2x in-ear sluchátka (drahšie TWS + lacnejšie drôtové)

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Re: 2x in-ear sluchátka (drahšie TWS + lacnejšie drôtové)

Príspevok od používateľa zoom »

Tak som to prebral s clovekom a aby som to rychlo zhrnul, tak to dopadlo takto:
  • Sony WF-1000XM5 nie, lebo maju penove stupliky do usi namiesto hladkych silikonovych a to bude extra zberac bordelu z usi, ktory sa z toho poroviteho materialu nebude dat nijako vycistit = je to hnusne.
  • Technics EAH-AZ8 nie, lebo... boli celkom OK, ale ze radsej inu znacku vezmeme a vyskusame. Aj mikrofon mali horsi.
  • Audio-Technica ATH-TWX9 nie, hoci je to moja oblubena firma. Napriek trciacim stopkam zaujali, vyzeraju pekne, maju dobre featurky, prijemnu farbu, velmi sympaticky posobia, ale zabila to vydrz baterie. Samotny vyrobca udava len 6 hodin a viacero recenzii na Alze spomina vydrz ako negativum, jeden tam pise 3-4 hodiny, takze kvoli tomuto sa nezoberu.
  • Sennheiser Momentum TWS 4 na prvy pohlad zaujali a dostali sa do finale.
  • Bose QuietComfort Ultra tiez zaujali a tiez boli vo finalnom vybere.
Nakoniec sa rozhodlo pre Sennheisery TWS 4, ktore maju vseobecne dobre hodnoteny zvuk a nemaju nijaku zasadnu chybu (ze v nejakom parametri by boli zle hodnotene). Lepsie u nich dopadol mikrofon a aj nahravanie mikrofonu v rusnom prostredi (na Rtings hodnotene ako "Noise Handling"). Su v tom lepsie nez tie Bose. Zabudol som este spomenut tie Fiio FW5 bez ANC, zajtra tak urobim, ale na 94,2% budu zavrhnute.

Teraz v sobotu sa vyberu aj nejake KZ/CCA sluchatka. V podstate sa tych milion modelov da jednoducho vyfiltrovat tak, ze vleziem na Aliexpresse do ich ofiko obchodu a pozeram, co je vobec skladom. Zrazu je tam 35 modelov, z ktorych sa vyberie podla ceny a vzhladu. Zoberiem asi dvoje (20+40,-€), mozno jedny KZ a jedny CCA, len tak na vyskusanie.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

Idealne je ale si to vyfiltrovat a vyberat z tych novsich modelov. Vzdy je tam totiz nejaky posun k lepsiemu a tie starsie sa preto neoplatia. Za mna zvukovo jednoznacne v tom rozpocte AS16 Pro, no len tam je treba ratat s tym, ze su dost masivne. Tych 8 menicov proste niekam treba napratat.
amplifier
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 24. Nov, 2014, 20:09

Príspevok od používateľa amplifier »

Ja som vcera objednal PRX, som zvedavy jak to bude hrat.
Project Fractal Define S Black & White http://zostavy.tichepc.sk/sk/#reference ... lack-white
CASE: Fractal Desing Define S PSU: Superflower Leadex 80 Plus Platinum 850W GPU: Gigabyte GTX980Ti MB: Asus X99-A CPU: Intel i5820K @4,5GHz/1,25V
RAM:
2x8GB Crucial Ballistix Sport SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: Seagate 1TB SCREEN: Dell U2515H Ultrasharp MOUSE: Mionix Naos 3200
MOUSEPAD:
Razer Goliathus Speed KEYBOARD: Hľadám novú vysnívanú SOUND: Schiit Modi 2 Uber + Magni 2 Uber SPEAKERS: Mackie CR4
HEADPHONES: Beyerdynamic DT-150/AKG 712 PRO/Hifiman HE-400i PHONE: Moto Z Play
zoom
Používateľ
Používateľ

Z tych lacnych KZ/CCA som nakoniec zobral KZ ZSN PRO 2 (~20,-€) a aj CCA C12 (~36,-€). Na vyskusanie a porovnanie co do zvuku aj komfortu. Urcite su aj lepsie, ako tie PRX ci AS16, ale presne su take velke. Tu sa vyberalo podla dostupnosti, ceny, vzhladu, velkosti, nech to aspon nejako zahra. Kebyze su jedny nepohodlne, pouziju sa druhe. Objednat nejake dalsie kusky v buducnosti nie je problem, toto na zaciatok staci. Aj tak dany clovek obdrzi dokopy troje sluchatka, tak moze skusat a porovnavat cely den.

Ked to niekedy docestuje z Ciny, napisem skusenosti, aj v porovnani s tymi Sennheisermi.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

C12 mam niekde v sufliku. Su to velmi prijemne, neutralne hrajuce sluchadla. Len uz su z tej starsej varky, tak uz to nie ta najvyhodnejsia kupa. Ale su fajn kompaktne.
Zsn pro 2 uz patria k tym mohutnejsim.
zoom
Používateľ
Používateľ

Všetky sluchátka už prišli pred nejakým časom, tak tu je feedback. Len dodám, že koncový užívateľ výhod sluchátok je úplne bežný človek, nie nejaký audiofil.

Sennheiser TWS 4
Pohodlnejšie než Galaxy Buds+, dobré pasívne tlmenie zvuku smerom dnu a veľmi dobré tlmenie smerom von (okolie ich nepočuje). Doteraz zvukovo najlepšie, čo mal (zároveň aj najdrahšie), basy o level lepšie ako oboje čínske nižšie. S ANC veľká spokojnosť, funguje tam skvelo. Vo výsledku ozaj spokojnosť, dobrá kúpa.

KZ ZSN PRO 2
To boli tie lacnejšie čínske (~20,-€). Lepšie tvarom do uší ako CCA nižšie (tvar plastu sluchátok, nie silikónovej špičky). Šumia menej ako tie CCA, majú čistejší zvuk. Zvukovo porovnateľné so Samsung Buds+ (tak naoko s odstupom, žiadne rozsiahle A/B porovnávačky), basy OK.

CCA C12
Tieto boli tie drahšie (~36,-€). Fyzicky sú väčšie a menej príjemné do ucha, tlačia. Viac šumia na nekvalitnom DACe než KZ (nekvalitný DAC = nejaký Baseus USB-C>3.5mm káblik).

Chcel som k tým sluchátkam ešte vyskúšať lepší prenosný DAC a veľmi ma zaujal Fosi DS2. Kovový, pre mňa veľmi pekný tvar, skvelé merania, dobrý výkon (dodaná šťava do sluchátok), fyzické volume tlačítka. Obetoval som teda ešte 63,-€ a zakúpil ho. Feedback od človeka je, že nešumí a má počuteľne lepší zvuk než ten Baseus USB-C>3.5mm káblik :-). Tak som ho pribalil k tým sluchátkam a bude ho používať s tými KZ. Vo výsledku úspešná operácia - tie najdrahšie a najhlavnejšie sluchátka dopadli veľmi dobre, z tých čínských sa našli jedny, čo sú pohodlné a zvukovo dobré. V budúcnosti sa môže vyberať podľa toho tvaru (už je záujem vyskúšať také čínske sluchátka s ANC).
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Sluchadla (kablove) nikdy nesumia kedze nemaju elektricke casti. Sumi vzdy zdroj. To ako to potom pocut, zavisi od citlivosti a schopnostiach konkretnych sluchadiel. Ku kvalitnym sluchadlam je proste reba aj kvalitny zdroj (DAC).
Ze niekto povazuje ZSN Pro2 lepsie ako C12 je vcelku zvlastne a zaujimave zistenie. Aj ked ono to moze suvisiet s tym, ze je tam nevhodny nastavec pre konkretne ucho. Aj tvrdenie, ze Senny maju lepsie basy je celkom divne. Ale tu sa zrejme mysli, ze je ich objemovo viac, to potom ano.
Kazdopadne dik za spatnu vazbu.
amplifier
Používateľ
Používateľ

Dufam ze ti dlho vydrzia, mne tws3 odisli po roku a pol. Hrozne by som chcel niekedy pocut na jeden posluch rozdiel medzi tws4 a tymi Grado co tu dunar odporucal. Ja som ich nakoniec nevzal, ostal som pri Sonyckach. Ale odkedy som fokupil aj sony over ears 4ky tak mi anc nechyba.. najcastejsie co pouzivam su prave KZ PRX a tie teda hrajuu :-) btw dunar, idem kupovat nejaky prenosny bt dac/amp, ulahodil mi fioo btr17, je aj nejaka alternativa? Planujem tym krmit aj moje vacsie over ear sluchatka.
Project Fractal Define S Black & White http://zostavy.tichepc.sk/sk/#reference ... lack-white
CASE: Fractal Desing Define S PSU: Superflower Leadex 80 Plus Platinum 850W GPU: Gigabyte GTX980Ti MB: Asus X99-A CPU: Intel i5820K @4,5GHz/1,25V
RAM:
2x8GB Crucial Ballistix Sport SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: Seagate 1TB SCREEN: Dell U2515H Ultrasharp MOUSE: Mionix Naos 3200
MOUSEPAD:
Razer Goliathus Speed KEYBOARD: Hľadám novú vysnívanú SOUND: Schiit Modi 2 Uber + Magni 2 Uber SPEAKERS: Mackie CR4
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Zalezi aky rozpocet mas. Btr17 je fajn, ale ten je skor koncipovany ako BT prijmac. Ak k tomu planujes pichat to co mas v popise, tak by som mozno riesil nieco trochu vykonnejsie. Tie sluchadla si predsalen pytaju. Zvazil by som nieco ako Topping G5. Ano, je to stovka a nieco naviac, ale za to mas uz naozaj highend prenosny dac. Aj ten Schiit ti to mozno nahradi.
amplifier
Používateľ
Používateľ

Btr17 som vyberal kvoli mqa support. Pouzivam takmer vyhradne Tidal. Aj ked osobnu skusenost nemam ci sa to oplati na tom trvat..
Ta g5 ma na audiophonics prijemnu cenu.
RAM:
MOUSEPAD:
palci
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 09. Jan, 2011, 01:42

Príspevok od používateľa palci »

ahojte, tiez hladam nejake drotové sluchadla s mikrofonom, kludne z ciny, akurat ich chcem používat z macbooku, iPhone a xbox ovladac, takse ziadne externe DAC. viete nieco dobre odporucit tak za 50e?

pocuvam halve elektronicku hudbu (techno, psytrance) takze basy su dolezite :) Vdaka!
Pronto
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Pronto »

Chalani, ja som si do prace a do lietadla dnes objednal Sony WF-1000XM5. Je nejaky iny dovod preco do nich neistr ako spunty z peny, o ktorom by som mal vediet? Vysli ma nove na 150eur z Alzy. Ich ANC je fakt obstojne a na ali som objednal 3 sady nahradnych stuplov dokopy za 5eur konkretne pre tento model sluchadiel, samozrejme aj silikonove.
Mna zaujala moznost mat ich sparovane s notebookom aj mobilom naraz cez tu ich Appku kde sa ovlada aj EQ a ostatne veci, pre mna velmi uzitocna vychytavka
Spoiler: ukázať
Intel i7 10700KF + BeQuite Dark Rock Pro4, ASROCK B560 PRO4, 32GB HyperX 3600 CL18, EVGA GTX 3080Ti FTW3, 1TB WD Blue NVMe, EVGA SuperNova G6 850W, be quiet! Pure Base 500DX White, W10Pro + Dalhua LM34-E330C
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

mna by strasne zaujimalo, co spravi ANC in-ear a na tom ANC around-ear ; uz davnejsie som spekuloval skombinovat WF/1000XM4 s WH/1000XM4.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Famous
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2010, 20:24

Príspevok od používateľa Famous »

palci napísal: St 05. Mar, 2025, 15:16 ahojte, tiez hladam nejake drotové sluchadla s mikrofonom, kludne z ciny, akurat ich chcem používat z macbooku, iPhone a xbox ovladac, takse ziadne externe DAC. viete nieco dobre odporucit tak za 50e?

pocuvam halve elektronicku hudbu (techno, psytrance) takze basy su dolezite :) Vdaka!
Tie KZ PRX su aj s mikrofonom a recenzie su velmi podarene, nechces skusit tie? Pripadne nech povie "amplifier" ked ich ma. Teraz su na Ali za 38€.
Sam nad nimi rozmyslam. Teraz mam KZ ZS5, to bude asi mega rozdiel, co?
CPU: R9-5900X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF PRO (Wi-Fi) GPU: RTX 3080 Ti Suprim X
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
palci
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 09. Jan, 2011, 01:42

Príspevok od používateľa palci »

Famous napísal: St 05. Mar, 2025, 19:24
palci napísal: St 05. Mar, 2025, 15:16 ahojte, tiez hladam nejake drotové sluchadla s mikrofonom, kludne z ciny, akurat ich chcem používat z macbooku, iPhone a xbox ovladac, takse ziadne externe DAC. viete nieco dobre odporucit tak za 50e?

Tie KZ PRX su aj s mikrofonom a recenzie su velmi podarene, nechces skusit tie? Pripadne nech povie "amplifier" ked ich ma. Teraz su na Ali za 38€.
Sam nad nimi rozmyslam. Teraz mam KZ ZS5, to bude asi mega rozdiel, co?

Tak som aj spravil, MacBook by mal mať dobrý DAC a na iPhone skúsim Apple usb c to 3.5 a uvidím.

Dobre som kúpi?
https://www.aliexpress.com/item/1005007892763861.html

Viem že občas sú tam fake kópie

Návrat na "Nákupná poradňa"