. Apr, 2016, 20:30

PC pre youtube

Príspevok od používateľa kapacita »

Ahojte.
Znovu potrebujem poradit, pretoze mam dilemu, ci:
1. opravit stary 14 rocny PC
2. poskladat alebo kupit bazarovy PC
cisto za ucelom youtube pre dieta, staci 1080p, kedze taky ma monitor. Alebo mozno aj 720p, ale toto je uz taka divna poziadavka, asi zbytocne obmedzujuca do buducnosti zabetonovat PC na 720p..
Na mojom starom i5-760 s AT HD5550 a 12GB RAM, ktory fantasticky zlvadal 1080 youtube sa nieco pokazilo, ak to bol zdroj, tak OK, to vymenim, ale bude ma to stat minimalne 30eur za najlacnejsi na trhu, Ale ak to bol CPU, no to by sa vymenilo mozno este za menej, len pracnejsie. Ak to bola zakladova doska, tak to menit asi nebudem z casoveho hladiska a dostupnosti dosiek. Co ine tam mohlo odist, netusim, ale "umrel" tak, ze sa mi vypol pocas idle prace prakticky, a uz sa nezapol, len to klikne slabo pri stlaceni ON tlacidla a to je cele vsetko co urobi, odber cez wattmeter sa nezvysi nad 10W pocas prvych sekund, potom klesne k nule. Zdroj co som meral nieco som nameral, no to nemusi nic este znamenat. Vsetko v nom je 14 rocne co sa tyka kritickych komponentov ako MB CPU GPU a zdroj.
Bolo by to zdaleka najlacnejsie riesenie, ktore postaci vykonovo a mam k nemu aj WIn7, ale asi by som tam dal iny SSD a rovno nainstaloval Ubuntu, malo by to ist perfektne.
Ale... druha moznost je kupit bazaroby bud mini PC HTPC alebo nieco podobne, ale nechcem vela riskovat so 7 rocnymi kompotentami, ja na to nemam stastie, aj ten PC co som kupil pre seba na bazosi - predajca klamal ze PC nevyuzival, ale cakal som to a nesatzoval som sa, ale preco ludia vsade klamu, to mi hlava neberie (za tu cenu by som kupil tak ci tak). Cize voci tomuto mam odpor, pokial to nie je "poskaldane riesenie" "ready to play" a podobne. Ale toto pod 70-80eur nebude, a to mozno maximalne tak intel 7. generacie, co vykonovo bohate staci, kedze je to cca 2x tolko co moj i5-760 1. generacie ( voci napr 7100).
Este je tu moznost nejakej AliExpres krabicke vyslovene na youtube, ale tu mam obavu a to napr 1. ci to youtube zablokuje, 2. ci to bude stihat, a hlavne 3. neviem ci je tam moznost blokovat nevyziadane reklamy, kedze youtube sa s tym nekasle a surovo pusta explicitne reklamy aj pre detske videa.
Je to pre 7 rocne dieta, cize urcite aj poskladat nie je az tak na skodu, aby s z toho mal zazitok.
Tak ja ani neviem, aku radu tu hladam, kedze v tom mam asi pomerne jasno, ale kto nehlada, nenajde, mozno niekto pride s niecim lepsim, co by sa mohlo v mojej pozicii dat urobit. Teraz pozera na R400 (15rocny notebook) a trha mi to srdce ked vidim ako dlho nacitava a prepina videa :)
Tak dik, za kazdu radu :)
Dusan
Používateľov profilový obrázok
Bird
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39

Re: PC pre youtube

Príspevok od používateľa Bird »

toto ma jednoduché riešenie - tablet, kludne z bazaru nejake Xiaomi Redmi, Lenovo, Samsung a pod.
Stavať PC kvôli pozeraniu youtube je ekonomický nezmysel podľa mňa.
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 13 mini
PS5 Slim
PC: in progress
kapacita
Nový používateľ
Nový používateľ

Tablet by nebol zly napad, len musim zistit, ci je mozne napojit tablet na bezny monitor, pripadne premietacku a ci je mozne pouzivat toto bez google uctu.
MaxPayne
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14

Príspevok od používateľa MaxPayne »

Oboje je realne len potrebujes tam ktory ma usb c 3.1 gen2 tusim musi mat hdmi video vystup napriklad xiaomi pad 6 to podporuje.
Spoiler: ukázať
Desktop PC
MB: MSI Z97S SLI Krait Edition
CPU: Intel Core i7 4770K @ OC 4,4 GHz - 1,23V (real 1,25V)
Cooler: Noctua NH-D15
GPU: GAINWARD GeForce GTX 1070 Phoenix @ OC 2062/9500
RAM: Kingston Savage 2x8GB KIT DDR3 1600MHz CL9
SSD/HDD: Samsung 850 EVO 250GB + Samsung 850 EVO 500GB + Ext. WD 2.5" 750GB
Sound: HiFime Sabre 9018 USB DAC + Swissonic ASM7
PSU: Super Flower SF-550P14PE Golden King
Monitor: Philips BDM4350UC
Case: Fractal Define R4 Noctua Edition (5x Noctua NF-A14 FLX + 1x Noctua NF-A14 PWM)
Mouse: A4tech Bloody R7
Keyboard: Logitech G15 v1
Gamepad: Xbox One
Bird
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39

Príspevok od používateľa Bird »

Ešte je možnosť použiť k monitoru/projektoru Chromecast adaptér
A pripadne staršie iPady to podporovali, bola k tomu redukcia lighting->HDmI

A k tomu google účtu, dajú sa tam dostať appka YouTube aj bez toho. Sú rôzne "app store" ktoré ponúkajú.apk

V prípade iPadu sa ale bez Apple účtu nepohneš

// pripadne ešte teoreticky nejaký laptop do 80€ by sa dal možno zohnať cez bazos
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 13 mini
PS5 Slim
PC: in progress
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Príspevok od používateľa wingo »

A prečo to chceš púšťať na monitor? Tablet má práveže výhodu v tom že je to prenosné, si to vezme do postele, na zem, na gauč, pozrie hocikde. Len blokovanie reklám bude komplikovanejšie, budeš musieť hľadať nejaké špeci appky a robiť sideload, leda že by to nepozeral cez appku ale cez prehliadač s adblokom (ktorý bude ale neustále otravovať či to nechceš otvoriť v appke).
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

cipana, ja sa velmi rychlo pozrem v tom nasom elektroodpade a najdem najlepsi stroj.
Som presvedceny, ze tam boli nejake intely 6700 alebo tak nejak, cize siesta generacia procesorov = zhruba 10 rokov dozadu.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
kapacita
Nový používateľ
Nový používateľ

Preco tablet nie - lebo jeho vyhody su dvojsecna zbran, nech si sedi za PC, a netaha PC vsade.. Ano je to aj tak, ze potom blbo sedi, nie ergnomomicky. Potom este mozno z dovodu, ze PC predsa len mozno vyuzit na nieco ako excel (priklady, matematika) a podobne mozne ucenie na PC.
A potom oci - tablet je maly, zasotruje do blizka, preto rasdej monitor, pripadnde premietacku z aliexpress, co som pocul tak tie za 50eur su uz pomerne slusne (nevieme ci dokonca nemaju nejaky youtube v sebe tiez).
Je to pomerne zlozite sklbit to vsetko naraz. Idealne by bolo, ak by PC nemal, nepozeral, to bol moj ciel, lenze, heh, musim sa priznat, ze ten PC je dobra pestunka. Obcas rodicia potrebuju dokoncit pracu, domacnost, alebo nepocuvat hlucne dieta, a bez surodenca to zvladne asi jedine PC/tablet/mobil, bohuzial... Je to zlozita filozoficka dilema..
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Návrat na "Nákupná poradňa"